ManuscriptsΠάνος Διπλαράκος

Μακεδονία Ξακουστή!

Αγαπητοί μου Αναγνώστες,

θα έχετε καταλάβει ότι αυτό το περιοδικό σχεδόν 40 χρόνια τώρα «δε σπρώχνει στην αγκαλιά σας ενάμιση τόνο λαμαρίνα», αλλά νοιάζεται για ότι συμβαίνει γύρω μας και περισσότερο από πάνω μας (βόρεια – βορειανατολικά).

Έτσι λοιπόν, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστα τα Συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας που -επιτέλους- σήκωσαν τον κόσμο από τους καναπέδες του, «τον έβγαλαν από τα σπίτια του» και κάτω από την ελληνική σημαία (σκέπασε μάνα σκέπασε) τον οδήγησαν να ζητήσει παλλαϊκά «Όχι άλλη Μακεδονία, αλλά Μία και ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Οι αριθμολάγνοι ακόμη «παζαρεύουν» πόσοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια. Είναι το λιγότερο που έχει σημασία, δεν έχουμε -ακόμη- εκλογές… το πάθος και η αγάπη για την πατρίδα έχουν σημασία και αυτό απέδειξαν όσοι συμμετείχαν σε τρεις ηλικιακά γενιές, με τον παππού να κρατάει αγκαλιά τον εγγονό του, κρατώντας και οι δυο την ελληνική σημαία!

Άλλωστε, η Ιστορία της Ελλάδος δεν έχει γραφτεί σε νεοκλασσικά τουρκομπαρόκ κτίρια και copy-paste κιτς αγάλματα… Είναι χαραγμένη σε Μάρμαρα 5.000 ετών και δεν ξαναγράφεται! Ούτε… ξεγράφεται!

Μην έχετε ενοχές για το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία ΜΑΣ της 20ης Ιανουαρίου και πόσον άλλων, ότι τάχα το πατρονάρουν κόμματα της «άλλης πλευράς»…

Οι μόνοι υπερασπιστές ΣΥΝΟΡΩΝ είμαστε ΕΜΕΙΣ! Ούτε FYROM, ούτε Άνω Βόρεια Μακεδονία, ούτε άλλη παραχάραξη της ιστορίας από τους Ζάεφ της Νέας Τάξης που προωθούν λύσεις τύπου… βόρειας Κύπρου!

Αφήσαμε και πέρασαν μνημόνια και περικοπές μισθών και συντάξεων για να δείξουμε ότι είμαστε «υπεράνω» υλικών αγαθών…

Τώρα όμως, παίζεται η τιμή και η αξιοπρέπεια της χώρας μας που έχει διδάξει πολιτισμό και πνευματική καλλιέργεια και όχι καλλιέργεια «μπάφου» και «τζόγου»!

Γέμισαν οι Έλληνες τις πλατείες και τους δρόμους τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης και έδειξαν πως αυτός ο δύσμοιρος λαός υπέκυψε σε πολλά, αλλά εδώ δε χωράει θέμα συζήτησης…

Η Πατρίδα ΔΕΝ πουλιέται.

Η Εκκλησία ΔΕΝ πεθαίνει.

Η Ιστορία ΔΕΝ ξεχνιέται.

ΥΓ.1: Μην αποκάμεις σαλπιγκτή και μη λιγοπιστήσεις.

Χιλιάδες νύχτες θα διαβούν. Νύχτες σιγής και φρίκης.

Μα θα ’ρθει, θα ’ρθει ένα πρωΐ που εσύ θα τους χτυπήσεις (σαλπίσεις).

Με την παλιά σου σάλπιγγα τους νέους σκοπούς της Νίκης!

Γιώργος Αθάνας (1893-1987)

ΥΓ.2: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Άρθρο 120 του Συντάγματος της Ελλάδος

Η Μακεδονία είναι μία και μάλιστα Ξακουστή!

Related posts
Formula 1HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolΧρήστος Κίτσος

F1 - Chinese GP: Η ιστορία του κινεζικού Grand Prix…

In Pen & InkManuscriptsΧρήστος Κίτσος

Αγωνιστικά Πορτρέτα: Νίκος Υφαντίδης

In Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Κροατίας: Από το Delta Rally του ’74, στον τέταρτο γύρο του ’24…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!