Auto NewsNews

Αποκαλύφθηκε το νέο Suzuki Swift του 2024…

Το νέο Suzuki Swift παρουσιάστηκε πρόσφατα σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, αλλά όπως μπορούμε να δούμε από αυτές τις τελευταίες εικόνες, το αυτοκίνητο παραγωγής θα μοιάζει πανομοιότυπο όταν φτάσει το 2024.

Όπως αποκαλύφθηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο της Suzuki Japan, το έτοιμο για παραγωγή Swift δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με το concept. Πράγμα που φαίνεται λογικό, καθώς το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν έχει καμία δόση υπερβολής και είναι παρόμοιο με το στρογγυλεμένο σχήμα του ιαπωνικού σουπερμίνι που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 20 χρόνια.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μοιάζει αρκετά με το Swift της τρίτης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2016, η Suzuki σε αυτή την τέταρτη γενιά έχει ξεκάθαρα εξελίξει την εμφάνιση που πολυεπιτυχημένου σουπερμίνι…

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει και πάλι μια «πλωτή οροφή» που δημιουργείται με το μαύρισμα της κολόνας Α, καθώς και πολλές καμπύλες, σε συνδυασμό με ένα καπό που μοιάζει με κέλυφος για να δώσει στο αυτοκίνητο μια πιο κομψή εμφάνιση.

Το πίσω μέρος διαθέτει φώτα παρόμοια με του τρέχοντος μοντέλου, μαζί με αεροτομή οροφής και κάμερα οπισθοπορείας.

Στο εσωτερικό μπορούμε να δούμε μια αναθεωρημένη σχεδίαση για το ταμπλό, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας οθόνης αφής εννέα ιντσών με σύστημα infotainment συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Κάτω από αυτό υπάρχει ένα σετ φυσικών διακοπτών ελέγχου κλιματισμού και πιο κάτω μερικές θύρες φόρτισης USB, τη στιγμή που τα όργανα, το τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων δείχνουν πανομοιότυπα με αυτά του προηγούμενου μοντέλου.

Σχετικά με τον κινητήρα τώρα, η Suzuki έχει αναπτύξει έναν νέο βενζινοκινητήρα για το Swift τέταρτης γενιάς. Πρόκειται για μια τρικύλινδρη μονάδα βενζίνης 1,2 λίτρων που συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων CVT, κάτι που σύμφωνα με τη Suzuki «βελτιώνει την ησυχία και την απόδοση καυσίμου», ενώ όπως και πριν, έτσι και τώρα υπάρχει επίσης ήπια υβριδική ισχύς από μια ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης.

Το αν τώρα δούμε το νέο Swift να έρχεται στην Ελλάδα μέσα στο 2024, αυτό μένει να επιβεβαιωθεί από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία, αλλά στην περίπτωση που το δούμε στην εγχώρια αγορά, τότε θα έχουμε και πάλι ένα από τα φθηνότερα σουπερμίνι της αγοράς κοντά μας…

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!