MotorsportWRC

WRC: 7ος Γύρος – Ράλλυ Πολωνίας [27 – 30 Ιουνίου 2024]

O Kalle Rovanpera δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους…

Αισίως φθάσαμε στο μέσα της αγωνιστικής χρονιάς με τον 7ο γύρο, το Ράλλυ Πολωνίας. Ένας χωμάτινος αγώνας με τρία σκέλη και 19 Ειδικές Διαδρομές. Έδρα του αγώνα η πόλη Mikolajki στην Β. Πολωνία. Τα απρόοπτα ξεκίνησαν λίγες μέρες πριν την εκκίνηση, όταν κατά την διάρκεια αναγνωρίσεων ο Sebastien Ogier είχε ένα ατύχημα όταν έπεσε επάνω του αντίθετα διερχόμενο αυτοκίνητο. Αυτός και ο συνοδηγός του Vincent Landais, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Είναι καλά στην υγεία τους, αλλά δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στον αγώνα και έτσι η ομάδα της Toyota, επιστράτευσε τους Kalle Rovanpera και Jone Halttunen να πάρουν την θέση τους, 48 ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα!

Παρά τον λίγο χρόνο προετοιμασίας που είχαν στην διάθεση τους έκαναν αυτό που ξέρουν καλά. Και έτσι ήρθε η 13η νίκη καριέρας για τον Kalle Rovanpera, αφού ξεκίνησε τον αγώνα, μη αφήνωντας περιθώριο σε κανέναν να τον απειλήσει.

Η επιτυχία της Toyota συμπληρώθηκε με την δεύτερη θέση που πήραν οι Elfyn Evans – Scott Martin κάνοντας για τρίτη φορά το 1 – 2 φέτος (Σαφάρι, Κροατία και Πολωνία).

Ο Andreas Mikkelsen με Hyundai i20 Rally 1, ήταν ο μόνος που μπόρεσε να κινηθεί στους ρυθμούς των οδηγών της Toyota, αλλά στο τέλος του πρώτου σκέλους είχε ένα κλατάρισμα που τον έριξε στην 6η θέση όπου και έμεινε μέχρι τον τερματισμό.

Πολύ καλή εμφάνιση για άλλη μια φορά από τους Adrien Fourmaux – Alexandre Coria με το Ford Puma Rally 1 αφού ανέβηκαν για τρίτη φορά στο βάθρο φέτος (Σουηδία, Σαφάρι και Πολωνία).

Στην 4η θέση βρέθηκαν οι Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe με Hyundai i20 Rally 1, μην μπορώντας να βρουν ρυθμό ποτέ, κερδίζοντας όμως τρεις ειδικές, ανάμεσα τους και την powerstage του αγώνα.

Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση ήταν των Martins Sesks – Renars Francis που για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτου της μεγάλης κατηγορίας (ένα Ford Puma Rally 1 αλλά χωρίς το υβριδικό σύστημα), μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν άψογα, τερματίζοντας στην 5η θέση.

WRC – RC 2

Στην υποστηρικτική κατηγορία WRC 2, νικητές ήταν οι Sami Pajari – Enni Malkonen με Toyota Yaris Rally 2. Ο νεαρός Φινλανδός πήρε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, διατηρώντας ένα γρήγορο ρυθμό που του εξασφάλισε την δεύτερη συνεχόμενη του νίκη στην κατηγορία (μετά από τη νίκη στον προηγούμενο αγώνα στην Σαρδηνία). Ο μόνος που τον πίεσε ήταν ο τοπικός Kajetan Kajetanowicz και αυτό στο πρώτο σκέλος, γιατί μετά εγκατέλειψε από πρόβλημα στην ανάρτηση του Skoda Fabia RS Rally 2.

Δεύτεροι τερμάτισαν οι Oliver Solberg – Elliott Edmondson με Skoda Fabia RS Rally 2, 22 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρώτους, κάνοντας έναν αδιάφορο αγώνα.

Τρίτοι τερμάτισαν οι Robert Virves – Aleks Lesk επίσης με Skoda Fabia RS Rally 2, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Και αυτό γιατί στην τελευταία Ειδική Διαδρομή έκαναν ένα εκπληκτικό χρόνο, παίρνοντας την τρίτη θέση του βάθρου από τους Georg Linnamae – James Morgan με Toyota Yaris Rally 2, για μόλις 0.6 δέκατα του δευτερολέπτου!

WRC – RC 3

Στην κατηγορία WRC 3, δυο πληρώματα πάλεψαν για τη νίκη: οι Diego Dominguez – Rogelio Penate και οι τοπικοί Jakub Matulka – Daniel Dymurski. Εναλλασσόταν στην πρώτη θέση από την αρχή, με τον οδηγό από την Παραγουάη, να κερδίζει και τις τέσσερις ειδικές του τρίτου σκέλους και να παίρνει τη νίκη, αφήνωντας τους Πολωνούς δεύτερους, μόλις 2.8 δευτερόλεπτα πίσω.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Nataniel Bruun – Pablo Olmos, κερδίζοντας το πρώτο βάθρο της καριέρας τους.

Όλα τα πληρώματα οδηγούσαν Ford Fiesta Rally 3.

Επόμενος αγώνας του ημερολογίου, είναι στις 18 – 21 Ιουλίου το Ράλλυ Λετονίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Jaanus Ree Photography

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen          Toyota Yaris Rally 1
  2. Elfyn Evans – Scott Martin                       Toyota Yaris Rally 1
  3. Adrien Fourmaux – Alexandre Coria         Ford Puma Rally 1
  4. Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe      Hyundai i20 Rally 1
  5. Martins Sesks – Renars Francis                 Ford Puma Rally 1
  6. Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen    Hyundai i20 Rally 1
  7. Gregoire Munster – Louis Louka              Ford Puma Rally 1
  8. Takamoto Katsuta – Aaron Johston         Toyota Yaris Rally 1
  9. Sami Pajari – Enni Malkonen                  Toyota Yaris Rally 2
  10. Oliver Solberg – Elliott Edmondson     Skoda Fabia RS Rally 2
Related posts
MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 3ος Γύρος - 9ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης [06 - 07 Ιουλιου 2024]

HotMotorsportRace NewsWRC

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC μέχρι το 2027 και επιστροφή της διοργάνωσης τον Ιούνιο!

MotorsportRace News

Στις 13 και 14 Ιουλίου η 23η Ανάβαση Δημητσάνας - Ζυγοβιστίου!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!