MotorsportOther RacesRace News

Ιταλ. Πρωτ. Χώματος: 6ος Γύρος – ACI Rally Monza [01 – 02 Δεκεμβρίου 2023]

Πρώτη θέση ο Mabellini, Πρωτάθλημα ο Andreucci

Δεκέμβριος. Μια χρονιά ακόμη φθάνει στο τέλος της και μαζί της και τα αγωνιστικά δρώμενα. Έτσι λοιπόν τις προηγούμενες μέρες, διοργανώθηκε από το Automobile Club Italia, ο τελευταίος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, το ACI Rally Monza.

Ο αγώνας είχε δυο σκέλη και 10 ειδικές διαδρομές. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα έγινε από την πόλη της Monza, ενώ το shakedown το service park, αλλά και όλες οι ειδικές διαδρομές διεξαχθήκαν μέσα στο πάρκο του αυτοκινητοδρομίου της Formula 1.

Νικητές του αγώνα ήταν οι Andrea Mabellini – Virginia Lenzi με Skoda Fabia RS Rally 2, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη για το φετινό Πρωτάθλημα Ιταλίας.

Πίσω τους, 5,5 δευτερόλεπτα, στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Paolo Andreucci – Rudy Briani με ίδιο αυτοκίνητο, που κέρδισαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και το Ιταλικό Πρωτάθλημα, όσο αφορά τις χωμάτινες επιφάνειες.

Είχαν μια πολύ καλή χρονιά, με δυο νίκες και τέσσερις δεύτερες θέσεις.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Tommaso Ciuffi – Pietro Cigni με Skoda Fabia Rally 2. Με την επίδοση τους αυτή βρέθηκαν και στην 3η θέση της τελικής βαθμολογίας του Ιταλικού Πρωταθλήματος Xώματος για το 2023.

Να πούμε ότι στην 2η θέση της βαθμολογίας είναι ένα πλήρωμα, όχι από την Ιταλία αλλά από την Ρωσία. Οι Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov με το Skoda Fabia RS Rally 2 της Movisport.

Συμμετείχαν μόνο σε τρεις αγώνες από τους έξι και τους οποίους κέρδισαν κιόλας. Να σημειώσουμε ότι στις πρώτες 20 θέσεις της τελικής γενικής κατάταξης του αγώνα τα 18 πληρώματα οδηγούσαν Skoda Fabia.

RALLY 4

Στην κατηγορία Rally 4, όπου όλοι οι συμμετέχοντες οδηγούν Peugeot 208 Rally 4, νικητές ήταν οι Matteo Fontana – Alessandro Arnaboldi.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Nicolo Marchioro – Marco Marchetti και στην τρίτη ένα γυναικείο πλήρωμα, οι Manuele Stella – Sara Refondini.

RALLY 5

Στη μικρότερη κατηγορία την Rally 5, όπου τα πληρώματα οδηγούν Renault Clio Rally 5, πρώτοι τερμάτισαν οι Edoardo de Antoni – Martina Musiari, δεύτεροι οι Marco Zanin – Massimo Moriconi και τρίτοι οι Davide Pesavento – Matteo Zaramella.

Οι νικητές του αγώνα, Andrea Mabellini – Virginia Lenzi, ήταν και στην πρώτη θέση της κατηγορίας Under 25 (οδηγοί κάτω των 25 ετών), ενώ αντίστοιχα στην κατηγορία Over 55 (οδηγοί άνω των 55 ετών) οι μόνιμοι νικητές της κατηγορίας αυτής, Paolo Andreucci – Rudy Briani.

Όσο αφορά στο πρώτο γυναικείο πλήρωμα, αυτό ήταν οι Rachele Somaschini – Nicola Arena με Citroen C3 Rally 2, που τερμάτισαν και στην 17η θέση γενικής κατάταξης (το μοναδικό μη Skoda Fabia αυτοκίνητο της πρώτης 20αδας).

Στον αγώνα συμμετείχε και ο «δικός μας» Νίκος Παυλίδης, με συνοδηγό τον Allan Harryman με το Skoda Fabia Rally 2 της ομάδας του Paolo Andreucci.

Δυστυχώς όμως εγκατέλειψαν στην 5η ειδική διαδρομή του αγώνα, από έξοδο, αφού σε μια ευθεία γλίστρησαν από την πολύ λάσπη και βγήκαν από τον δρόμο.

Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε μια αγωνιστική χρονιά για τον Νίκο, στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος, αφού συμμετείχε και στους έξι αγώνες του ημερολογίου.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Andrea Mabellini – Virginia Lenzi   Skoda Fabia RS Rally 2
  2. Paolo Andreucci – Rudy Briani        Skoda Fabia RS Rally 2
  3. Tommaso Ciuffi – Pietro Cigni           Skoda Fabia Rally 2
  4. Fabio Andolfi – Nicolo Gonella          Skoda Fabia Rally 2
  5. Enrico Oldrati – Giacomo Ciucci      Skoda Fabia RS Rally 2
  6. Alessandro Re – Marco Menchini          Skoda Fabia R5
  7. Marco Gianesini – Marco Bergonzi     Skoda Fabia Rally 2
  8. Francesco Aragno – Giancarla Guzzi      Skoda Fabia R5
  9. Kevin Gilardoni – Corrado Bonato         Skoda Fabia R5
  10. Elwis Chentre – Massimiliano Bay      Skoda Fabia Rally 2