MotorsportRace NewsWRC

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 | Παρασκευή 8/9/2023 | Λάσπη και θέαμα!

Σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το 2ο σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις, του 10ουγύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν το πρωί από τον χώρο του park ferme στο Λουτράκι για την πρώτη ειδική του σκέλους…

«Λουτράκι 1» – 10.37 χλμ.

Την ειδική την κέρδισε ο Thierry Neuville με Hyundai i20 Rally 1, σαφώς ευνοούμενος από την σειρά εκκίνησης, ενώ ο Sebastien Ogier με Toyota Yaris Rally 1 και ο Ott Tanak με Ford Puma Rally 1, τον ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις.

Ο Elfyn Evans με Toyota Yaris rally 1, έχει ένα κλατάρισμα αλλά παρόλο αυτά γράφει τον 4ο χρόνο στην ειδική, ενώ ο Pierre Loubet με το δεύτερο Ford Puma rally 1 αναγκάζεται να εγκαταλείψει από μηχανικό πρόβλημα.

«Πίσσια» – 16.43 χλμ.

Δεύτερη ειδική τα Πίσσια και ο μικρός Kalle Rovanpera με Toyota Yaris rally 1 αναλαμβάνει δράση και κάνει τον πρώτο χρόνο. Ο Thierry Neuville με το i20 rally 1 είναι δεύτερος, ενώ μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω τους είναι ο Sebastien Ogier με το άλλο Yaris rally 1.

«Λουτράκι 2» – 10.37 χλμ.

Τρίτη ειδική της Παρασκευής, το δεύτερο πέρασμα της ειδικής «Λουτράκι 2». Δυστυχώς μετά το πέρασμα των πρώτων οκτώ αυτοκινήτων, η ειδική διαδρομή διεκόπει, λόγω της ανοησίας για να μην πω τίποτα χειρότερο, κάποιων θεατών που θέλησαν να κάτσουν ακριβώς δίπλα στο δρόμο σε τελείως απαγορευμένο σημείο.

Για την ιστορία να γράψουμε ότι πρώτο χρόνο έγραψε ο Sebastien Ogier με 5’.32’’.1

«Λιβαδιά» – 21.03 χλμ.

Ήρθε η ώρα του Ott Tanak με το Ford Puma rally 1, να γράψει τον πρώτο χρόνο, ενώ οι Thierry Neuville και Sebastien Ogier τον ακολουθούν με 5,9 και 10,9 δευτερόλεπτα αντίστοιχα!

«Ελάτια» – 28.32 χλμ.

Τελευταία ειδική του 2ου σκέλους και ο Ott Tanak με Ford Puma rally 1  γράφει πάλι τον πρώτο χρόνο. Οι οδηγοί της Toyota, Sebastien Ogier και Elfyn Evans τον ακολούθησαν.

WRC 2

Προσωρινά στην κατηγορία WRC 2, προηγούνται οι Nikolay Gryazin – Konstantin Alexandrov με Skoda Fabia RS rally 2. Οι Yohan Rossel – Arnaud Dunand με Citroen C 3 rally 2, πλήρωμα από την Γαλλία, είναι δεύτεροι. Ενώ οι Gus Greensmith – Jonas Andersson με το Skoda Fabia RS rally 2, είναι προσωρινά τρίτοι.

Να πούμε ότι στην ειδική «Λουτράκι 1» οι Georg Linnamae – James Morgan με Hyundai i20 N rally 2, είχαν μια έξοδο και εγκατέλειψαν, όπως εγκατέλειψαν και οι Oliver Solberg – Elliott Edmondson στην 5η ειδική Λιβαδιά με πρόβλημα στην βενζιναντλία του Skoda Fabia RS rally 2.

Μεγάλοι άτυχοι του δεύτερου σκέλους ήταν οι Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen με το Skoda Fabia 2. Έπαθαν λάστιχο μέσα στην 1η ειδική, 2η ειδική και 4η ειδική του σκέλους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται τώρα στην 13η θέση της κατηγορίας!

ΕΛΛΗΝΕΣ

Στην πρώτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες οδηγούς είναι οι Λάμπρος Αθανάσουλας – Νίκος Ζακχαίος με Hyundai i20 rally 2, στην 18η θέση γενικής κατάταξης και στην 10η θέση της κατηγορίας.

Δεύτεροι Έλληνες  είναι οι Παναγιώτης Ρουστέμης – Νίκος Πετρόπουλος με Skoda Fabia RS rally 2 (28η θέση γενικής και 18η θέση κατηγορίας) και τρίτοι οι Γιώργος Κεχαγιάς – Χρήστος Κουζιώνης με Skoda Fabia rally 2 (29η θέση γενικής και 19η θέση κατηγορίας).

Related posts
MotorsportRace News

Crosscar Κιλκίς: Δοκιμαστικά στις 27 - 28 Απριλίου ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος…

MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!