Auto NewsEcoNews

Toyota: Με ρεύμα και υδρογόνο τα επόμενα χρόνια!

Στην εκδήλωση της Toyota Motor Europe (TME) 2023 Kenshiki την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα στελεχών της Toyota από την Ευρωπη και τον υπόλοιπο κόσμο παρουσίασε τα πιο πρόσφατα εξηλεκτρισμένα προϊόντα και τεχνολογίες της εταιρείας

Kenshiki σημαίνει διορατικότητα στα ιαπωνικά και η φετινή διοργάνωση, παρουσία περισσότερων από 300 εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, εστίασε στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και τα υδρογονοκίνητα, τα οποία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πολυτεχνολογικήστρατηγική της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Κινητικότητα για όλους…

Η αρχή της Toyota για κινητικότητα για όλους, “Mobility for All”, και η δέσμευσή της να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη έως το2040 και σε όλο τον κόσμο έως το 2050 καθοδηγούν την προσέγγιση της εταιρειας στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Μιλώντας στο Kenshiki, ο Simon Humphries, Chief Branding Officer, Head of Design, Toyota Motor Corporation, έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τη φιλοσοφία της εταιρείας: «Για εμάς, η κινητικότητα σημαίνει στην πραγματικότητα ελευθερία. Με την ελευθερία έρχεται η ευκαιρία και στην Toyota πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στις ευκαιρίες που παρέχει η κινητικότητα, όπου κι αν ζουν, σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται και να μην μένει κανένας εκτός».

Η πολυτεχνολογική στρατηγική της Toyota επιβεβαιώνει αυτό το σκεπτικό, με τις λύσεις κινητικότητας χαμηλών και μηδενικών εκπομπών να σχεδιάζονται για να καλύψουν συγκεκριμένες τοπικές ανάγκες, δηλαδή προϊόντα που ικανοποιούν τη ζήτηση των πελατών ή είναι σχετικά με την τοπική τους υποδομή, ενώ παράλληλα παραμένουν προσβάσιμα, ώστε κανείς να μην μένει πίσω στο ταξίδι προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Επ’ αυτού, ο κ. Humphries παρουσίασε διάφορα πρωτότυπα μοντέλα που θα ηγηθούν της επόμενης γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίατης Lexus και της Toyota, ενώ εξήγησε ότι η νέα αρθρωτή αρχιτεκτονική σχεδιασμού που συνδυάζει την κατασκευή του πλαισίου με τη βοήθεια γιγαντιαίων μηχανών χύτευσης (gigacast), την ελαχιστοποίηση των εξαρτημάτων και το νέο λειτουργικό σύστημα Arene, επιτρέπει ελευθερία στον σχεδιασμό που αναβαθμίζει ολόκληρη την εμπειρία χρήστη.

Η συναρπαστική σειρά των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία των Toyota και Lexus που παρουσιάστηκαν στο Kenshiki και πρόκειται να εμφανιστούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους τα επόμενα χρόνια είναι τα Lexus LF-ZC, Toyota FT-Se, Toyota FT-3e, Toyota Sport Crossover conceptκαι Toyota Urban SUV concept.

Ο δρόμος προς την ουδετερότητα άνθρακα…

Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε πέρσι ότι στοιχεύει να πετύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη μέχρι το 2040.

Οι στόχοι SBTi Scope 1 & 2 για την ουδετερότητα άνθρακα θα επιτευχθούν στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες και εγκαταστάσεις παραγωγής της μέχρι το 2030.

Για το Scope 3, η Toyota θα επιτύχει 100% μείωση του CO2 στις πωλήσεις νέων οχημάτων το 2035 και, έως το 2040, πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην αλυσίδα αξίας και τα logistics. Σε αυτό τον τομέα, η Toyota Motor Europe σημειώνει ήδη πρόοδο, αρχίζοντας να χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτηγά με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στις τέσσερις βασικές διαδρομές logistics από το Βέλγιο προς τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Διεύρυνση γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας…

Σχολιάζοντας το μεσοπρόθεσμο πλάνο λανσαρίσματος προϊόντων της Toyota Motor Europe, ο Yoshihiro Nakata, Πρόεδρος & CEO, Toyota MotorEurope δήλωσε: «Ενώ θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε πολλαπλές τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θα αυξήσουμε επίσης σταθερά τον αριθμό των οχημάτων μηδενικών εκπομπών που προσφέρουμε στους πελάτες».

Στην Ευρώπη, το εξηλεκρισμένο μείγμα της Toyota βρίσκεται ήδη στο 71% και αναμένεται να αυξηθεί στο 75% το 2024, και αυτό θα επεκταθεί περαιτέρω, με τα νέα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία να διαδραματίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στον όγκο των πωλήσεών της.

Μέχρι το 2026, η Toyota Motor Europe θα προσφέρει περίπου 15 διαφορετικά οχήματα μηδενικών εκπομπών υπό το εμπορικό σήμα της Toyota, από επιβατικά έως ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα, και το ευρωπαϊκό μίγμα BEV της Toyota αναμένεται να ξεπεράσει το 20% υπερβαίνοντας τα 250.000 οχήματα ετησίως!

Αναφερόμενος στο υδρογόνο, ο κ. Nakata εξήγησε ότι η Toyota διατηρεί την πεποίθησή της για τον μοναδικό του ρόλο και τη συμβολή στην απανθρακοποίηση των ευρωπαϊκών μεταφορών με τη δυναμική των αυξανόμενων υποδομών και διαθεσιμότητας του πράσινου υδρογόνου.

Η στρατηγική της Toyota για το υδρογόνο εκτείνεται σε πολλούς τομείς κινητικότητας. Στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων, η εταιρεία προσφέρει το Mirai και το Crown που λανσαρίστηκε πρόσφατα. Στον εμπορικό τομέα, το Hydrogen Factory Europe της TME ενσωματώνει την τρέχουσα τεχνολογία κυψελών καυσίμου σε φορτηγά, λεωφορεία, πούλμαν, σκάφη – και pick up οχήματα, όπως καταδεικνύει το πρωτότυπο Hiluxκυψελών καυσίμου υδρογόνου που παρουσιάστηκε στο Kenshiki.

Η τεχνολογία υδρογόνου θα εξελιχθεί περαιτέρω όταν η Toyota λανσάρει τα συστήματα κυψελών καυσίμου τρίτης γενιάς το 2026.

Η κληρονομιά της Toyota στο Παρίσι 2024…

Σε συνέχεια του προηγούμενου θέματος σχετικά με το υδρογόνο, ο Matt Harrison, COO, Toyota Motor Europe, τόνισε ότι στο Παρίσι 2024 θα λειτουργούν έως και δέκα εφαρμογές υδρογόνου. Η Toyota, ως παγκόσμιος εταίρος κινητικότητας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, θα παρέχει έναν στόλο επιβατικών αυτοκινήτων με περισσότερα από 2.650 ηλεκτροκίνητα οχήματα και 700 λύσεις ηλεκτρικής κινητικότητας τύπου last-mile.

Επίσης, ο κ. Harrison εξήγησε ότι μεταξύ αυτών των λύσεων περιλαμβάνονται 250 Accessible People Movers (APM), επανασχεδιασμένα για το Παρίσι 2024 και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές απαιτήσεις του Παρισιού:

«Το όχημα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υπηρεσίες lastmile και να μεταφέρει άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας σε διάφορα σημεία. Μετά τους Αγώνες, ο στόλος των APM θα αποτελέσει μέρος της βιώσιμης κληρονομιάς μας για το Παρίσι».

Related posts
Auto NewsEcoNews

Η BYD ισχυρίζεται ότι ξεπέρασε τα 2.000 χλμ. αυτονομίας!

Moto NewsNews

JAWA bobbers 2024

Auto NewsNews

Το FIAT 500 Hybrid με άτοκο χρηματοδοτικό και €1.200 έκπτωση!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!