Moto NewsNews

Χρονιά ρεκόρ για την Ducati το 2022

Παραδίδοντας 61.562 μοτοσυκλέτες σε όλο τον κόσμο, το 2022 γίνεται η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της εταιρείας.

Το 2022 επιβεβαιώθηκε ως μια εξαιρετική χρονιά για την Ducati, κλείνοντας με το ρεκόρ 61.562 παραδόσεων μοτοσυκλετών σε λάτρεις της μάρκας σε όλο τον κόσμο. Αυτό το αποτέλεσμα έρχεται να συμπληρώνει τον θρίαμβο της Ducati στον χώρο των αγώνων.

Το 2022 η Ιταλία επιβεβαιώθηκε ως η μεγαλύτερη αγορά για την Ducati, με 9.578 παραδόσεις μοτοσυκλετών και αύξηση 10% σε σύγκριση με το 2021. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη δεύτερη θέση με παραδόσεις 8.441 μοτοσυκλετών, που αντιστοιχούν σε μείωση της τάξης του -6% σε σύγκριση με το 2021 εξαιτίας υλικοτεχνικών δυσκολιών και καθυστερήσεων στις υπεράκτιες αποστολές. Χώρα στρατηγικής σημασίας για την Ducati είναι και η Γερμανία, η οποία σημείωσε αύξηση 9% σε σχέση με το 2021 και με παραδόσεις 6.678 μοτοσυκλετών αναδείχθηκε ως η τρίτη μεγαλύτερη αγορά.

Η Multistrada V4, σε όλες τις εκδόσεις της, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά το μοντέλο που προτιμούν περισσότερο οι Ducatisti με 10.716 παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Η οικογένεια Monster, με 7.971 πωλήσεις, γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία, ενώ ακολούθησε η οικογένεια Scrambler Ducati 800 με 6.880 παραδόσεις.

Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται να συμπληρώσουν στους εκπληκτικούς θριάμβους της Ducati στον κόσμο των αγώνων, ο οποίος είδε τον κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα τη Μπολόνια να θριαμβεύει στο MotoGP και το WorldSBK.

Related posts
Auto NewsMoto NewsNews

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο!

Moto NewsNews

Aprilia Tuareg Racing: Ξεκινά η φετινή σεζόν...

Auto NewsEcoNews

Πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό Isuzu D-Max…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!