Auto NewsNews

Βίντεο: Το Koenigsegg Regera νικά το Rimac Nevera και γίνεται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής!

Μόλις ένας μήνας πέρασε από όταν το Rimac Nevera σημείωσε ρεκόρ ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έφτασε τα 400 χλμ./ώρα και μετά σταμάτησε και τώρα αυτό το ρεκόρ είναι ήδη ξεπερασμένο…

Ένα παλαιότερο hypercar κατάφερε να εκθρονίσει το ηλεκτρικό τέρας καθώς η Koenigsegg είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Regera βελτίωσε το ρεκόρ για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Έτσι, χρειάστηκαν 28,81 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί το ίδιο κατόρθωμα, ενώ το Nevera χρειάστηκε 29,94 δευτερόλεπτα.

Η σουηδική μάρκα μας έχει συνηθίσει στο να κάνει ρεκόρ καθώς χρησιμοποίησε το Regera το 2019 για να ολοκληρώσει την ίδια διαδρομή 0-400-0 χλμ./ώρα σε 31,49 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας τον προηγούμενο χρόνο των 33,29 δευτερολέπτων που επιτεύχθηκε με το Agera RS το 2017.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν και περισσότερα…

Το Regera είναι πλέον επίσης ο κάτοχος του ρεκόρ για το ταχύτερο όχημα δρόμου που φτάνει τα 402 χλμ./ώρα και στη συνέχεια σταματά, σε χρόνο μόλις 29,6 δευτερόλεπτα. Οι εκπληκτικές δυνατότητες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης του υπεραυτοκίνητου που κυκλοφόρησε αρχικά το 2015 μετρήθηκαν από την Racelogic.

Ως προς το πού σημειώθηκαν τα δύο ρεκόρ, το Regera μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Örebro, που βρίσκεται δυτικά της Στοκχόλμης. Γιατί; Επειδή έχει έναν μακρύ διάδρομο που εκτείνεται στα 3.274 μέτρα, με αποτέλεσμα ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 να μπορέσει να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Σε σύγκριση δε με προηγούμενες διαδρομές υψηλής ταχύτητας, η Koenigsegg αναφέρει ότι η επιφάνεια ήταν πιο λεία και το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με νέα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Προφανώς αυτή δεν είναι η τελευταία φορά που θα ακούσουμε από την Koenigsegg να θέτει νέο ρεκόρ, μιας και υπάρχουν ενδείξεις ότι το Jesko Absolute θα είναι ακόμα πιο γρήγορο. Όσο για το Regera, το τελευταίο από τα 80 αυτοκίνητα που παρήχθησαν παραδόθηκε το 2022.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!