Auto NewsNews

Ντεμπούτο για τη νέα Mercedes-Benz CLA στο Λας Βέγκας

Αντί να κάνει την πρώτη παρουσίαση σε μία από τις «παραδοσιακές» εκθέσεις αυτοκινήτου όπως το Ντιτρόιτ, η Γενεύη, η Mercedes-Benz αποφάσισε να αποκαλύψει τη νέα CLA στο Λας Βέγκας στην έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show 2019.

Ξεχωρίζοντας για την πληθώρα τεχνολογιών που περιλαμβάνει, η νέα CLA κέντρισε τα βλέμματα στην εν λόγω έκθεση και συγκέντρωσε περισσότερο ενδιαφέρον για τα… gadget της και όχι για τα πιο «αυτοκινητιστικά» υτης προτερήματα. Ο εσωτερικός διάκοσμος της νέας CLA έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις προτιμήσεις των νέων και ξεχωρίζει για τη μεγάλη οθόνη και τις μοντέρνες πινελιές. Κορυφή φυσικά αποτελεί το διαδραστικό σύστημα MBUX, που περιλαμβάνει αναγνώριση χειρονομίας, επαυξημένη πραγματικότητα και φωνητική εντολή. Αυτή η τελευταία έκδοση του MBUX είναι βελτιωμένη ώστε να χειρίζεται σύνθετες ερωτήσεις και αιτήματα από τους επιβάτες και μπορεί να διακρίνει κάθε άτομο μεταξύ πολλαπλών ομιλητών ταυτόχρονα εάν υπάρχει μια συνεχής συνομιλία στην καμπίνα.

Ωστόσο, πιο σημαντικά είναι τα πρόγραμμα υποβοήθησης οδήγησης του Intelligent Drive, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, από το Active Distance Assist Distronic, έως το προαιρετικό πακέτο Driving Assistance, ενώ τα «απλούστερα» βοηθήματα, όπως το Active Brake Assist, είναι στάνταρ.

Όσον αφορά στον εξωτερικό σχεδιασμό, η νέα CLA εμφανίζεται ιδιαίτερα γοητευτική. Από την κλασική μάσκα με τη χαρακτηριστική γρίλια, τη μακριά γραμμή του καπό και τους προαιρετικούς προβολείς Multibeam LED, ΄ςως τις όμορφα σχεδιασμένες ζάντες, οι οποίες προσφέρονται σε διάσταση 16 έως 19 ιντσών, όλα τα χαρακτηριστικά της νέας CLA συνθέτουν ένα ξεχωριστό παρουσιαστικό.

Ωστόσο, η Mercedes δηλώνει πως οι βελτιώσεις δεν είναι μόνο αισθητικές. Η νέα CLA είναι ταυτόχρονα πιο αεροδυναμική, πετυχαίνοντας συντελεστή Cd 0,23. Στην επίτευξη αυτού του αριθμού συντελούν και τα νέα spoiler εμπρός και πίσω, ο αεροδυναμικός σχεδιασμός των τροχών, η νέα μάσκα και η πλήρης επένδυση του κάτω μέρους του οχήματος.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το μοντέλο CLA 250 έρχεται με τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης, με απόδοση 225 ίππων και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων. Πρόσθετες επιλογές κινητήρα (συμπεριλαμβανομένων και πετρελαιοκινητήρων) , καθώς και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς θα είναι διαθέσιμα αργότερα. Για το πρώτο έτος στην αγορά, η νέα CLA θα προσφερθεί στην έκδοση Edition 1., η οποία έρχεται με μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά τόσο μέσα όσο και έξω. Η νέα CLA θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της πόλης Kecskemét στην Ουγγαρία και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Μάιο του 2019.

Related posts
Auto NewsNews

300 ίπποι και αυτόματο 8άρι για το ανανεωμένο Toyota GR Yaris!

Auto NewsNews

DS 3 Esprit De Voyage: Ωδή στην κομψότητα…

Auto NewsNews

Δοκιμές στην έρημο για την BMW iX5 Hydrogen!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!