MotorsportRace News

Συναρπαστική «εκκίνηση» για το ROTAX Max Challenge 2023

Με μία ημέρα γεμάτη θέαμα και δράση άνοιξε η αυλαία του φετινού ROTAX Max Challenge!

Το πρώτο ραντεβού της χρονιάς δόθηκε στην απαιτητική πίστα San Nicolas της Καλαμάτας, κι εκεί, συνολικά 33 ταλαντούχοι οδηγοί «πάτησαν γκάζι» διεκδικώντας τη νίκη στις επί μέρους κατηγορίες.

Με σύμμαχο την καλοκαιρία που επικρατούσε στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, πρωταγωνίστησαν σε μονομαχίες ρόδα με ρόδα, προσφέροντας στιγμές έντονων συγκινήσεων. Σε αυτό, έπαιξε φυσικά ρόλο και η ισονομία που προσφέρουν οι σφραγισμένοι ROTAX 125 Max Evo κινητήρες που χρησιμοποιούν όλοι οι οδηγοί (η ιπποδύναμη των οποίων αυξάνεται γραμμικά ανάλογα την κατηγορία), καθώς και τα αξιόπιστα ελαστικά MOJO.

Στην κατηγορία Micro Max (8-11 ετών), πανηγύρισε ο Κωνσταντίνος Νικολάου (#22, Racing Line, CRG) που βρισκόταν στην κορυφή σε όλες τις διαδικασίες της ημέρας (ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές, Τελικούς Α, Β και Γ). Τον πλαισίωσαν στο βάθρο ο Σωτήρης-Παναγιώτης Ντουμάνης (#53, Racing Line, CRG) και ο Δημήτρης-Μάξιμος Μισχόπουλος (#11 Racing Line, CRG).

Στη Mini Max (10-13 ετών), αυτός που ξεχώρισε ανάμεσα στους επτά συμμετέχοντες ήταν ο Λευτέρης Τουμπακάς (#111, SpeedForce, LN) που είδε πρώτος την καρό σημαία και στα τρία αγωνιστικά σκέλη. Πίσω του στον Γ’ Τελικό ήταν ο Γιάννης Ντούνης (#130, DR ROTAX Racing, Danilo Rossi) και ο Αντώνης Βούρος (#125, Saganas Team, Birel Art).

Στην κατηγορία Junior Max (12-14 ετών), αυτός που ήταν στην κορυφή των χρόνων όλη την ημέρα και ανέβηκε και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ήταν ο Βασίλης Μαλάμης (#277, Speed Force, Exprit). Ακολούθησαν ο Νικόλαος Καραγιάννης (#224, Praga Zahos Karting, Praga) και ο Ηλίας Χρυσουλάκης (#222, DR ROTAX Racing, Danilo Rossi).

H Senior Max (15+ ετών) έκρυβε και τις πιο έντονες συγκινήσεις, αφού πήραν εκκίνηση 15 διψασμένοι για επιτυχία οδηγοί. Όχι τυχαία, είναι η κατηγορία στην οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας, άλλαξε τις περισσότερες φορές το όνομα που κοσμούσε την κορυφή της κατάταξης.

Παρά τον προερχόμενο από το Ισραήλ ανταγωνισμό, νικητής της πρεμιέρας αναδείχθηκε ο Γιώργος Καφαντάρης (#331, Saganas Team, Birel Art). Δεύτερος στην τελική μάχη ήταν ο Μανώλης Σκεπετζάκης (#350 Gold Kart Hellas) και τρίτος ο Χρήστος Χατζής (#301, Cosmorally Kart Academy, Red Speed).

Τέλος, η απαιτητική κατηγορία DD2 Max (15+ ετών) ήταν υπόθεση Χρήστου Οικονόμου (#416, Οικονόμου Χρήστος, Tony Kart). Τον ακολούθησαν ο Γιώργος Βασιλοπουλος (#421, Cosmorally Kart Academy, Red Speed) που επικράτησε στην Κλάση DD2 Max Master (32+ ετών) και ο Σταύρος Βούλτσιος (#474, Praga Zahos Karting, Praga).

Οι προαναφερθέντες, δεν γεύτηκαν μόνο τη χαρά της διάκρισης στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν αλλά ταυτόχρονα, ξεκίνησαν δυναμικά το μαραθώνιο διεκδίκησης των εισιτηρίων για τους Παγκόσμιους Τελικούς ROTAX Max Challenge, που θα διεξαχθούν στη Διεθνή Πίστα Karting του Sakhir, στο Μπαχρέιν, από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Ο δεύτερος γύρος του ROTAX Max Challenge Greece 2023, θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουλίου, στην Αττική.

Related posts
Formula 1HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolΧρήστος Κίτσος

F1 - Chinese GP: Η ιστορία του κινεζικού Grand Prix…

MotorsportRace NewsWRC

Hyundai Motorsport: Με τρία «ειδικά βαμμένα» i20N Rally 1 στο Ράλλυ Κροατίας για τη μνήμη του Craig Breen!

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Αναβάσεων Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - Ανάβαση Ιωαννίνων

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!