Auto NewsNews

Τρία νέα εξηλεκτρισμένα SUV από την Honda για την Ευρώπη!

Η Honda κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα μέσα ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας στο Όφενμπαχ της Γερμανίας, περιέγραψε τα επόμενα βήματά της στην Γηραιά Ήπειρο και -μεταξύ άλλων- αποκάλυψε και τρία νέα εξηλεκτρισμένα SUV για την αγορά της Ευρώπης, τα οποία θα δούμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, τα τρία αυτά SUV είναι το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1, καθώς και τα υβριδικά ZR-V και CR-V (που διαθέτει επίσης plug-in υβριδικό σύστημα).

Αρχίζοντας από το ολοκαίνουργιο ZR-V, αυτό θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο του 2023 και τοποθετείται μεταξύ του HR-V και του CR-V, ενώ απευθύνεται σε νέους, συνειδητοποιημένους αγοραστές που αναζητούν ένα μοντέρνο, ισχυρό και διασκεδαστικό στην οδήγηση όχημα που μπορεί να ενταχθεί απρόσκοπτα στη ζωή τους.

Κάτω από την κομψή, μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση κρύβεται η πλήρως υβριδική τεχνολογία της Honda που μοιράζεται το ίδιο DNA με το πολυβραβευμένο ολοκαίνουργιο Civic e:HEV και πιο συγκεκριμένα έχουμε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού δύο λίτρων, που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, με αποτέλεσμα να αποδίδει 184 ίππους με 315 Nm ροπής.

Συνεχίζοντας τώρα με το best-seller της ιαπωνικής εταιρείας, το CR-V, στην έκτη του γενιά έρχεται με νέα εμφάνιση και θα διατίθεται τόσο όσο υβριδικό (e:HEV), όσο και ως plug-in υβριδικό (e:PHEV), για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Το πλήρως υβριδικό CR-V ή e:HEV κατά την Honda, θα διαθέτει την πιο εξελιγμένη εκδοχή του βραβευμένου συστήματος κίνησης e:HEV της μάρκας, που πρωτοεμφανίστηκε στο τελευταίο Civic (184 ίπποι – 315 Nm ροπή), ενώ μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου και δύο συμπαγείς, ελαφριοί ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται με τον βενζινοκινητήρα προκειμένου να εναλλάσσονται απρόσκοπτα μεταξύ των προγραμμάτων EV, Hybrid και Engine Drive, καθιστώντας το νέο CR-V e:HEV ιδανικό για όλα τα οδηγικά σενάρια.

Σχετικά με το πρωτοεμφανιζόμενο στην ευρωπαική αγορά e:PHEV, αυτό χρησιμοποιεί τους ίδιους, χαμηλού βάρους και υψηλής απόδοσης ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες με το «αδερφάκι» του CR-V e:HEV για να προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση, γρήγορους χρόνους φόρτισης και μια εξαιρετικά ανταγωνιστική πλήρως ηλεκτρική αυτονομία.

Έτσι, το plug-in hybrid CR-V μπορεί να διανύσει 82 χιλιόμετρα σε ηλεκτρική λειτουργία και να ολοκληρώσει τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές μόνο με ηλεκτρική κίνηση. Όταν δε η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι στους 25 βαθμούς, η φόρτισή της από 0 στο 100% της χωρητικότητάς της ολοκληρώνεται σε μόλις 2,5 ώρες.

Κλείνοντας με το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1, αυτό φέρνει μια εντελώς νέα σχεδιαστική ταυτότητα για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Honda, με λευκά λογότυπα “H” περιμετρικά του οχήματος, συμπεριλαμβανομένου του σήματος στο ρύγχος, στα κεντρικά καλύμματα των τροχών και στο τιμόνι. Επιπλέον, η λέξη “Honda” στην πόρτα του χώρου αποσκευών αναγράφεται με νέα γραμματοσειρά ως στοιχείο της premium εμφάνισης των μελλοντικών EV της μάρκας.

Σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία, η πλατφόρμα ενσωματώνει μία υψηλής απόδοσης, ελαφριά μονάδα μετάδοσης κίνησης που περιλαμβάνει σε ένα πακέτο τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 kW (204 ίπποι), ροπή 310 Nm και είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ομαλή και άνετη επιτάχυνση και επιβράδυνση, ενώ κάτω από το πάτωμα βρίσκεται μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου που προσφέρει αυτονομία έως και 412 χλμ. σύμφωνα με την Honda και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC, η οποία ολοκληρώνεται από 10 σε 80% σε μόλις 45 λεπτά.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!