Presentations

Βλέπουμε το νέο Toyota Yaris…

Νέα αρχή!

Η αγορά των μικρών αστικών αυτοκινήτων σήμερα έχει ολοένα αυξανόμενες ανάγκες και ζητά πάντα το κάτι παραπάνω από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αφουγκραζόμενη την επιθυμία του κοινού για ένα πιο μοντέρνο, πρακτικό, καινοτόμο και αποδοτικό σουπερμίνι, η Toyota φέρνει στην ελληνική αγορά την τέταρτη γενιά του επιτυχημένου Yaris με σκοπό να δείξει ότι εκτός από πρώτο του είδους του, το μικρό ιαπωνικό μοντέλο εξελίχθηκε ώστε να κατακτήσει την κορυφή.

Σε νέα βάση

Το νέο Yaris βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA του ιαπωνικού εργοστασίου και συγκεκριμένα στην εκδοχή GA-B. Παρά την τάση των κατασκευαστών να αυξάνουν συνεχώς τις διαστάσεις, η Toyota επέλεξε να διατηρήσει τις κόμπακτ διαστάσεις του Yaris, το οποίο στη νέα του έκδοση έρχεται με αυξημένο κατά 5 εκ. μεταξόνιο και πλάτος στα 2,56 μ. και 1,745 μ. αντίστοιχα, αλλά με περιορισμένες διαστάσεις σε συνολικό μήκος και ύψος, τα οποία μειώθηκαν κατά 5 εκ. το πρώτο και 4 εκ. το δεύτερο και διαμορφώθηκαν σε 3,94 μ. και 1,47 μ. αντίστοιχα.

Ξεχωριστή παρουσία

Σχεδιαστικά, το νέο Yaris επιδεικνύει τις κόμπακτ διαστάσεις του με μοντέρνες και χαρακτηριστικές γραμμές που δίνουν την αίσθηση κίνησης.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η νέα μάσκα με το σήμα της Toyota στο κέντρο, καθώς και το «φουσκωμένο» καπό που πλαισιώνεται από τα νέα LED φωτιστικά σώματα, ενώ οι πιο φαρδιοί θόλοι των τροχών προσθέτουν στο παρουσιαστικό του αυτοκινήτου.

Πίσω, τα νέα φώτα σε συνδυασμό με τη μαύρη φάσα που τα ενώνει, τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου κάνοντάς το να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

Ποιότητα και άνεση στην αστική μετακίνηση

Ο σχεδιασμός της καμπίνας του νέου Yaris ακολουθεί τη φιλοσοφία “Less is More” («το λιγότερο είναι περισσότερο») και έτσι αυτό που βλέπουμε στις εικόνες και περιμένουμε να γνωρίσουμε από κοντά είναι ένα μίνιμαλ αλλά ποιοτικό και άνετο περιβάλλον, με αρκετό χώρο και πρακτική διαρρύθμιση για τους επιβάτες.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον τονισμό σημείων του εσωτερικού με τη χρήση ποιοτικών υλικών, φωτισμού, σχημάτων και μοτίβων που σχεδιάστηκαν ώστε να κάνουν τη διαμονή στην καμπίνα ακόμα πιο ευχάριστη.

Χέρια στο τιμόνι, Μάτια στο δρόμο

Από πλευράς τεχνολογίας, το νέο Yaris σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη φιλοσοφία «Χέρια στο τιμόνι, Μάτια στο δρόμο» και έτσι οι πληροφορίες παρέχονται στον οδηγό είτε από την κεντρική οθόνη αφής του αυτοκινήτου, είτε από τον ψηφιακό πλέον πίνακα οργάνων, πίσω από το τιμόνι, ενώ διαθέσιμη είναι πλέον και η τεχνολογία Heads Up Display που προβάλει σε μια «οθόνη» 10 ιντσών πάνω στο παρπρίζ του αυτοκινήτου, όλα τα απαραίτητα για τον οδηγό δεδομένα.

Τεχνολογία από το μέλλον

Καινοτομία και στο χώρο του κινητήρα, όπου η Toyota φέρνει ένα νέο υβριδικό σύστημα το οποίο αδημονούμε να δοκιμάσουμε. Ο λόγος για το νέο σύστημα 1.5 Hybrid Dynamic Force, το οποίο φαίνεται να είναι ο «άσσος στο μανίκι» για το νέο Yaris και αποτελείται από συνδυασμό ενός θερμικού τρικύλινδρου κινητήρα 1,5 λίτρων που δουλεύει σε κύκλο Atkinson και ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 59 kW.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος αυτός κινητήρας βοηθάει στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων έως και 20%, ενώ αναμένεται να αποτελέσει την επιλογή των 8 από κάθε 10 αγοραστές του νέου Yaris. Βέβαια, η Toyota διαθέτει το νέο της σουπερμίνι και με επιλογές άλλων βενζινοκινητήρων του λίτρου ή των 1.5 λίτρων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την σκληροπυρηνική έκδοση GR Yaris με την τετρακίνηση και τους 261 ίππους (δες εδώ).

Σε αναμμένα κάρβουνα

Έχοντας γράψει λαμπρή ιστορία στα αυτοκινητιστικά δρώμενα, με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πωλήσεων στην Ευρώπη, οι 500.000 εκ των οποίων σε υβριδικά μοντέλα, το νέο Toyota Yaris ήρθε στην τέταρτη γενιά του για να ταράξει για ακόμα μια φορά τα νερά και να προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Όσο για τις τιμές διάθεσής του στην ελληνική αγορά, αυτές ξεκινούν από τις 13.770 ευρώ για την έκδοση με τον ατμοσφαιρικό 1.000άρη κινητήρα των 72 ίππων, συνεχίζουν στις 15.550 ευρώ για την έκδοση με τον κινητήρα των 1,5 λίτρων με τους 125 ίππους και καταλήγουν στις 17.340 ευρώ για το υβριδικό σύνολο, ενώ η κορυφαία έκδοση GR Yaris κοστίζει 42.670 ευρώ.

Έτσι, με δεσμεύσεις για ένα μοντέρνο, πρακτικό και αποδοτικό αυτοκίνητο, αλλά και έναν νέο κινητήρα με τεχνολογίες από το μέλλον, καθόμαστε σε «αναμμένα κάρβουνα» μέχρι να το βάλουμε στο χέρι για μια ουσιαστική δοκιμή…

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
First ImpressionsHotOn The RoadPresentations

Νέα BMW Σειρά 1: Από 170 ίππους και 28.960 ευρώ!

First ImpressionsOn The RoadPresentations

Νέα εποχή για την smart στην Ελλάδα!

First ImpressionsOn The RoadPresentations

Βλέπουμε το νέο VOGE SR3

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!