Auto NewsNews

Τρεις πρεμιέρες και μια έκπληξη από την Alfa Romeo στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών…

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελών (14-22 Ιανουαρίου), η Alfa Romeo, κάνει με δυναμικό τρόπο την είσοδό της στο 2023, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό τις νέες Giulia και Stelvio (δες εδώ), αλλά και την Tonale Plugin Hybrid Q4 (δες εδώ), το πρώτο plugin hybrid μοντέλο στην ιστορία της μάρκας.

Η έκθεση αποτελεί ένα ορόσημο για τη μάρκα, αφού για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στο σύνολο της η ανανεωμένη γκάμα της Alfa Romeo, η οποία εκτός από το ιταλικό στιλ και την οδηγική απόλαυση χαρακτηρίζεται επίσης από την υψηλή τεχνολογία, αλλά και την -για πρώτη φορά- επιλογή μοντέλου με δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

 

Παράλληλα με τη νέα γκάμα, η Alfa Romeo ετοίμασε μια ξεχωριστή έκπληξη για τους επισκέπτες της έκθεσης. Το πρωτότυπο της Alfa Romeo 33 Stradale του 1967 που έχει τη βάση του στο Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, θα κοσμεί το χώρο της ιταλικής μάρκας, αποτελώντας με διαφορά το πλέον ξεχωριστό και πολύτιμο έκθεμα της φετινής διοργάνωσης.

Νέες Giulia και Stelvio

Οι νέες Giulia και Stelvio φέρουν την τελευταία εξέλιξη της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας, όπως αυτή εκφράστηκε αρχικά μέσω της Tonale και των εντυπωσιακών fullled φωτιστικών σωμάτων «3+3». Με αναφορές σε θρυλικά μοντέλα, όπως οι SZ και Brera, η νέα φωτεινή υπογραφή της Alfa Romeo εκφράζει απόλυτα τον σπορ, αλλά και τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα της μάρκας.

Παράλληλα στο εσωτερικό των δύο μοντέλων ο πίνακας οργάνων έχει γίνει πλήρως ψηφιακός, διατηρώντας όμως την αρμονική του σχεδίαση, προσφέροντας παράλληλα και την επιλογή ψηφιακής απεικόνισης των κλασσικών «στρογγυλών» οργάνων με δείκτες της μάρκας. Στο τεχνολογικό οπλοστάσιο των δύο μοντέλων έχει προστεθεί η δυνατότητα αναβαθμίσεων μέσω διαδικτύου (Over the air Updates), αλλά και επιλογή ενεργοποίησης ψηφιακού πιστοποιητικού NFT, μιας τεχνολογίας που λανσαρίστηκε στο χώρο του αυτοκινήτου για πρώτη φορά από την Alfa Romeo Tonale.

Η γκάμα των νέων Giulia και Stelvio εφοδιάζεται με Turbo κινητήρες βενζίνης και diesel, απόδοσης από 160 έως και 280 ίππους.

 

Tonale Plugin Hybrid Q4

Η Tonale Plugin Hybrid Q4 αποτελεί ένα ορόσημο για την πορεία “from zero to zero” της Alfa Romeo, η οποία θα τη καταστήσει τη μάρκα πρωτοπόρο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στη μετάβαση από την πλήρη απουσία εξηλεκτρισμένων προτάσεων (αρχές 2022) σε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα οχημάτων το 2027.

 

Αποτελώντας την πλέον αποδοτική Alfa Romeo στην ιστορία της μάρκας, η Tonale Plugin Hybrid Q4 έχει μέση εκπομπή CO2 μόλις 26 γρμ./χλμ., δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για περισσότερα από 80χλμ., αλλά και συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600χλμ.

Παράλληλα, το plugin υβριδικό της σύστημα έχει συνολική απόδοση 280 ίππων αλλά και δυνατότητα μετάδοσης της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Q4. Όπως και η υπόλοιπη γκάμα της Tonale, η Plugin Hybrid Q4 εφοδιάζεται με το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία των CSUV, συστήματα brakebywire και Dynamic Torque Vectoring, αλλά και προαιρετικά την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “Alfa Active Suspension”.

Related posts
Moto NewsNews

Στις 10 - 14 Απριλίου η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Auto NewsNews

HF: Η Lancia επαναφέρει το θρυλικό ελεφαντάκι…

Auto NewsNews

Επίσημο: Η επόμενη γενιά της Porsche 911 θα είναι υβριδική!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!