Auto NewsNews

Ποιο είναι το πιο επιτυχημένο compact SUV στην Ευρώπη το 2022;

Αναμφίβολα η κατηγορία των compact SUV είναι μία από τις δημοφιλέστερες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, με τους εκπροσώπους τις να πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Ωστόσο, ένα μοντέλο κατάφερε το 2022 να σημειώσει περισσότερες από 150.000 πωλήσεις, με αποτέλεσμα να γίνει το bestseller…

Ο λόγος για το νέο Hyundai Tucson, το οποίο σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics, αποτελεί το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία των compact SUV στην Ευρώπη για το 2022, με 150.803  μονάδες!

Αν και η ευρωπαϊκή αγορά νέων αυτοκινήτων κατέγραψε πτώση συγκριτικά με το περσινό έτος, οι πωλήσεις του Tucson αυξήθηκαν κατά 1% σε σχέση με το 2021. Αυτή η ισχυρή απόδοση πωλήσεων οδήγησε το δημοφιλές SUV της Hyundai στην 8η συνολικά θέση μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Το Tucson αποτελεί το πιο δημοφιλές μοντέλο σε όλη την Ευρώπη το 2022, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες αγορές της Hyundai.

Στην Ισπανία, το Tucson ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία το 2022, διαθέτοντας 21.985 οχήματα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.839 πωλήσεις, ήτοι το 35% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας και μερίδιο αγοράς 5,3% στην κατηγορία του. Έτσι, το Tucson ήταν το πιο δημοφιλές μεσαίο SUV για τους Βρετανούς καταναλωτές και το 7o αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά.

Τέλος, στη Γαλλία το Tucson ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο της Hyundai το 2022 με σχεδόν 18.000 ταξινομήσεις, ενώ αποτελεί το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις από οποιαδήποτε μάρκα στην Ιρλανδία με 6.432 πωλήσεις.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!