Auto NewsNews

Το Kia Niro PHEV κερδίζει το πολυπόθητο Βραβείο ‘’Red Dot’’…

Το Kia Niro Plug-in Hybrid επιβραβεύτηκε με ένα Red Dot Design Award στην κατηγορία ‘’Product Design’’. Το βραβείο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Kia να σχεδιάζει καινοτόμα, υψηλής ποιότητας οχήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της, ενώ παράλληλα παραμένει στην αιχμή της  σχεδιαστικής πρωτοπορίας.

Το Niro Plug-in Hybrid διαθέτει μια συναισθηματική αλλά λογική αισθητική σχεδίασης, με γνώμονα τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της Kia «Opposites United». Η πολύ ιδιαίτερη κι εμφατική σε πολλά σημεία εμφάνιση σχεδιάστηκε για να εμπνέει κίνηση και στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα πρωτοποριακά φώτα ημέρας (DRLs) με ξεχωριστή εμφάνιση «Heartbeat», η χαρακτηριστική κολόνα Aero C και άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που ενισχύουν τη στιβαρή εμφάνιση του ηλεκτροκίνητου CUV.

Το Kia Niro έρχεται με την επιλογή τριών ηλεκτροκινητήρων: ηλεκτρικό, υβριδικό και υβριδικό plug-in. Σύμφωνα με τις φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές οδήγησης, και οι τρεις εκδόσεις διαθέτουν επίσης φιλικά προς το περιβάλλον υλικά εσωτερικού, που περιλαμβάνουν  ταπετσαρίες από ανακυκλωμένα υλικά, πάνελ θυρών χωρίς βαφή καθώς και δερμάτινα vegan καλύμματα καθισμάτων, κατασκευασμένα από δέντρα ευκάλυπτου. Επιπλέον, το κατώφλι φόρτωσης περιέχει 75% ανακυκλωμένες ίνες.

Το Red Dot Design Award είναι ένα από τα πιο φημισμένα βραβεία σχεδιαστικής ποιότητας όπου κάθε χρόνο, μια κριτική επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων εξετάζει τις υποβολές για ποιότητα σχεδίασης και βαθμό καινοτομίας.

Το πρόσφατο επίτευγμα του Niro Plug-in Hybrid έρχεται μετά από μια μακρά σειρά βραβείων σχεδιασμού από την Kia. Έτσι, η τελευταία επιτυχία του κορεάτικου CUV σηματοδοτεί το 28ο Red Dot που απονέμεται σε ένα μοντέλο της Kia από το 2009. Επιγραμματικά, πέρυσι να αναφέρουμε ότι το ολοκαίνουργιο EV6 στέφθηκε «Best of the Best» για την πρωτοποριακή και προοδευτική σχεδίασή του ενώ το Kia Sorento κέρδισε επίσης το βραβείο Red Dot για τον σχεδιασμό  του, το 2021.

Related posts
Auto NewsIn & OutNews

Βίντεο: Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το CUPRA Tavascan τις ακραίες συνθήκες της Lapland…

Auto NewsNews

Νέο CX-80: Στις 18 Απριλίου η αποκάλυψη του εντελώς νέου SUV της Mazda…

Auto NewsNews

Διαθέσιμο για παραγγελίες το νέο Jeep Wrangler 4xe…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!