In Pen & InkManuscriptsΒαγγέλης Παμπούκης

Εντός – Εκτός & επί τα αυτά: Λίγο πριν ξεκινήσουμε…

Λίγο πριν ξεκινήσουμε (26/07/1980)…

Συμβαίνει στον καθένα μας και είναι από τις στιγμές εκείνες που το πίσω μέρος του κρανίου δουλεύει τελείως αλλιώτικα από τις καθημερινές του λειτουργίες.

Διάφορες ιδέες.

Διαφορετικές σκέψεις. Κτυπούν τα δικά τους «πυράκια» στο Γενικό και Κοινωνικό Σύνολο. Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα… Ένα «πρόβλημα» που λέει ξεκάθαρα ότι ακολουθείς τις γενικές γραμμές της Κοινωνίας του Σήμερα. Συμβιβάζεσαι ή όχι;

Ψυχρή λογική επικρίσεως, διαφορετικά…

Ευτυχώς, σίγουρα, ποτέ μας δεν μπορέσαμε να εννοήσουμε τις κατευθύνσεις που μας δίνουν οι Αρχές αυτού του τόπου, στα δύο βασικά θέματα.

Ίσως γιατί ποτέ μας, ακόμη και στα πλέον «εφιαλτικά» όνειρα δεν συναντήσαμε καταστάσεις όπως «τεκμήρια» «μονά-ζυγά», αυξήσεις βενζίνης με επακόλουθα αυξήσεων.

Και αυτό γιατί παρακολουθούμε και Εξωτερικές καταστάσεις, έξω από την ΕΡΤ Ανατολής και Δύσης, που δυστυχώς σαν Έλληνες δεν μπορούμε να πάρουμε μια θέση στη ζωή μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε λοιπόν. (Πρώτη φάση)

Και κάπως έτσι ξεκινά το Ιστορικό μιας Ιστορίας ανθρώπων που έρχονται να καλύψουν Δημοσιογραφικά το επίκαιρο θέμα αυτοκινήτου – μοτοσυκλέτας στη χώρα μας.

Τίτλος της 15νθημέρου Εκδόσεως: «AUTO MOTO”.

Είναι ένας απλός τίτλος χωρίς φούμαρα και στραβοπιασίματα Εγκεφαλικά.

Τα άτομα που αποτελούν το Συντακτικό προσωπικό της Εκδόσεως ξεχωρίζουν από το Γενικό και αυστηρό Κοινωνικό σύνολο, γιατί τοποθέτησαν ιδανικά και ενδιαφέροντα χρόνια – τώρα στον κόσμο των μηχανών σ’ όλες τις φάσεις τους.

Είναι άνθρωποι που ξεφυλλίζουν χρόνια τώρα Ξένα Ειδικά έντυπα από εποχής «μαθητείας».

Που σκαρφαλώνουν και ξενυχτούν στις Ελληνικές Βουνοπλαγιές, μελετώντας ώρες ολόκληρες αγώνες Ράλλυ ή μοτοσυκλέτας, κάρτινγκ, ζώντας το μεγαλείο της Τεχνικής Εξέλιξης.

Σήμερα είναι αυτοί που έχουν το θάρρος της γνώμης να σχηματίσουν Τεράστιους τίτλους σε ένα έντυπο όπως Σ κ α τ α… π.χ.

Κανένας επί του παρόντος τουλάχιστον δεν θεώρησε τον εαυτό του επαγγελματία. Αργότερα όταν θα προσανατολισθούμε «επιτέλους» στα πλαίσια της Κοινής Ευρωπαϊκής Αγοράς «ΙΣΩΣ».

Επί του παρόντος πρωτεύει η Ανάγκη. Η Έξοδος… που λέει και ο φίλος Σαββόπουλος, μαζί του και ο Τσουλφάς.

Πιστεύουμε στην σωστή πληροφόρηση.

Δίνουμε έμφαση στους αγώνες.

Την τόσο παρεξηγημένη αυτή Ιστορία για τον τόπο μας. Γιατί αγώνες σημαίνουν παντού και σ’ όλο τον κόσμο Εξέλιξη. Φυτώριο και χώρο πειραματισμού των αυριανών καθημερινών μέσων κινήσεως που ευτυχώς ή δυστυχώς (ανάλογα) λέγονται αυτοκίνητο-μοτοσυκλέτα.

«ΑUTO MOTO» διαφορετικά…

Μετά τιμής

Η Σύνταξη

 

Υ/Γ. Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε σε πρώτη επικοινωνία μαζί τους, τους Συνδρομητάς μας.

Αυτό γιατί χωρίς καν να μας δουν «τυπωμένους» σε κάτι χειροπιαστό δηλαδή, έφθασαν στο σημείο εκείνο να απαριθμούν τις εκατοντάδες…συνδρομητών «AUTO MOTO».

Και αυτό είναι ο πρώτος μας θρίαμβος…

Ευχαριστούμε και πάλι!_ 26 Ιουλίου – 9 Αυγούστου / Τεύχος 1 / Τιμή 25 Δρχ. 

Αυτές ήταν οι πρώτες σειρές γνωριμίας μας μαζί σας και κάποιοι από εσάς ίσως να τις θυμόνται. Οι περισσότεροι όχι, είτε γιατί ξεγράφτηκαν από το σκληρό δίσκο του εγκεφάλου τους, είτε γιατί δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο λόγος που επιλέχτηκαν για αυτό το νέο ηλεκτρονικό editorial είναι γιατί μας εκφράζουν μέχρι και σήμερα και με γνώμονα αυτές, περνάμε την ψηφιακή εκδοχή του AutoMoto στην επόμενη μέρα. Μια μέρα που θα είναι σίγουρα διαφορετική, άκρως ενδιαφέρουσα και ελπίζουμε να σας αρέσει…

Λίγο πριν ξεκινήσουμε (03/04/2022)…

Οι εποχές που ζούμε δύσκολες και σίγουρα διαφορετικές από αυτές του παρελθόντος. Η πληροφορία πλέον τρέχει με ρυθμούς που ακόμα και ο γρηγορότερος επεξεργαστής του κόσμου δεν μπορεί να την προλάβει. Μια πληροφορία που συνοδεύεται πλέον από έγχρωμες φωτογραφίες, βίντεο κ.ά., με την ανάλυση και την ποιότητα σε άλλο επίπεδο, ώστε ο δέκτης να εισέρχεται όλο και περισσότερο μέσα της, ζώντας την έστω και για λίγο! Λίγο γιατί πλέον η πληροφόρηση του εγκεφάλου είναι μεγάλη και σε αφθονία, ενώ ο ανθρώπινος επεξεργαστής παρότι εξελιγμένος, έχει συγκεκριμένο χώρο για την αποθήκευσή της…

Και αυτό γιατί τις περισσότερες φορές η εκάστοτε πληροφόρηση είναι παραπάνω από όσο πρέπει και με λίγη ή καθόλου ουσία, με απώτερο σκοπό τον αποπροσανατολισμό της πηγής έμπνευσης του ανθρώπου. Ανάμεσά τους όμως υπάρχουν και πληροφορίες σημαντικές για την εξέλιξη του είδους μας και χωρίς κάποιον απώτερο σκοπό. Αυτές θα προσπαθήσουμε να μοιραστούμε μαζί σας σε αυτή τη νέα ιστοσελίδα μας.

Μια ιστοσελίδα που θα φιλοξενεί άρθρα γραμμένα με τη φιλοσοφία του «χειρόγραφου» και θα παντρεύει το ρομαντισμό του παρελθόντος με το μέλλον της ενημέρωσης στο χώρου του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

Μια ιστοσελίδα με δικό της χαρακτήρα, συμπυκνωμένη πληροφορία και όχι αναμετάδοση ειδήσεων, που πλέον συνηθίζεται στο διαδικτυακό αέρα.

Μια ιστοσελίδα που μέσα της θα εκφράζουν τις απόψεις τους άτομα με αγνή αγάπη και πάθος για τον μηχανοκίνητο κόσμο.

Μια ιστοσελίδα που πλέον θα μπορεί να διαβάζεται σε κάθε άκρη της γης λόγω των πολλών γλωσσικών επιλογών που διαθέτει, καθώς στην τέρμα επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας μπορείτε να τη διαβάσετε σε όποια γλώσσα επιθυμείτε χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Πράγμα για το οποίο είμαστε περήφανοι καθώς αποτελεί πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα.

Μια ιστοσελίδα, στο δια ταύτα, που θα τα «λέει σταράτα» χωρίς αστερίσκους και υπαινιγμούς. Άλλωστε στα 42 χρόνια που υπάρχουμε, δεν υπήρξαμε ποτέ εξαρτημένοι από κανέναν, παρά μόνο από εσάς τους αναγνώστες μας.

Μια ιστοσελίδα, όχι σαν όλες τις άλλες…

Καλώς ήρθατε λοιπόν στη νέα ιστοσελίδα του AutoMoto, στη νέα ιστοσελίδα μας, στη νέα ιστοσελίδα σας, που ετοιμάσαμε με αρκετή φαντασία, μεράκι και πάθος και ελπίζουμε να σας αρέσει…

 

Μετά τιμής,

Βαγγέλης Παμπούκης

Εκδότης – Διευθυντής

Related posts
Formula 1HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolΧρήστος Κίτσος

F1 - Chinese GP: Η ιστορία του κινεζικού Grand Prix…

In Pen & InkManuscriptsΧρήστος Κίτσος

Αγωνιστικά Πορτρέτα: Νίκος Υφαντίδης

In Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Κροατίας: Από το Delta Rally του ’74, στον τέταρτο γύρο του ’24…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!