MotorsportRace News

Attica Classic Rally 2024: Υψηλή ποιότητα και συναγωνισμός!

Η ΑΡΤΕΜΙΣ διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα του αναβαθμισμένου πρωταθλήματος Regulatiry της ΟΜΑΕ για το 2024, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με συντελεστή 1.5. Ο αγώνας συγκέντρωσε 27 από τα κορυφαία πληρώματα Regularity τα οποία οδήγησαν οχήματα που έχουν αφήσει εποχή, στα 240 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Ο έντονος ανταγωνισμός φάνηκε από την πρώτη στιγμή με τις θέσεις να αλλάζουν συνεχώς και διαφορές ελάχιστων δευτερολέπτων.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικές οι επιδόσεις που δείχνουν το αυξημένο επίπεδο του ελληνικού Regularity, με πληρώματα να ολοκληρώνουν δοκιμασίες ακριβείας πολλαπλών αλλαγών ταχυτήτων και 14 δορυφορικές μετρήσεις, με σύνολο ποινών λιγότερο από 2!

Με εκκίνηση απο το ΟΑΚΑ, δέκα δοκιμασίες ακριβείας (Μελετάκι, Μέγαρα, Μάζι, Άνω Αλεποχώρι, Αγ. Άννα, Καντήλι, Στεφάνη, Φυλή, Ασπρόπυργος) και σχεδόν επτά ώρες αργότερα ο αγώνας κατέληξε στην Άνοιξη για το γεύμα και την απονομή.

Νικητές του αγώνα και πρώτοι στην Cat J1/J2 οι Χατζηκωνσταντίνου Χρίστος / Δημακαρέας Μανόλης (Ford Fiesta 1984  Cat J1/J2), οι οποίοι έκαναν μια αψεγάδιαστη παρουσία και συγκέντρωσαν συνολικά μόλις 29.5 βαθμούς ποινής έχοντας κερδίσει την πρωτιά σε τρεις δοκιμασίες.

Δεύτεροι γενικής και πρώτοι στην Cat I το πλήρωμα των Μουστάκα Σπυρίδων / Μαθιού Μανσόλα (Alfa Romeo Alfasud 1.5ti 1978 Cat I) με 40 βαθμούς ποινής και νίκη σε τέσσερις δοκιμασίες.

Τρίτο πλήρωμα και πρώτοι στην Cat G οι Τσιόγκας Χρήστος / Κολλιόπουλος Σωτήρης (Ford Escort RS2000 1968 Cat G) σταθερά ανερχόμενοι διεκδίκησαν επίμονα τη θέση από τους τέταρτους Φαρμάκη Κυριάκο / Αθανασοπούλου Μαρία (Volvo 122s Amazon 1963 Cat F).

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν τα πληρώματα των Κεφαλά Πέτρου / Κεφαλά Αθανάσιου (VW Golf MK1 Gli Cabrio 1984 Cat J1/J2) και Μετρινού Άκη / Κυπραίου Γεράσιμου (Ford Fiesta 1981 Cat I).

Στις επιμέρους κατηγορίες είχαμε νικητές και τους Σωτηρόπουλο Ασημάκη / Σουφρίλα Ευθύμιο (BMW 1602 1972 Cat H), Καριώτη Αναστάσιο / Δίπλαρο Γεώργιο (Toyota Corolla 1991 J3) και Μουρίκη Αλέξανδρο / Κουνέλη Άγγελο (Fiat Cinquecento 1995 YT).

Το αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της ΟΜΑΕ έχει θέσει τον πήχη ψηλά με πολλαπλές μετρήσεις, ακρίβεια μετρήσεων στο μέτρο, άμεσα αποτελέσματα, χορταστικές Δοκιμασίες και συμπυκνωμένους αγώνες υψηλού συναγωνισμού αλλά πάντα στη φιλοσοφία του regularity με σεβασμό στα Ιστορικά αυτοκίνητα, ικανοποιώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Περαιτέρω δε τα Σωματεία ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΛΑΚ και ΑΛΜΑ Αιγίου (που έχουν αναλάβει τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος) έχουν συμφωνήσει για το 2024 να προσφέρουν το ίδιο υψηλό επίπεδο τεχνικής οργάνωσης με διαφορετικές πινελιές που μπορούν να προσφέρουν οι τοπικές διαδρομές.

Η οργάνωση ευχαριστεί όλα τα πληρώματα που την τίμησαν με την παρουσία τους και τους καλεί τόσο στην υπόλοιπη εξέλιξη του πρωταθλήματος, όσο και στον τελικό της χρονιάς στις 14-15 Δεκεμβρίου που διοργανώνεται από την ίδια.

Related posts
MotorsportRace News

Με 22 συμμετοχές το «Φάρμα Κουκάκη Κιλκίς Rally Cross»!

MotorsportWRC

WRC: 6ος Γύρος - Ράλλυ Σαρδηνίας [30 Μαΐου - 02 Ιουνίου 2024]

In Pen & InkManuscriptsMotorsportWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ένας απ’ τους ιδρυτικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!