MotorsportOther RacesRace News

Ιταλ. Πρωτ. Χώματος: 3ος Γύρος – Rally Adriatico [15 – 16 Ιουλίου 2023]

To Σαββατοκύριακο 15 – 16 Ιουλίου, διοργανώθηκε ο 3ος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος για το χώμα, το Rally Adriatico. H έδρα του αγώνα ήταν στην πόλη Urbino στην κεντρική Ιταλία. O αγώνας είχε ένα σκέλος με εννιά Ειδικές Διαδρομές, τρεις επαναλαμβανόμενες. Η εκκίνηση και ο χώρος του service park, ήταν στο Fermignano (δήμος του Urbino) και ο τερματισμός έγινε στο Urbino. Οι συμμετοχές έφθασαν τις 68 και εδώ να σημειώσουμε ότι στους 24 συμμετέχοντες στην κατηγορία R5/Rally 2, οι 21 οδηγούσαν Skoda Fabia (υπήρχαν ακόμη δύο Hyundai i20 και ένα Citroen C3).

Νικητές του αγώνα ήταν οι Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov με Skoda Fabia RS Rally 2, που σημείωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους για φέτος στις χωμάτινες ειδικές της Ιταλίας (είχαν κερδίσει και τον προηγούμενο αγώνα στο Σαν Μαρίνο).

Οδήγησαν γρήγορα, κέρδισαν τις πέντε από τις εννιά ειδικές διαδρομές και πήραν τη νίκη. Το πλήρωμα από την Ρωσία, που συμμετέχει κατά κύριο λόγο στο Πρωτάθλημα WRC στην κατηγορία WRC 2, πήρε μέρος στην Ιταλία, για να είναι ζεστοί εν όψη του επόμενου αγώνα για το WRC, στην Εσθονία σε λίγες μέρες, 20 – 23 Ιουλίου.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Florent Todeschini – Sabrina de Castelli με Hyundai i20N Rally 2. Οδήγησαν σβέλτα, κέρδισαν και τέσσερις ειδικές διαδρομές, εκμεταλλευόμενοι και την σειρά εκκίνησης (ξεκινούσαν με το Νο 9).

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι περσινοί Πρωταθλητές, Paolo Andreucci – Rudy Briani με Skoda Fabia RS Rally 2. Ήταν και τα μοναδικά δυο πληρώματα που μπόρεσαν να κινηθούν στους ρυθμούς των πρώτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ RALLY 4

Στην κατηγορία με αυτοκίνητα Rally 4, πρώτοι τερμάτισαν οι Matteo Fontana – Alessandro Arnaboldi, στην δεύτερη θέση οι Giorgio Cogni – Andrea Colapietro και τρίτοι οι Davide Pesavento – Matteo Zaramella. Όλοι οδηγούσαν Peugeot 208 Rally 4.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ UNDER 25

Στην κατηγορία κάτω των 25 ετών, πρώτοι τερμάτισαν οι Pucci Grossi – Francesco Cardinali με Skoda Fabia R5, ενώ στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν οι Matteo Fontana – Alessandro Arnaboldi και Davide Pesavento – Matteo Zaramella με Peugeot 208 Rally 4, αντίστοιχα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OVER 55

Ενώ στην κατηγορία με τους «μεγάλους», άνω των 55 ετών, νικητές ήταν οι Paolo Andreucci – Rudy Briani με Skoda Fabia RS rally 2 και στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Alberto Brancadori – Cristian Pollini με ένα Peugeot 208 Rally 4.

ΕΛΛΗΝΕΣ

Στον αγώνα συμμετείχαν και τρία ελληνικά πληρώματα. Με το Νο27 οι Νίκος Παυλίδης – Allan Harryman με το Skoda Fabia Rally 2 της ομάδας του PaoloAndreucci, που φέτος ακολουθούν όλο το Ιταλικό Πρωτάθλημα.

Με το Νο29 ο οδηγός από την Κρήτη, Ελευθέριος Αλυγιζάκης με τον Δημήτρη Αμαξόπουλο με Skoda Fabia R5 και με το Νο 73 οι Χρήστος Ρουσόπουλος – Βαγγέλης Μούκας με Peugeot 208 Rally 4.

Οι μεν Ελευθέριος Αλυγιζάκης – Δημήτρης Αμαξόπουλος με το Skoda Fabia R5, μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισαν στην 11η θέση της γενικής κατάταξης και της κατηγορίας Rally 2/R5, ενώ οι δε Χρήστος Ρουσόπουλος – Βαγγέλης Μούκας με το Peugeot 208 Rally 4, τερμάτισαν στην 36η θέση της γενικής και στην 11η θέση της κατηγορίας Rally 4.

Τώρα όσο αφορά στο τρίτο ελληνικό πλήρωμα, τους Νίκο Παυλίδη – Allan Harryman που οδηγούσαν ένα Skoda Fabia Rally 2, δυστυχώς εγκατέλειψαν στην 2η Ειδική Διαδρομή.

Επόμενος αγώνας για το Ιταλικό Πρωτάθλημα το Rally dei Nuraghi e del Vermentino, στις 15 – 16 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov     Skoda Fabia Rally 2
  2. Florent Todeschini – Sabrina de Castelli         Hyundai i20N Rally 2
  3. Paolo Andreucci – Rudy Briani                         Skoda Fabia Rally 2
  4. Edoardo Bresolin – Rudy Pollet                       Skoda Fabia Rally 2
  5. Enrico Oldrati – Elia de Guio                          Skoda Fabia Rally 2
  6. Emanuele Dati – Giacomo Ciucci                   Skoda Fabia Rally 2
  7. Philippe Quilichini – Matthieu Belhacene         Skoda Fabia R5
  8. Tommaso Giuffi – Pietro Cigni                       Skoda Fabia Rally 2
  9. Pucci Grossi – Francesco Cardinali                   Skoda Fabia R5
  10. Luca Hoelbling – Stefano Righetti                  Skoda Fabia Rally 2
Related posts
MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Αναβάσεων: 3η Ανάβαση Ψάθας [27 - 28 Απριλίου 2024]

HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportWRCΧρήστος Κίτσος

WRC | Σύστημα βαθμολόγησης FIA: Τούρι Μπέρι Μαχαλά…

MotorsportRace News

Crosscar Κιλκίς: Δοκιμαστικά στις 27 - 28 Απριλίου ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!