Auto NewsNews

Ένα διαφορετικό BMW i8 Roadster από τον Milan Kunc

Στη BMW, η τέχνη και το αυτοκίνητο είναι στενά συνδεδεμένα. Η BMW Τσεχίας το απέδειξε το 2018, λανσάροντας τα δύο μοντέλα BMW i3 και i8 σε STARLIGHT EDITION. Το “BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc” έχει μία μικρή συγγένεια με αυτά τα μοντέλα, καθώς σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης Τσέχο-Γερμανό καλλιτέχνη Milan Kunc σε συνεργασία με τη γκαλερί της Πράγας, Cermak Eisenkraft.

Το project στοχεύει να αναδείξει, με τη χρήση αρχέγονων στοιχείων, θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που το επαναστατικό plug-in υβριδικό, σπορ BMW i8 Roadster επιλέχτηκε ως «καλλιτεχνικός καμβάς». Τα κέρδη από την πώληση, θα δοθούν σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει αναλάβει την απομάκρυνση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά.

Η BMW υποστηρίζει την περιβαλλοντική συμβατότητα όχι μόνο στα αυτοκίνητα και τη λειτουργία τους, αλλά και σε ολόκληρο τον κύκλο εξέλιξης, παραγωγής και ανακύκλωσης. Αυτή η περίπλοκη προσέγγιση κέντρισε το ενδιαφέρον της Cermak Eisenkraft Gallery, που πρότεινε τον καλλιτέχνη Milan Kunc, ο οποίος συχνά κριτικάρει τα συμβατικά αυτοκίνητα και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον μέσα από τα έργα του. Η ιδέα πίσω από το project ήταν η φύση, το περιβάλλον και τα τέσσερα στοιχεία του: νερό, φωτιά, γη και αέρας. Η ισορροπία αυτών των στοιχείων αποτελεί τη βάση για τη ζωή πάνω στη Γη.

Για να μπορέσει να συμβάλλει η BMW τα μέγιστα στο περιβάλλον μέσω του “BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc”, τα κέρδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ocean Cleanup για την ενίσχυση του έργου του, να απαλλάξει τη θάλασσα από τα πλαστικά. Αυτή είναι η φυσική συνέχεια της φιλοσοφίας που διέπει την εφοδιαστική αλυσίδα της BMW i.

Ο Milan Kunc (1944) είναι ένας ζωγράφος, ο οποίος έχει εργαστεί κυρίως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Δανία και η Τσεχία από την οποία μετανάστευσε το 1969, και όπου επέστρεψε το 2004. Τα έργα του διακρίνονται για το αυθεντικό στυλ,  την προσοχή στη λεπτομέρεια και το ιδιαίτερο περιεχόμενο. Θεωρείται εκφραστής διαφόρων καλλιτεχνικών τάσεων ταυτόχρονα, όπως ποπ σουρεαλισμός, Ost Pop, ή το κίνημα low-brow.  Το δικό του καλλιτεχνικό ύφος αποτυπώνεται στους πίνακές του, σε φωτοκολλάζ, και κυρίως σε καμβά ή φύλλα χρυσού. Το γεγονός ότι η φήμη του Milan Kunc έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο  επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις πολυάριθμες εικαστικές εκθέσεις που έχει λάβει μέρος, με έργα ζωγραφικής και κεραμικά εκθέματα. Πολύ συχνά, μέσα από τα έργα του αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις του σύγχρονου κόσμου στη φύση και στο περιβάλλον γενικότερα.

Το αμάξωμα του “BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc” αποτυπώνει με ποπ σουρεαλισμό τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, ένα στυλ που προδίδει την ταυτότητα του δημιουργού, Milan Kunc. Κάθε τμήμα του αυτοκινήτου απεικονίζει μία ανεξάρτητη ιστορία των τεσσάρων στοιχείων της φύσης – φωτιά, νερό, αέρας και γη. Ο ζωγράφος αφήνει αιχμές για την τρέχουσα κατάσταση του πλανήτη. Το έργο γεννά ερωτήματα ως προς το ποια είναι κατεύθυνση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και του πλανήτη μας.

Related posts
Auto NewsEcoNews

Η Hyundai έφτιαξε ρομπότ για την αυτόματη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων [video]

Auto NewsNews

John Cooper Works 1to6 Edition: Το τελευταίο χειροκίνητο MINI για 999 τυχερούς!

Auto NewsNews

Renault: Πάει το επερχόμενο 5άρι και το 4EVER Trophy στο Roland-Garros!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!