Auto NewsNews

AMG One: Άλωσε την «Πράσινη Κόλαση» και ξανά έβαλε τη Mercedes στο θρόνο του βασιλιά [video]

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε εχθές ότι το υπεραυτοκίνητό της, το AMG One κατέρριψε το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring με χρόνο γύρου 6:35.183!

Να θυμίσουμε ότι το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητα παραγωγής μέχρι σήμερα (ή καλύτερα μέχρι τις 28 Οκτωβρίου) το είχε η Porsche GT2 RS MR, η οποία και είχε εκθρονίσει το 2021 την Mercedes-AMG GT Black Series.

Και λέμε μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, καθώς σύμφωνα με τη Mercedes τότε πραγματοποιήθηκε το ρεκόρ, με τα περισσότερα τμήματα της πίστας να μην είναι εντελώς στεγνά, αφού ήταν μια ψυχρή φθινοπωρινή μέρα.

Βέβαια αυτό φαίνεται να μην έπαιξε και τόσο σημαντικό ρόλο, αφού η AMG One κατάφερε να «νικήσει» την πρώην κάτοχο του ρεκόρ, την Porsche GT2 RS MR, με περισσότερα από οκτώ δευτερόλεπτα, που δεν τη λες και μικρή διαφορά.

Για να πετύχει η Mercedes το συγκεκριμένο ρεκόρ «επιστράτευσε» τον νικητή του 24ωρου αγώνα στον Nürburgring και οδηγό του DTM, Maro Engel, ως οδηγό για την προσπάθεια, με τον ίδιο έπειτα να δηλώνει τα εξής: «Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να ορίσουμε έναν τέτοιο χρόνο γύρου με αυτές τις συνθήκες της πίστας. Σε ορισμένες κρίσιμες περιοχές της πίστας, δεν είχε στεγνώσει ακόμη εντελώς και επομένως ήταν δύσκολο. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση. Προσπαθήσαμε να βρούμε τη βέλτιστη στρατηγική ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των προ-δοκιμών. Όπως ο Lewis Hamilton και ο George Russell στα αγωνιστικά τους Σαββατοκύριακα, έπρεπε έτσι και εγώ επίσης να χρησιμοποιήσω την ηλεκτρική ενέργεια της υβριδικής κίνησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά με αυτή τη διάρκεια διαδρομής. Επιπλέον, η χρήση του DRS έπρεπε να χρησιμοποιηθεί βέλτιστα, ώστε να πετύχω το ρεκόρ».

Να θυμίσουμε, ότι η AMG One είναι το υπεραυτοκίνητο της Mercedes που πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε ένα σύγχρονο μονοθέσιο της Formula 1, αφού εφοδιάζεται με πολλές τεχνολογίες από αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην παραγωγή η Mercedes-AMG One με πάνω από 1000 ίππους!

Κάτω από το αμάξωμα βρίσκεται ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που προέρχεται από το μονοθέσιο της Mercedes και περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τους δύο να βρίσκονται στους εμπρός τροχούς (έναν σε κάθε τροχό) και τον τρίτο να λειτουργεί συνδυαστικά με τον βενζινοκινητήρα. Έτσι, η συνολική ισχύ αγγίζει τους 1.063 ίππους, το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα, ενώ ο κινητήρας «στροφάρει» μέχρι τις 11.000 σ.α.λ.!

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο γύρος του AMG One καταγράφηκε με βάση τη νέα μέθοδο μέτρησης των χρόνων γύρου του Nürburgring. Η παραδοσιακή διάταξη της πίστας, που χρησιμοποιούνταν μέχρι το 2021, επέτρεπε τα αυτοκίνητα να εισέρχονται και να εξέρχονται από την πίστα σε διαφορετικά σημεία, παραλείποντας έτσι τη μικρή ευθεία που βρίσκεται μετά τη στροφή 13. Σύμφωνα με τη νέα επίσημη μέθοδο καταγραφής χρόνων γύρου του Nürburgring, η οποία χρησιμοποιεί μία μόνο εκκίνηση-γραμμή τερματισμού και περιλαμβάνει πλέον αυτή τη μικρή ευθεία, η AMG One έθεσε χρόνο 6:35.183 γύρου. Αν έκανε την «Πράσινη Κόλαση» με την παλιά μέθοδο καταγραφής χρόνων, το υπεραυτοκίνητο της Mercedes θα είχε καταφέρει να κάνει χρόνο γύρου 6:30.705.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Η γκάμα του Jeep Avenger διευρύνεται...

Auto NewsNews

Ανανέωση για το Audi Q8

Auto NewsNews

Ανανέωση για το Mazda3

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!