MotorsportWRC

WRC: 3ος Γύρος – Ράλλυ Μεξικό [16 – 19 Μαρτίου 2023]

O Ogier κερδίζει, οι υπόλοιποι μαθαίνουν…

Πρώτος χωμάτινος αγώνας της χρονιάς, το Ράλλυ Μεξικό. Ο αγώνας στο Μεξικό ξεκίνησε να είναι στο WRC το 2004. Ένας χωμάτινος αγώνας με 23 Ειδικές Διαδρομές…

Απόλυτος κυρίαρχος φέτος ο Sebastien Ogier που πήρε τη νίκη, έβδομη στο Μεξικό και την 57η της καριέρας του. Αν και φέτος θα κάνει επιλεγμένους αγώνες, έδειξε τον δρόμο, για να μην πούμε ότι «έβαλε τα γυαλιά» στους υπόλοιπους οδηγούς, που έχουν φουλ πρόγραμμα, κερδίζοντας και τους δυο αγώνες που συμμετείχε έως τώρα!

Βέβαια να πούμε ότι από την αρχή του αγώνα τέθηκε επικεφαλής ο Esapekka Lappi με το Hyundai i20 Rally 1, αλλά στην 11η ειδική διαδρομή είχε την στιγμή του και εγκατέλειψε αφού έπεσε επάνω σε μια τσιμεντένια κολόνα ρεύματος.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Thierry Neuville με Hyundai i20 Rally 1. Μια θέση που την πήρε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού μετά την εγκατάλειψη του Esapekka Lappi, οι Thierry Neuville και Elfyn Evans (με το δεύτερο Toyota Yaris Rally 1) πάλευαν για την δεύτερη θέση του αγώνα, μην μπορώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό του πρωτοπόρου Ogier.

Στην τελευταία ειδική μπήκαν με 2.7 δευτερόλεπτα υπέρ του Evans. Μια έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης από μεριάς του Ουαλλού όμως έδωσε την δεύτερη θέση του αγώνα στον Neuville για μόλις 0.4 δέκατα του δευτερολέπτου, αφήνοντας τον Evans τρίτο.

Πίσω τους στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kalle Rovanpera με ToyotaYaris Rally 1, σε έναν μοναχικό αγώνα, μην μπορώντας να ανταποκριθεί στους ρυθμούς των πρώτων.

Και 5ος ήταν ο Dani Sordo με το Hyundai i20 Rally 1, κάνοντας έναν αδιάφορο αγώνα…

Απογοητευτικός αγώνας για την ομάδα της Ford. Ο «κακός δαίμονας» της ομάδας, η 3η ειδική διαδρομή El Chocolate 1 (27.09 χλμ.)…

Ο Ott Tanak στην αρχή του αγώνα κινήθηκε πολύ γρήγορα, αλλά ένα πρόβλημα στην 3η ειδική με το turbo του στοίχισε σε χρόνο. Στην συνέχεια προσπάθησε (κέρδισε και τέσσερις ειδικές διαδρομές) και κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση.

O Pierre Loubet με το δεύτερο Puma είχε πρόβλημα με την ανάρτηση, στην ίδια ειδική που παρουσιάστηκε και το πρόβλημα του Ott Tanak!

Εγκατέλειψε και συνέχισε με Rally 2 τερματίζοντας τελικά στην 27η θέση γενικής…

Αλλά και ο συμπατριώτης μας Ιορδάνης Σερδερίδης με το τρίτο Puma, στην ίδια ειδική είχε μια έξοδο και εγκατάλειψη. Συνέχισε και αυτός με Rally 2 και τερμάτισε στην 25η θέση.

WRC 2

Απόλυτη επικράτηση της ομάδας της Skoda στην κατηγορία WRC 2. Από τα 14 πληρώματα που τερμάτισαν, τα 10 οδηγούσαν Skoda Fabia Rally 2!

Νικητές οι Gus Greensmith – Jonas Andersson, επίσημη συμμετοχή της Skoda Motorsport, οδηγώντας το καινούργιο Fabia RS. Επικράτησαν άνετα, είχαν γρήγορο ρυθμό από την αρχή και δίκαια πήραν τη νίκη.

Πίσω τους τερμάτισαν οι περσινοί Πρωταθλητές της κατηγορίας Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen με το προηγούμενο όμως μοντέλο της Skoda, το R5, συμμετοχή της Toksport WRT 2, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις.

Το βάθρο συμπλήρωσε το δεύτερο πλήρωμα της Skoda Motorsport, οι Oliver Solberg – Elliott Edmondson επίσης με Fabia RS, τερματίζοντας την τελευταία ειδική με τον κινητήρα του Fabia να δουλεύει με τρεις κυλίνδρους!

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι Adrien Fourmaux – Alexandre Coria με Ford Fiesta Rally 2, που ήταν και η εργοστασιακή συμμετοχή της M-Sport Ford, στην 21η ειδική διαδρομή Otates, δυο ειδικές πριν τον τερματισμό. Ένα πρόβλημα που τους στοίχισε αρκετό χρόνο με αποτέλεσμα να χάσουν την δεύτερη θέση στην κατηγορία που είχαν από την αρχή του αγώνα, τερματίζοντας τελικά στην 9η θέση.

Και το δεύτερο πλήρωμα της Toksport WRT 2, Nikolay Gryazin – Konstantin Aleksandrov, εγκατέλειψαν αφού βγήκαν από τον δρόμο στην 4η μόλις ειδική διαδρομή.

WRC 3

Νικητές στην κατηγορία WRC 3 είναι οι Diego Dominguez – Rogelio Penate με Ford Fiesta Rally 3, που προηγούνται και στην μέχρι τώρα βαθμολογία της κατηγορίας, ενώ δεύτερο τερμάτισε ένα πλήρωμα από τον Καναδά, οι Jason Bailey – Shayne Peterson με Ford Fiesta Rally 3.

WRC 5

Στην μικρότερη WRC 5 κυριάρχησε η Renault. Όλοι συμμετέχοντες οδηγούσαν  Renault Clio Rally 5.

Πρώτοι τερμάτισαν οι Patrice Spitalier – Nicolas Spitalier, στην δεύτερη θέση οι Emiliano Retama – Diego Retama και τρίτοι οι Gustavo Uriostegui – Armando Zapata.

Επόμενος αγώνας του ημερολογίου, το Ράλλυ Κροατίας στις 20 – 23 Απριλίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Jaanus Ree Photography

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Sebastien Ogier – Vincent Landais                              Toyota Yaris Rally 1
  2. Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe                         Hyundai i20 Rally 1
  3. Elfyn Evans – Martin Scott                                          Toyota Yaris Rally 1
  4. Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen                             Toyota Yaris Rally 1
  5. Dani Sordo – Candido Carrera                                      Hyundai i20 Rally 1
  6. Gus Greensmith – Jonas Andersson                          Skoda Fabia RS Rally 2
  7. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen                          Skoda Fabia R5 Rally 2
  8. Oliver Solberg – Elliott Edmonson                             Skoda Fabia RS Rally 2
  9. Ott Tanak – Martin Jarveoja                                           Ford Puma Rally 1
  10. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak             Skoda Fabia R5 Rally 2

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
MotorsportRace News

Με 50 συμμετοχές το 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ!

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Αναβάσεων Β. Ελλάδος: 2ος Γύρος - Ανάβαση Κορύλοβου [11 - 12 Μαΐου 2024]

HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Πορτογαλίας: Η αρχή του τέλους για το Group B…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!