Auto NewsNews

CUPRA: Ετοιμάζεται για τριπλή επίθεση!

Η CUPRA πρόσφατα αποκάλυψε τα νέα της συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον, με νέους ήρωες για μία νέα εποχή.

Μέχρι σήμερα η μάρκα έχει παραδώσει κοντά στις 200.000 μονάδες ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί από 430 εκατομμύρια ευρώ το 2018 σε σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια το 2021, πολύ πέρα από κάθε προσδοκία. Και αυτή τη χρονιά η CUPRA σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της, τον κύκλο εργασιών και το παγκόσμιο δίκτυο των CUPRA Masters και των CUPRA City Garages.

Μέχρι το 2025 η CUPRA θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, το CUPRA Terramar, το CUPRA Tavascan και το CUPRA UrbanRebel, καθώς και με την τρέχουσα γκάμα ανανεωμένη.

CUPRA Terramar: το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας

Η τεχνολογία Plug-in hybrid έχει δείξει ότι ο εξηλεκτρισμός είναι μέρος του DNA της CUPRA, και η γκάμα των οχημάτων που επωφελούνται από την τεχνολογία έχει αυξηθεί ώστε να περικλείει ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της μάρκας. Αλλά η CUPRA το πάει παραπέρα.

Μέχρι το 2024 η γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές με μεγαλύτερη αυτονομία.

Στην γκάμα προστίθεται το CUPRA Terramar, ένα σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην Terramar (Sitges) συνδυάζοντας τολμηρές αναλογίες με εντυπωσιακό σχεδιασμό.

Αυτό το γεμάτο συναίσθημα, σπορ και εξηλεκτρισμένο SUV θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας των SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi και θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρων ICE καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100 χλμ. σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

CUPRA Tavascan: το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Το επόμενο στάδιο του ταξιδιού είναι το CUPRA Tavascan. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει το όραμα εξηλεκτρισμού της CUPRA και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019.

Το CUPRA Tavascan δεν αποτυπώνει απλώς το όραμα του σύγχρονου εξηλεκτρισμού, αλλά επίσης παγκοσμιοποιεί τη μάρκα, μεταφέροντας την CUPRA σε νέες αγορές. Θα λανσαριστεί το 2024.

CUPRA UrbanRebel: προκαλώντας το κατεστημένο και δημιουργώντας συναισθήματα

Το 2025 η CUPRA θα φέρει στην αγορά το UrbanRebel, το αστικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα όχημα που θα πάει την CUPRA πολύ πέρα από τα παραδοσιακά της όρια, αφού οδηγείται από το συναίσθημα και σχεδιάστηκε – αναπτύχθηκε για ένα πιο επαναστατικό ηλεκτρικό κόσμο.

Το προσθιοκίνητο Urban Electric Car χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen για να προσφέρει ένα αστικό όχημα υψηλών επιδόσεων γεμάτο συναίσθημα.

Το αυτοκίνητο με μήκος 4.03 μ. είναι ο ήρωας της βιωσιμότητας, ενσωματώνοντας προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης για να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να προσφέρει ένα όχημα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση.

Η ελαφριά σχεδίαση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα των 226 ίππων και τη μπαταρία του οχήματος να ωθήσουν το Urban Electric Car στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και να του προσφέρει αυτονομία έως και 440 χιλιόμετρα.

Το CUPRA UrbanRebel θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει (το 2025) από τα παραπάνω τρία και θα είναι σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, με την παραγωγή του να σχεδιάζεται να γίνει στο Martorell, με την επιφύλαξη της έγκρισης του προγράμματος Strategic Project for Economic Recovery and Transformation (στα ισπανικά, PERTE) για το ηλεκτρικό και συνδεδεμένο όχημα (στα ισπανικά, VEC).

Τέλος, κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου event η CUPRA επίσης αποκάλυψε κάποια στοιχεία για τις μελλοντικές εκδόσεις της τρέχουσας γκάμας (CUPRA Leon, CUPRA Formentor και CUPRA Born), που θα ανανεωθούν μέχρι το 2025.

Related posts
Auto NewsNews

300 ίπποι και αυτόματο 8άρι για το ανανεωμένο Toyota GR Yaris!

Auto NewsNews

DS 3 Esprit De Voyage: Ωδή στην κομψότητα…

Auto NewsNews

Δοκιμές στην έρημο για την BMW iX5 Hydrogen!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!