Auto NewsNews

Η Ford μας δείχνει πως μπορεί ένας σκύλος να βοηθήσει στη σχεδίαση ενός αυτοκινήτου [video]

Για πολλούς, ο σκύλος αποτελεί μέλος της οικογένειας. Κι όμως, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δε διανοούνται τα παιδιά τους να ταξιδεύουν χωρίς ζώνη ασφαλείας, δεν κάνουν το ίδιο και για τα κατοικίδιά τους.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ford, το 32% των οδηγών – ιδιοκτητών σκύλων παραδέχεται ότι δεν ασφαλίζει τα κατοικίδια μέσα στο αυτοκίνητο, κάτι που είναι υποχρεωτικό από το νόμο σε αρκετές χώρες. Αυτός άλλωστε είναι ο ασφαλέστερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος μετακίνησης τόσο για τους τετράποδους φίλους μας, όσο και για τον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Η μελέτη που έγινε με σημείο αναφοράς το νέο Focus wagon ήταν προσωπικό θέμα για το μηχανικό της Ford, Rene Berns, ο οποίος εμπνεύστηκε από τον τριών ετών Αυστραλιανό Ποιμενικό του, τον Emil, για να σχεδιάσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, έτσι ώστε τα σκυλιά να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο Rene επιστράτευσε τον Emil προκειμένου να εξασφαλίζει ότι το μεγαλύτερο κλουβί για σκύλους χωράει στο χώρο αποσκευών του Focus wagon. Το αποτέλεσμα ήταν, το συγκεκριμένο μοντέλο να μπορεί να μεταφέρει άνετα ακόμη και ένα Ιρλανδικό Wolfhound, τη ράτσα με το μεγαλύτερο ύψος στον κόσμο.

Από τους ιδιοκτήτες σκύλων που συμμετείχαν στην έρευνα και απάντησαν ότι δεν ασφαλίζουν πάντα τα κατοικίδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο, το 32% δήλωσε ότι το πράττει καθώς αυτό δεν αρέσει στο σκύλο. Το 31% είπε πως η ασφάλιση ενός ζώου στο αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητη σε μικρές διαδρομές, ενώ ένα 14% είπε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει τον απαιτούμενο χώρο για κλουβί.

Επίσης, τουλάχιστον ένας στους τέσσερις οδηγούς (26%) που είπε ότι μεταφέρει το σκύλο του χωρίς να τον έχει ασφαλίσει, παραδέχτηκε ότι ο σκύλος κάποια στιγμή πήδηξε από το παράθυρο με αποτέλεσμα κάποιες φορές να τραυματιστεί, ακόμα και να σκοτωθεί. Κάποιοι ιδιοκτήτες μάλιστα παραδέχτηκαν ότι ενεπλάκησαν σε ατύχημα επειδή το κατοικίδιο απέσπασε την προσοχή τους, ότι άναψε κατά λάθος τα φλας, ότι μπλόκαρε την ορατότητα ή ότι δάγκωσε κάποιον επιβάτη.

Σε περίπτωση που το κατοικίδιο δεν είναι ασφαλισμένο στο αυτοκίνητο, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να πάψει να ισχύει. Υπολογίζεται μάλιστα ότι σε ένα αυτοκίνητο που κινείται με 40 χλμ./ώρα, σε περίπτωση σύγκρουσης, ένας μη ασφαλισμένος σκύλος μπορεί να αναπτύξει δυνάμεις ανάλογες με 40 φορές το βάρος του!

Μαζί με την ομάδα του στην Κολωνία της Γερμανίας, ο Rene κατάφερε να μεγιστοποιήσει το χώρο αποσκευών του Focus wagon συμπιέζοντας τον αφρό της εσωτερικής επένδυσης της οροφής, κονταίνοντας τις βίδες στους μεντεσέδες και διαμορφώνοντας κατάλληλα το άνοιγμα της πίσω πόρτας.

Related posts
Auto NewsNews

Νέες ειδικές εκδόσεις για τα Jeep Renegade και Compass

Moto NewsNews

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Απριλίου για τα Πανελλήνια Test Rides των Kymco και Voge…

Auto NewsNews

Τα νέα Ford Transit Custom και Tourneo Custom στην Ελλάδα [τιμές]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!