Formula 1Race NewsRaces

Η Renault F1 Team παρουσίασε τα νέα της χρώματα, τους οδηγούς και το μονοθέσιο της φετινής σεζόν!

Η Renault F1 Team παρουσιάζει τα νέα της χρώματα, το νέο αγωνιστικό της team με οδηγούς τους Nico Hülkenberg και Daniel Ricciardo, και το καινούργιο μονοθέσιο Renault R.S.19, που με αφορμή το νέο κανονισμό εφοδιάζεται με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ εξοπλίζεται με τον κινητήρα Renault E-Tech 19.

Η Renault F1 Team ανακοίνωσε τα πλάνα της για να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική της εν όψει του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1.

H γαλλική ομάδα επέστρεψε στη δράση το 2016 και έκτοτε κάνει αλματώδη πρόοδο κάθε χρονιά, τερματίζοντας 4η την περσινή σεζόν στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών.

Από το 2016, οπότε και η Renault επανήλθε ενεργά στη δράση της F1, έχει επενδύσει σημαντικά στις τεχνικές της εγκαταστάσεις στο Enstone της M. Βρετανίας καθώς και στο Viry-Châtillon, στη Γαλλία. Στο Enstone, η ομάδα έχει σημαντικά αναβαθμίσει τις δυνατότητες παραγωγής με εξελιγμένα μηχανήματα που περιλαμβάνουν και δύο νέες μηχανές Breton, αεροδυναμικό τούνελ, εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών των κιβωτίων ταχυτήτων, ένα διευρυμένο γραφείο σχεδιασμού καθώς και ένα υπερσύγχρονο επιχειρησιακό δωμάτιο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Στο Viry, το κέντρο εξέλιξης κινητήρων έχει πλήρως αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί ώστε να παρακολουθεί και να εξελίσσει καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν τον κινητήρα του μονοθεσίου, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επιστέγασης νέων γραμμών συναρμολόγησης κινητήρων, τμημάτων ποιοτικών ελέγχων καθώς και αυτοματοποιημένη αποθήκη ανταλλακτικών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το νέο οδηγικό ντουέτο της Renault F1 Team που πλέον απαρτίζεται από τους Nico Hülkenberg και Daniel Ricciardo, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή της για μακροχρόνια επιτυχία.

Ο Nico Hülkenberg συμπληρώνει εφέτος 3 χρόνια στην Renault: «Σαν ομάδα έχουμε εξελιχθεί πολύ από το 2017 και αυτό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της διαδικασίας, αν θέλουμε να επιτύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Όταν έφτασα στην ομάδα, η υποδομή ήταν ακόμα στα σπάργανα, αλλά έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο από τότε. Θέλω να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου και να μεγιστοποιήσω τις δυνατότητες της ομάδας και του αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό είναι να «πάρουμε κεφάλι» και να αποδίδουμε καλύτερα σε συνεχή βάση. Θέλουμε η τάση αυτή να βαίνει βελτιούμενη και να αφήσουμε τις εξελίξεις να ακολουθήσουν».

Ο Αυστραλός Daniel Ricciardo, 7 φορές νικητής στο GP F1, συμμετέχει εφέτος για πρώτη φορά με την Renault F1 Team: «Η Renault έχει μια θρυλική πορεία στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οπότε το να αποτελέσω κομμάτι του επόμενου βήματός της στη Formula 1 είναι μία πρόκληση για την οποία αισθάνομαι πολύ ενθουσιασμένος. Είμαι εδώ για να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά στην πίστα και να οδηγήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ, αλλά, παράλληλα, θα ήθελα να φέρω και θετική ενέργεια στην ομάδα. Θέλω να αποτελέσω πηγή έμπνευσης για όλους, ώστε να συμμετέχουν με περισσότερο ενθουσιασμό, καθώς πιστεύω ότι και αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου, αλλά και του χαρακτήρα μου. Σκοπεύω να καταφέρω να κάνω το κάθε μέλος της ομάδας να δουλέψει λίγο παραπάνω, να προσπαθήσει λίγο περισσότερο και να επιταχύνουν όλοι μαζί. Θέλω να γίνω καταλύτης θετικής ενέργειας».

Ο Ricciardo επιδιώκει μια νέα αρχή για το 2019: «Ό,τι κατάφερα να μάθω μέσα στο 2018, θα μου επιτρέψει να γίνω μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου το 2019. Η διαφορά είναι ότι θα γίνω πιο ώριμος. Έχω καλύτερη διαύγεια σχετικά με τους στόχους μου και σκοπεύω αυτό να το αποδείξω φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα στην πίστα. Νιώθω μια θετική πίεση και προσμονή να κάνω όμορφα πράγματα, και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Με νέες εγκαταστάσεις, υποδομές και νέους οδηγούς να εμπνέουν εμπιστοσύνη, το 2019 αναμένεται μια ενδιαφέρουσα χρονιά, εντός και εκτός πίστας για τη Renault F1 Team.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
MotorsportRace News

Με 37 συμμετοχές ο 2ος αγώνας του IAME Series Greece!

MotorsportRace News

Με 87 συμμετοχές η 21η Ανάβαση Κύμης - Γιάννης Ηλιόπουλος!

MotorsportOther RacesRace News

ERC: 3ος Γύρος - ORLEN Rajd Polski - Rally Poland [19 - 21 Μαΐου 2023]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!