Moto NewsNews

Ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τη νέα Harley-Davidson LiveWire

Η Harley-Davidson παρουσίασε την επόμενη γενιά δίτροχων μέσων μετακίνησης στο Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας, αποκαλύπτοντας πλήρεις προδιαγραφές, συνδεσιμότητα και τιμές πώλησης. Η LiveWire είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, υπόσχεται να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία συνδεσιμότητας και θα είναι διαθέσιμη προς πώληση, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η LiveWire εκφράζει το μέλλον της Harley-Davidson, παρέχοντας στον σύγχρονο αναβάτη υψηλής απόδοσης ηλεκτροκίνηση, προκλητική σχεδίαση και προηγμένη συνδεσιμότητα μέσω κινητού τηλεφώνου. Είναι η πρώτη προσπάθεια μιας νέας σειράς μοτοσυκλετών που σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μια ολοκαίνουρια εμπειρία οδήγησης σε δύο τροχούς. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα παρέχει εντυπωσιακή επιτάχυνση, κορυφαίο κράτημα, ευελιξία, υψηλής ποιότητας υλικά και φινιρίσματα, καθώς και μια πληρέστατη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων που βοηθά τον αναβάτη και του προσφέρει την απόλυτη εμπειρία συνδεσιμότητας.

Η απόδοση της LiveWire υπόσχεται ξεκούραστη οδήγηση στους περιστασιακούς αναβάτες, ενώ η απουσία συμπλέκτη παρέχει πρωτόγνωρη ευκολία στην οδήγηση για τους νεοεισερχόμενους στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Η παρουσίαση του μοντέλου LiveWire υποστηρίζει τους στρατηγικούς στόχους της Harley-Davidson για το 2027, οι οποίοι αφορούν στην περαιτέρω ενδυνάμωσή της στις Η.Π.Α. και στην επιτάχυνση της διεθνούς ανάπτυξής της, με τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αναβατών σε παγκόσμιο επίπεδο και με την κατοχύρωση του εργοστασίου ως τον ηγέτη στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η LiveWire θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Η άμεση ροπή που παρέχεται από τον ηλεκτροκινητήρα Revelation της Harley φτάνει στο 100% της ονομαστικής τιμής αμέσως μόλις ανοίξει το γκάζι και παραμένει πάντα διαθέσιμο.

Η LiveWire είναι εφοδιασμένη με το σύστημα H-D Connect, το οποίο συνδέει τους αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες τους, μέσω μιας μονάδας ελέγχου τηλεματικής (LTE-enabled Telematics Control Unit), καθώς και με τη συνδεσιμότητα και τις υπηρεσίες cloud που παρέχει η πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Harley-Davidson App. Αυτή η τεχνολογία κάνει τη LiveWire, την πρώτη αμερικάνικη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγής που παρέχει συνδεσιμότητα μέσω κινητού τηλεφώνου. Με το σύστημα H-D Connect, τα δεδομένα συλλέγονται και μεταφέρονται στην εφαρμογή και παρέχουν πληροφόρηση στον αναβάτη μέσω της κινητής του συσκευής smartphone.

Η νέα αυτή μοτοσυκλέτα υπόσχεται αυτονομία 177 χιλιομέτρων κατά προσέγγιση, στο αστικό οδικό δίκτυο με μια μόνο φόρτιση. Το πλαίσιό της  σχεδιάστηκε για ευελιξία και κράτημα που παρέχουν απόλυτο έλεγχο και αυτοπεποίθηση στην οδήγηση εντός του αστικού οδικού δικτύου, καθώς και απόλαυση στις στροφές. Ο κινητήρας H-D Revelation είναι τοποθετημένος χαμηλά για μείωση του κέντρου βαρύτητας. Συμβάλλει στη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας σε όλες τις ταχύτητες και κάνει πολύ ευκολότερο τον έλεγχο κατά τη στάση και τη στάθμευση. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης καινοτόμα τεχνολογία. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος πλαισίου (Electronic Chassis Control) βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται με Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος των Τροχών με λειτουργία βέλτιστης κλίσης, καθώς και με Έλεγχο Πρόσφυσης. Τα συστήματα είναι πλήρως ηλεκτρονικά και αξιοποιούν την πλέον προηγμένη μονάδα αδρανειακής μέτρησης και αισθητήρες ABS κορυφαίας τεχνολογίας.

Related posts
Auto NewsNews

Η γκάμα του Jeep Avenger διευρύνεται...

Auto NewsNews

Ανανέωση για το Audi Q8

Auto NewsNews

Ανανέωση για το Mazda3

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!