MotorsportOther RacesRace News

Ιταλ. Πρωτ. Χώματος: 2ος Γύρος – 51ο Rally San Marino [16 – 17 Ιουνίου 2023]

Ο Gryazin έδωσε τον ρυθμό, οι Crugnola και Andreucci κέρδισαν το χειροκρότημα και ο Θεσσαλονικιός Νίκος Παυλίδης μας έκανε περήφανους…

Το Ιταλικό Πρωτάθλημα χώματος συνεχίστηκε με τον δεύτερο γύρο, στις 16 – 17 Ιουνίου με το San Marino Rally. Έδρα του αγώνα το San Marino, αυτό το μικροκράτος με έκταση μόλις 61,19 τ.χλμ (το 5ο μικρότερο κράτος του κόσμου), η παλαιότερη Συνταγματική Δημοκρατία του κόσμου, που βρίσκεται ΒΑ των Απεννίνων Όρων, 23 χλμ. από την ιταλική παραθαλάσσια πόλη Ρίμινι.

O αγώνας είχε δυο σκέλη με εννιά ειδικές διαδρομές. To shakedown 2.03 χλμ. έγινε στην Aquaviva, μια από τις εννιά επαρχίες του San Marino, την Παρασκευή 16 Ιουνίου το πρωί. Και στις 16.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεκίνησε το πρώτο σκέλος του αγώνα, που είχε μια μόνο ειδική διαδρομή, την San Marino των 1.95 χλμ. που ήταν και η power stage του αγώνα, αντίθετα από ότι έχουμε συνηθίσει στο WRC, η power stage να είναι τελευταία.

To Σάββατο 17 Ιουνίου έγινε το δεύτερο σκέλος με 8 ειδικές διαδρομές. Το Service park ήταν στο Fonte dell’ Ovo, ενώ ο τερματισμός του αγώνα έγινε στο San Marino. Οι συμμετοχές έφθασαν τις 69, ενώ το χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν ότι στους πρώτους 15 της γενικής κατάταξης, οι 13 οδηγούσαν Skoda Fabia Rally 2.

Νικητές του αγώνα ήταν οι Παγκόσμιοι Nikolay Gryazin – Konstantin Alexandrov με Skoda Fabia Rally 2. Οδήγησαν πολύ γρήγορα κέρδισαν τις επτά από τις εννιά ειδικές διαδρομές που είχε ο αγώνας και πήραν την νίκη.

Για τις επόμενες θέσεις του βάθρου έγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους Andrea Crugnola – Elia Ometto με Citroen C3 Rally 2 που πήραν την δεύτερη θέση και τους Paolo Andreucci – Ruby Briani με το Skoda Fabia Rally 2, που τερμάτισαν τρίτοι με μόλις 0,1 δέκατο διαφορά (!) από τους δεύτερους.

RALLY 3

Στην κατηγορία Rally 3, πρώτοι ήταν ένα πλήρωμα από την μακρινή Νέα Ζηλανδία, οι Taylor Gill – Daniel Brkic. Στην δεύτερη θέση οι Jose Caparo – Guillermo Sierra και στην τρίτη οι Max Smart – Lorcan Moore, ενώ όλα τα πληρώματα οδηγούσαν Ford Fiesta Rally 3.

RALLY 4

Στην κατηγορία με αυτοκίνητα Rally 4, πρώτοι τερμάτισαν οι Gianandrea Pisani – Andrea Colapietro, δεύτεροι οι Fabio Farina – Gabriele Zanni και τρίτοι οι Nicolo Marchioro – Marco Marchetti. Όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στην κατηγορία οδηγούν Peugeot 208 Rally 4.

RALLY 5

Όπως και στις προηγούμενες κατηγορίες, σε αυτή -την Rally 5- όλοι οι συμμετέχοντες οδηγούν Renault Clio Rally 5. Πρώτοι τερμάτισαν οι  Davide Pesavento – Marco Frigo, δεύτεροι οι Ermanno Nerobutto – Francesca Nerobutto και στην τρίτη θέση οι Filippo Peduzzi – Gabriel Morales.

FEMALE

Στην κατηγορία με γυναικεία πληρώματα πρώτες τερμάτισαν οι Ιταλίδες Arianna Doriguzzi – Simone Crosilla με Peugeot 208 Rally 4.

OVER 55

Στην κατηγορία για οδηγούς άνω των 55 ετών, πρώτοι τερμάτισαν οι Paolo Andreucci – Ruby Briani με Skoda Fabia Rally 2, δεύτεροι οι Marco Gianesini – Marco Bergonzi επίσης με Skoda Fabia Rally 2 και τρίτοι οι Davide Negri – Marco Zegna με Citroen DS3 R5.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας και Θεσσαλονικιός Νίκος Παυλίδης με συνοδηγό τον Allan Harryman με το Νο24 στις πόρτες του Skoda Fabia Rally 2, της ομάδας του Paolo Andreucci.

Τερμάτισε στην 27η θέση γενικής, στην 16η θέση της κλάσης R5/Rally 2 και στην 4η θέση της κατηγορίας Over 55.

Ο Νίκος Παυλίδης, που φέτος θα ακολουθήσει όλο το Ιταλικό Πρωτάθλημα χώματος, έκανε ακόμη μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, στις ειδικές διαδρομές της γείτονος χώρας, έχοντας την ελληνική σημαία επάνω στο Skoda Fabia, κάνοντας μας υπερήφανους.

Επόμενος αγώνας για το Ιταλικό Πρωτάθλημα στις 15 – 16 Ιουλίου το Rally Adriatico.