Auto NewsNews

Αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 στη νέα BMW Σειρά 7 από την άνοιξη!

Η εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να απομακρύνουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να στρέψουν προσωρινά την προσοχή τους από το δρόμο, θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη νέα BMW Σειρά 7.

Με την ονομασία BMW Personal Pilot L 3, η νέα λειτουργία μειώνει τον φόρτο του οδηγού πίσω από το τιμόνι σε συγκεκριμένες καταστάσεις και ελέγχει για λογαριασμό του την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Αυτή η νέα επιλογή θα διατίθεται κατόπιν παραγγελίας για τη νέα BMW Σειρά 7 (εκτός των i7 eDrive50 και i7 M70 xDrive) από τον Δεκέμβριο, με εγκατάσταση στα οχήματα από τον επόμενο Μάρτιο.

Σχεδιασμένη να αναλαμβάνει πλήρως τα καθήκοντα οδήγησης με ικανότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3, όπως ορίζεται από την Society of Automotive Engineers (SAE), η λειτουργία θα προσφέρεται αποκλειστικά στη Γερμανία στην τιμή των 6.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Η καινοτόμος τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να ανακατευθύνουν την προσοχή τους σε άλλες δραστηριότητες εντός του οχήματος όταν ταξιδεύουν με ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομους με διαχωριστικές λωρίδες, τη στιγμή που χάρη στους ιδιαίτερα εξελιγμένους αισθητήρες του, μπορεί το πρώτο σύστημα του είδους του να χρησιμοποιηθεί και στο σκοτάδι!

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Active Lane Change Assistant με επιβεβαίωση μέσω της κίνησης του ματιού. Αυτή έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με τη νέα BMW Σειρά 5, επιτρέποντας στον οδηγό να υιοθετήσει μια χαλαρή στάση σώματος πίσω από το τιμόνι.

Σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα, αυτή η πρόσθετη λειτουργία του Steering & Lane Control Assistant μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο της ταχύτητας και του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου, αλλά και της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Κλείνοντας, η εισαγωγή της αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 θα καταστήσει το BMW Group τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων που θα προσφέρει όχι μόνο μια λειτουργία οδήγησης Επιπέδου 2 στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του, αλλά και μια λειτουργία Επιπέδου 3, όπου ο οδηγός θα μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι και να ταξιδεύει πιο ξεκούραστα.
Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!