Eco

Τα μοντέλα της σειράς Volkswagen ID. ξεπερνούν το ορόσημο των 500.000 μονάδων!

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση εξελίσσεται σε μεγάλη επιτυχία για την Volkswagen, αφού πρόσφατα τα ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς ID ξεπέρασαν το ορόσημο του μισού εκατομμυρίου, ενώ οι ήδη υπάρχουσες παραγγελίες αγγίζουν τα 135.000 μοντέλα!

Η Volkswagen θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2033. Μέχρι το 2030, τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 70% των πωλήσεων της Volkswagen στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ και την Κίνα, η εταιρεία στοχεύει σε μερίδιο ηλεκτρικών οχημάτων άνω του 50% για την ίδια περίοδο.

Η Volkswagen πρόκειται να λανσάρει δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026 και η πλατφόρμα MEB είναι η ραχοκοκαλιά της μετάβασης της Volskwagen προς την ηλεκτρική κινητικότητα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την ταχεία μετάβαση προς την ηλεκτρική κινητικότητα, στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος ACCELERATE της μάρκας. Σχεδιασμένη ειδικά για το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης της Volkswagen, αυτή η αρχιτεκτονική του οχήματος προσφέρει μεγάλες αυτονομίες, άφθονο εσωτερικό χώρο και δυνατότητα για ενημερώσεις λογισμικού “over-the-air”, ενώ χρησιμεύει ως βάση για όλα τα πλήρως ηλεκτρικά και πλήρως δικτυωμένα οχήματα της οικογένειας ID.

Ταυτόχρονα, με τη σταθερή εστίαση σε αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και την ικανότητα να χρησιμοποιείται σε οχήματα σε ολόκληρο τον όμιλο Volkswagen, η πλατφόρμα MEB δημιουργεί τεράστιες οικονομίες κλίμακας, μειώνει το κόστος της ηλεκτρικής κινητικότητας και επιταχύνει τη μετάβαση προς ένα ουδέτερο αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές άνθρακα. Χάρη στην εξελιγμένη σχεδίασή της, η πλατφόρμα MEB είναι επίσης ειδικά προσαρμοσμένη για γρήγορη και αποτελεσματική παραγωγή. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία εκτεταμένων οικονομιών κλίμακας, που καθιστούν τα ηλεκτρικά οχήματα λιγότερο ακριβά και επομένως πιο προσιτά σε μεγαλύτερο αριθμό αγοραστών…

Related posts
8.5
EcoOn The RoadTest Drives & Rides

Δοκιμή: Kia EV6 Long Range RWD | Ρηξικέλευθο...

Auto NewsEcoNews

EV3: Το νέο κόμπακτ SUV της Kia έρχεται μέσα στο 2024

Auto NewsEcoNews

Η παραγωγή της BYD έφθασε τα 7.000.000 οχήματα νέας ενέργειας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!