Auto NewsEcoNews

Dacia Spring Electric: Στην Ελλάδα από 21.188 ευρώ!

To Dacia Spring είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dacia και κυκλοφόρησε το 2021, ενώ έγινε αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλές. Με περισσότερες από 110.000 παραγγελίες από την κυκλοφορία του, το μοντέλο έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη, ενώ το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα είναι ότι τα τρία τέταρτα των συνολικών πωλήσεων προέρχονται από πελάτες λιανικής. Έτσι, το 2022, ήταν το 3ο σε πωλήσεις λιανικής ηλεκτρικό στην Ευρώπη!

Επίσης, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ειδικά στον τομέα της κατανάλωσης, ενώ το 2022 του απονεμήθηκε η ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων, από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Green NCAP.

Στην Ελλάδα, το Spring διατίθεται στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τον εντελώς καινούριο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 (65hp/48kW). Ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Το Spring Extreme ELECTRIC 65 απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν καλύτερες επιδόσεις, ευχαρίστηση και ευελιξία. Έχει περισσότερη ισχύ (65 hp/48 kW) από το μοντέλο Spring ELECTRIC 45 (45 hp/33 kW), η ροπή του είναι υψηλότερη (113 Nm), ενώ προσφέρει δυναμικές επιταχύνσεις, είτε κινείται στην πόλη, είτε στον αυτοκινητόδρομο.

Στην κίνηση στην πόλη το Spring Extreme ELECTRIC 65 επιταχύνει από 0 – 50 km/h σε 3,9 δλ., δηλαδή 1,9 δευτερόλεπτα ταχύτερα από Spring ELECTRIC 45.  Αντιστοίχως, στον ανοιχτό δρόμο, ο χρόνος που χρειάζεται για την ενδιάμεση επιτάχυνση από τα 80 στα 120 km/h, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό (13,5δλ. σε σχέση με τα 26δλ.).

Ταυτόχρονα, χάρη στο νέο κινητήρα ELECTRIC 65, το Spring Extreme εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 310χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP). Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 14,5 kWh/100χλμ., νούμερο το οποίο πέφτει στο ασυναγώνιστο 10,4 kWh/100χλμ. όταν το Spring κινείται στην πόλη. Παράλληλα, με το καλώδιο και την πρίζα της έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC) για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας.

Το λανσάρισμα των εκδόσεων Extreme, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Dacia. Οι εκδόσεις Extreme πηγαίνουν την προσέγγιση του “στιβαρού & εκδρομικού”, ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον τομέα του design, αλλά και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των μοντέλων, χωρίς όμως αυτά να χάνουν κανένα από τα στοιχεία που τα κάνουν cool, προσιτά και οικολογικά. Οι εκδόσεις Extreme, που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της Dacia, αποσκοπούν στο να προσελκύσουν νέους πελάτες που αναζητούν ένα τρόπο να απολαύσουν περισσότερο την ύπαιθρο, συνεχίζοντας να προσφέρουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά για το 70% των αγοραστών της Dacia, οι οποίοι προτιμούν τις πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις της μάρκας.

Πιο συγκεκριμένα, η πλούσια έκδοση Extreme του νέου Dacia Spring, πέραν του πλήρους εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει, ξεχωρίζει για τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, που οριοθετούν το χαρακτήρα όλης της Extreme γκάμας, ενώ διατίθεται, για πρώτη φορά, στο εντελώς νέο χρώμα Slate Blue.

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι:

Εξωτερικά:

  • Τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση (‘Copper Brown’).
  • Υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

Εσωτερικά:

  • Ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών
  • Ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια
  • Επένδυση σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης
  • Εμφανείς ραφές καθισμάτων σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown)

Οι παραγγελίες του Dacia Spring έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι και στη χώρα μας, με τιμές που διαμορφώνονται ως εξής για τις δύο εκδόσεις του νέου μοντέλου:

  • Dacia Spring Extreme Electric 65: 27.950€ (21.188€ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»)
  • Dacia Spring Extreme Plus Electric 65: 29.950€ (22.704€ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»).

Παράλληλα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia πλαισιώνεται από 8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsEcoNews

H Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου INSTER

Moto NewsNews

Νέο ARES 125 GT: Η ναυαρχίδα της DAYTONA στα 125 κ.εκ.

Auto NewsEcoNews

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Ford Explorer στην Κολωνία [video]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!