MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Αναβάσεων Β. Ελλάδος | 1ος Γύρος – Ανάβαση Καβάλας [01 – 02 Ιουλίου 2023]

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης (Α.ΛΕ.Ξ.) με συνδιοργανωτή τον Όμιλο Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) οργάνωσαν τον πρώτο γύρο για το Κύπελλο Αναβάσεων Β. Ελλάδος, με την αμέριστη βοήθεια της Περιφερειακής ενότητας Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας. Την ανάβαση «Παλιάς Καβάλας»…

Το Σάββατο 1η Ιουλίου το πρωί, έγινε ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος οδηγών και αυτοκινήτων, στην συνέχεια τα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών και το βράδυ της ίδιας μέρας η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα από την παραλία της Καβάλας.

Η διαδρομή του αγώνα ήταν από την διασταύρωση προς Ζυγός μέχρι την Παλιά Καβάλα, μήκους 3.300 μέτρα. Το service park ήταν σε παράδρομο δίπλα στον δρόμο προς Ζυγός, ενώ το park ferme στο χωριό Παλιά Καβάλα, ενώ συνολικά 38 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή, σε αυτόν τον πρώτο αγώνα για το Κύπελλο αναβάσεων Β. Ελλάδος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1

Πρώτος στην κατηγορία 1 τερμάτισε ο Βαγγέλης Παπατριανταφύλλου με Opel Ascona B και χρόνο 1’.53’’.47 που πέτυχε στο δεύτερο σκέλος. Ωραία στρωτή γρήγορη οδήγηση και επιτέλους ένας οδηγός που κρατάει ψηλά την σημαία των Opel.

Δεύτερος τερμάτισε ο Βασίλης Τάσος με το Mitsubishi Lancer Evo IX και χρόνο 1’.55’’.84. Ο Βασίλης που άφησε για λίγο τις ειδικές διαδρομές των αγώνων ράλλυ και συμμετείχε σε ανάβαση.

Τρίτος στην κατηγορία 1 ήταν ο Αναστάσιος Χατζηχρήστου με BMW M3 E36 και χρόνο 1’.57’’.66.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2

Η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, εννιά στον αριθμό, που και εδώ είχαμε νικητή με αυτοκίνητο Opel. Πρώτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Καραθανάσης με Opel Astra F. Αδιαφιλονίκητος νικητής του αγώνα με ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο που ξεχώρισε. Πέτυχε και τον καλύτερο χρόνο ημέρας και στα δυο σκέλη με 1’.45’’.55 και 1’.45’’.56.

Δεύτερος στην κατηγορία τερμάτισε ο Χρήστος Ξενοκώστας με Peugeot 106 και χρόνο 1’.50’’.20, ενώ το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Χρήστος Κύρτσιος με Citroen AX και χρόνο 1’.51’’.52.

Να σημειώσουμε ότι στην 4η θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Τρυχίδης από την Βέροια με Citroen Xsara, 20 μόλις δέκατα πίσω από τον τρίτο πετυχαίνοντας χρόνο 1’.54’’93 στο πρώτο σκέλος κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3

Η κατηγορία με τα Peugeot. Στην κατηγορία 3 πρώτος τερμάτισε ο Σωτήρης Λάμπογλου με Peugeot 106, πετυχαίνοντας τον ίδιο χρόνο και στα δυο σκέλη, 1’.52’’.66.

Ο Γεώργιος Γκέκας ήταν στην δεύτερη θέση με ίδιο αυτοκίνητο και χρόνο 1’.51’’.96, ενώ ένα ακόμη Peugeot 106 ήταν στην τρίτη θέση με τον Σταύρο Ξενοκώστα και χρόνο 1’.56’’.53.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Γρηγόρης Ρακιντζής με Peugeot 206 και χρόνο 1’.57’’.44. Ένας καινούργιος σχετικά οδηγός που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4

Άλλη μια κατηγορία που συμμετείχαν πολλά Peugeot, αφού από τους επτά συμμετέχοντες, οι έξι οδηγούσαν Peugeot 106. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι νικητής ήταν ο ένας και μοναδικός οδηγός που οδηγούσε Citroen Saxo!

Ο Αλέξανδρος Ζήσαρος λοιπόν ήταν τελικά ο νικητής της κατηγορίας 4 και χρόνο 1’.56’’.09. Τον ακολούθησαν ο Γιώργος Καραφυλλιάς στην δεύτερη θέση και χρόνο 1’.57’’.56 και ο Δημήτρης Μανωλόπουλος στην τρίτη με χρόνο 2’.06’’.50.

Και σε αυτή την κατηγορία στην 4η θέση τερμάτισε ένας νέος οδηγός, ο Μάκης Λακόρτε με χρόνο 2’.06’’.82, σε μια ανάβαση που ομολογουμένως ευνοούσε αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Μάκης ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, γιός του αείμνηστου Ανδρέα Λακόρτε, που είχε και αυτός την δική του ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από το μακρινό 1976 έως και το 1992.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ FORMULA SALOON

FSA2L

Στην ελεύθερη  κατηγορία έως 2 λίτρα, πρώτος τερμάτισε ο Θεόδωρος Παπαβασιλείου με VW GolfMK II, πετυχαίνοντας και τον καλύτερο χρόνο με 1’.49’’.55.

Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Ρούμελης με Alfa Romeo 147 και χρόνο 1’.57’’.82, ενώ την τριάδα γενικής της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Πασχάλης Τζίκος από την Θεσσαλονίκη με Citroen AX και χρόνο 1’.57’’.55. Ο Πασχάλης Τζίκος ένας ακόμη καινούργιος και ανερχόμενος οδηγός που σε κάθε αγώνα δείχνει σημάδια βελτίωσης.

FSA

Η κατηγορία με τις λιγότερες συμμετοχές, δυο τον αριθμό. Πρώτος ήταν ο Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης με BMW 3 E30 και χρόνο 1’.59’’.32. και δεύτερος ο Γρηγόρης Εμμανουήλ επίσης με BMW 316 και χρόνο 2’.15’’.09.

FST

Στην FST νικητής ήταν ο Βασίλης Καντέρης με Toyota Corolla και χρόνο 1’.53’’.38. ενώ δεύτερος ο Θωμάς Παπακωνσταντίνου με Opel Kadett και χρόνο 1’.50’’.74.

Καλή η προσπάθεια της συνδιοργάνωσης από την λέσχη της Δράμας και της Ξάνθης για την πραγματοποίηση της ανάβασης, με καλές παροχές και με πολύ καλή ιδέα η πανηγυρική εκκίνηση από την παραλία της Καβάλας. Εάν λυθούν, πρώτα το πρόβλημα με την πρόσβαση των θεατών και ο τρόπος έκδοσης και κοινοποίησης των αποτελεσμάτων, του χρόνου θα είναι ένας πολύ καλός αγώνας.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειώσουμε, κατά γενική ομολογία όλων των αγωνιζομένων, ότι πρέπει να πούμε ένα μπράβο στον Δημήτρη Καρατσομπαλίδη, που αν και συμμετείχε στην ανάβαση, αφιέρωσε πολλές προσωπικές ώρες για να βοηθήσει στην οργάνωση.

Related posts
MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Αναβάσεων: 3η Ανάβαση Ψάθας [27 - 28 Απριλίου 2024]

HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportWRCΧρήστος Κίτσος

WRC | Σύστημα βαθμολόγησης FIA: Τούρι Μπέρι Μαχαλά…

MotorsportRace News

Crosscar Κιλκίς: Δοκιμαστικά στις 27 - 28 Απριλίου ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!