Auto NewsNews

Αμιγώς ηλεκτρικό και κατασκευασμένο στη Γερμανία το επόμενο MINI Countryman…

H MINI θέλοντας να συνεχίσει την προϊοντική της επέλαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ετοιμάζει το επόμενο Countryman, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.

Η έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία τον Νοέμβριο του 2023 θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ένα μοντέλο MINI θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.

Εδώ να θυμίσουμε ότι όλες οι προηγούμενες γενιές κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο της Οξφόρδης και η νέα γενιά μεταφέρεται στη Λειψία όπου υπάρχουν οι υποδομές για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μιας και το επόμενο Countryman θα είναι ηλεκτρικό!

Πιο συγκεκριμένα, το επερχόμενο Countryman -με την ονομασία Countryman E- θα αποδίδει στη δικίνητη εκδοχή του 191 ίππους, ενώ στην τετρακίνητη (MINI Countryman SE ALL4) 313 ίππους. Στην τελευταία θα υπάρχουν δύο εξαιρετικά ενσωματωμένες μονάδες κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας θα είναι 64,7 kWh.

Με εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 450 χιλιομέτρων, το Countryman θα μπορεί να κινείται σύμφωνα με τη MINI με την ίδια άνεση στο κέντρο των πόλεων όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Παράλληλα, έχοντας αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά (στα 4.429 χιλιοστά), το ευρύχωρο περιπετειώδες όχημα θα προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους και άνεση για τους επιβάτες του, ενώ το ύψος του αμαξώματος αυξήθηκε κατά σχεδόν έξι εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χιλιοστά, για μεγαλύτερη ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής.

Η επιλογή του εργοστασίου…

…έγινε σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη στρατηγική για την παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας του «πράσινου εργοστασίου» του BMW Group στη Λειψία, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις ανεμογεννήτριες ύψους 190 μέτρων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που θα μπορούσαν να παράγουν σε ετήσια βάση πάνω από 20 GWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον, στη «Φάρμα Μπαταριών» χρησιμοποιούνται έως και 700 μπαταρίες υψηλής τάσης δεύτερης ζωής από οχήματα BMW i3 για την αποθήκευση ενέργειας, όπως αυτή που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες. Με την αποθήκευση της ενέργειας στις εγκαταστάσεις, η τοπική διαχείριση της ενέργειας μπορεί να βελτιστοποιηθεί και το ηλεκτρικό δίκτυο να διατηρηθεί σταθερό.

Related posts
Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Auto NewsNews

Volkswagen: Έκπτωση έως 7.000 ευρώ στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!