Auto NewsNews

Νέα τρίτη γενιά Opel Vivaro

Η Opel καλωσορίζει τη νέα, τρίτη, γενιά του Vivaro, που έρχεται να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των επαγγελματιών και να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα μεσαία βαν στη ραγδαία  αναπτυσσόμενη αγορά των συγκεκριμένων οχημάτων.

Για την ιστορία, το Vivaro από το 2001 που πρωτοκυκλοφόρησε έχει χτίσει μία ισχυρή φήμη ως όχημα μεταφορών ή «γραφείο σε τροχούς» με την παραγωγή του να αγγίζει το ένα εκατομμύριο μονάδες περίπου.

Στη νέα του γενιά και με διαστάσεις προσαρμοσμένες σε διάφορες ανάγκες, το νέο Vivaro μπορεί να κάνει οποιαδήποτε δουλειά καλύτερα από ποτέ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Opel θα έχει επίσης την ευθύνη για την παγκόσμια εξέλιξη ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων σε όλο το Groupe PSA.

Το νέο Opel Vivaro βασίζεται σε μία προηγμένη πλατφόρμα και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από το Φεβρουάριο του 2019 στη Γερμανία, ενώ αναμένεται στις εκθέσεις των Διανομέων από τα τέλη του καλοκαιριού.

Προσφέρει μία πλούσια γκάμα εκδόσεων προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πελατών, όπως Cargo panel van, crew cab για έως έξι επιβαίνοντες, platform chassis και όχημα μεταφοράς προσωπικού Combi και επιπλέον, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και σε τρία μήκη αντί δύο (4,60 m, 4,95m και 5,30m).

Με μέγιστη χωρητικότητα χώρου φόρτωσης 6,6m3, το νέο Vivaro έχει ωφέλιμο φορτίο έως 1.400kg – 200kg περισσότερα του προκατόχου του. Το ίδιο ισχύει και για τα φορτία ρυμούλκησης, όπου το μέγιστο φορτίο τρέιλερ των 2.500kg είναι κατά μισό τόνο υψηλότερο από πριν.

Μόνο τα ύψος είναι μέτριο, στις περισσότερες εκδόσεις περίπου 1.90m. Επομένως, το νέο Vivaro μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπόγεια πάρκινγκ ή σε εμπορικά κέντρα με χαμηλή οροφή, κάτι που διευκολύνει τη φόρτωση/εκφόρτωση.

Τέλος, στο εσωτερικό του νέου Vivaro, οδηγοί και επιβάτες βιώνουν την αίσθηση επιβατικού αυτοκινήτου, καθώς συστήματα όπως Head up display, Κάμερα Οπισθοπορείας 180o (Rear View Camera), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert), Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και Cruise Control κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη.

Related posts
Auto NewsNews

Honda e:NY1: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda στην Ελλάδα [τιμές]

Auto NewsNews

Η Nissan αποκαλύπτει το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Hyper Urban concept...

Moto NewsNews

Έφτασαν οι μοτοσυκλέτες UM Renegade 300 στην Ελλάδα [τιμές]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!