Auto NewsNews

Αποκάλυψη για τη χρυσή Bugatti Chiron Super Sport Golden Era!

Η Bugatti αποκάλυψε μια κυριολεκτικά μοναδική Chiron Super Sport με ζωγραφισμένα στο χέρι σκίτσα στην επιφάνεια του αυτοκινήτου…

Ονομάζεται Bugatti Chiron Super Sport Golden Era («Χρυσή Εποχή») και έχει δημιουργηθεί για έναν συλλέκτη Bugatti που ήθελε ένα αυτοκίνητο που να αναφέρεται τόσο στην ιστορία της Bugatti όσο και στο παρελθόν του κινητήρα W16.

Το έργο τέχνης στο εξωτερικό και το εσωτερικό του αυτοκινήτου αναφέρεται σε Bugatti από την εποχή των Ettore, Jean και Roland Bugatti, καθώς και στην EB110 της δεκαετίας του ’80 και άλλες ιστορικές πτυχές της ιστορίας της Bugatti, με ένα κλασικό θέμα Golden Era στην πλευρά του συνοδηγού και ένα αφιερωμένο στην πιο πρόσφατη εποχή από την πλευρά του οδηγού.

Σαράντα πέντε σκίτσα έχουν σχεδιαστεί με το χέρι απευθείας πάνω στο αυτοκίνητο από την ομάδα σχεδιασμού της Bugatti…

Το διετές έργο πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Sur Mesure της Bugatti (που μεταφράζεται ως «κατασκευασμένο στα μέτρα» ή «προσαρμοσμένο»), το οποίο εργάζεται πάνω σε αιτήματα πελατών που υπερβαίνουν τις ήδη εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής που είναι δυνατές σε μια «κανονική» Bugatti.

Τα σχέδια πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για το σκίτσο σε χαρτί, χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που η Bugatti περιγράφει ως «μια ολοκαίνουργια τεχνική», ενώ τα εσωτερικά σχέδια δημιουργήθηκαν με ειδική βαφή και λεπτό πινέλο. Η διαδικασία σχεδίασης στο αυτοκίνητο διήρκεσε περισσότερες από 400 ώρες!

Το φινίρισμα της βαφής έχει επίσης υποβληθεί σε διάφορες δοκιμές και τελειοποίηση για να διασφαλιστεί ότι τα σκίτσα δεν υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου. Η εταιρεία το περιγράφει ως «ίσως το πιο απαιτητικό έργο κατά παραγγελία που έχει αναλάβει ποτέ η Bugatti».

Ο Achim Anscheidt, ο οποίος ήταν Διευθυντής Σχεδιασμού της Bugatti σε όλο το έργο πριν από τη συνταξιοδότησή του τον περασμένο μήνα, λέει: «Οι εκτεταμένα ειδικές παραγγελίες όπως αυτή είναι εξαιρετικά σπάνιες – συνήθως δε βλέπουμε περισσότερες από μία ή δύο δημιουργίες σε αυτήν την κλίμακα κάθε χρόνο», προσθέτοντας, «Το “Golden Era” είναι ίσως το πιο απαιτητικό κομμάτι εξατομικευμένης εργασίας που έχουμε δουλέψει ποτέ η ομάδα μου και εγώ».

«Η υλοποίηση μπορεί να ακούγεται αρκετά απλή, αλλά η επίτευξη ενός τέλειου φινιρίσματος και ενός που θα διαρκούσε στη δοκιμασία του χρόνου, χρειάστηκε περισσότερη υπομονή και δεξιοτεχνία από ό,τι θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε»…

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!