Eco

Το επερχόμενο ηλεκτρικό Sprinter διήνυσε 475 χιλιόμετρα με μόνο μια φόρτιση!

Στις 19 Οκτωβρίου 2022, το όχημα προ-παραγωγής του νέου Mercedes-Benz eSprinter ολοκλήρωσε μια ειδική οδηγική δοκιμή. Με μία φόρτιση, χωρίς επαναφόρτιση, διήνυσε απόσταση των 475 χιλιομέτρων με κατανάλωση 21.9 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, από το Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη ως το αεροδρόμιο του Μονάχου και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ιδιαιτέρως απαιτητική αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας καθώς συνδυάζει οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους με ανηφορικές κλίσεις.

Το νέο Mercedes-Benz eSprinter θα διατίθεται με τρεις επιλογές χωρητικότητας μπαταρίας. Το όχημα προ-παραγωγής που επιλέχθηκε για τη δοκιμή ήταν μήκους extra-long με υψηλή οροφή, διέθετε την μεγαλύτερη των τριών μπαταριών και ο εξοπλισμός του ήταν διαμορφωμένος ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του κλάδου ταχυμεταφορών (CEP – courier, express, parcel service).

Η δοκιμή

Προκειμένου η δοκιμή να προσομοιάσει με μια πραγματική ταχυμεταφορά μεταξύ Στουτγάρδης και Μονάχου, δεν χρησιμοποιήθηκε κλειστή πίστα δοκιμών αλλά το οδικό δίκτυο και το όχημα κινήθηκε τόσο σε αστικούς και επαρχιακούς δρόμους όσο και σε αυτοκινητοδρόμους.

Επιπλέον, δεν έγινε προσπάθεια βελτίωσης της τοπογραφίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί η ανάβαση της οροσειράς των Σουαβικών Ιούρα (Swabian Jura), η οποία αφέθηκε σκόπιμα στη διαδρομή. Το μήκος της διαδρομής ήταν 475 χιλιόμετρα, με το χαμηλότερο τμήμα στα 210 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το υψηλότερο στα 785. Κατά την άφιξη, ο πίνακας οργάνων έδειξε εναπομείνουσα αυτονομία περίπου 20 χιλιομέτρων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής, ένας επιθεωρητής της TÜV Süd βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού δίπλα στον οδηγό της Mercedes-Benz. Ως ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών, η TÜV Süd πιστοποιεί ότι στη συγκεκριμένη διαδρομή η κατανάλωση ήταν 21,9 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, επιτεύχθηκε με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας και το όχημα ήταν σε άριστη κατάσταση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsEcoNews

Πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό Isuzu D-Max…

Auto NewsEcoNews

Opel: Τα 7+1 ηλεκτρικά οχήματα που θα διατίθενται προσεχώς στην Ελλάδα...

EcoFirst ImpressionsMissionsOn The Road

EX30: Οδηγούμε το προσιτό ηλεκτρικό SUV της Volvo!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!