MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Ράλλυ Χώματος: 1ος Γύρος – 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ

Ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2023 για το χώμα, το 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ, έγινε στις 29 – 30 Απριλίου στην περιοχή του Πύργου στην Πελοπόννησο. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την ΑΟΛΑΠ (Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου).

Το Σάββατο στην πόλη του Πύργου, στο Πάρκο ΣΠΚ Πύργου, έγινε ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των πληρωμάτων και αυτοκινήτων.

Το βράδυ από την κεντρική πλατεία Πύργου Σάκη Καράγιωργα, έγινε η εκκίνηση των αυτοκινήτων και στον ίδιο χώρο την Κυριακή το απόγευμα έγινε ο τερματισμός του αγώνα και η απονομή των επάθλων.

Το service park ήταν στο γήπεδο του σχολείου στο Λάλα, από όπου έγινε και η εκκίνηση του αγώνα στις 9.00 η ώρα το πρωί της Κυριακής. Ο αγώνας είχε τρεις Ειδικές Διαδρομές, την Δούκα – Μηλιές (12.28 χλμ.) που έγινε δυο φορές, την Φολόη (13.01 χλμ.) που έγινε τρεις φορές και την Επιτάλιο – Αλφειούσα (12.14 χλμ.) που ήταν και η power stage του αγώνα.

Στον αγώνα 44 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή, ανάμεσα στα οποία ήταν και τρία πληρώματα από την Κύπρο, οι Πρωταθλητές του 2021 Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία με VW Polo R5, οι Πέτρος Παντελή – Πάμπο Λαό με Citroen DS3 R5 και οι Γιάνγκος Γιάνγκου – Αντρέας Χριστοδουλάκης με Subaru Impreza WRX SΤi.

Επίσης, μετά από λίγο καιρό αδράνειας επανέρχεται στην δράση ο Πρωταθλητής του 1999 και 2020 Ιωάννης Παπαδημητρίου με συνοδηγό τον Νίκο Πετρόπουλο με ένα Skoda Fabia R5.

Το πλήρωμα από την Κύπρο, Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία ήταν οι νικητές του πρώτου αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, οδηγώντας ένα VW Polo GTi R5. Έγραψαν τον πρώτο χρόνο και στις έξι ειδικές διαδρομές και πήραν άξια τη νίκη.

Οι μόνοι που μπόρεσαν να κινηθούν στους ρυθμούς των πρώτων ήταν οι Ιωάννης Παπαδημητρίου – Νίκος Πετρόπουλος με το Skoda Fabia RS Rally 2, που έγραψαν δυο δεύτερους χρόνους αλλά στην 3ηειδική διαδρομή εγκατέλειψαν από σπασμένο κεντρικό άξονα.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Κεχαγιάς – Χρήστος Κουζιώνης με Skoda Fabia RS rally 2. Κινήθηκαν αρκετά γρήγορα, χωρίς να μπορέσουν όμως να απειλήσουν τους Κύπριους και περιορίστηκαν στην δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Ιωάννης Μπαντούνας – Ηλίας Παναγιωτούνης με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo VI. Ο τοπικός οδηγός, οδήγησε χωρίς ρίσκα, απέφυγε τα λάθη και πήρε την θέση στο βάθρο, κερδίζοντας και την κατηγορία C2.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C2

Τρία Mitsubishi Lancer Evoτερμάτισαν στο βάθρο της κατηγορίας C2. Πρώτοι –όπως προαναφέραμε- οι Ιωάννης Μπαντούνας – Ηλίας Παναγιωτούνης με Evo VI. Μισό λεπτό πίσω τους τερμάτισαν οι Παναγιώτης Κύρκος – Γεώργιος Πολυζώης με Evo IX στην δεύτερη θέση της κατηγορίας. O 34χρονος οδηγός, είχε την ταχύτητα στην δεύτερη συμμετοχή του στον αγώνα (4ος γενικής και 1ος ομάδας Ν), ενώ ένα ακόμη Evo IX με τους Κωνσταντίνο Τζέμο – Δημήτριο Σαΐνη τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατηγορίας στη 5η της γενικής και στην 2η της ομάδας Ν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C3

Οι Γεώργιος Αμούτζας – Γεώργιος Ηλιόπουλος με Renault Clio RS, ήταν οι νικητές στην κατηγορία C3. Ο νεαρός ηθοποιός με καταγωγή από την Ροδόπη, έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει τον ρυθμό και μπορεί να κινηθεί γρήγορα.

Δεύτεροι τερμάτισαν οι Σπυρίδων Ροινιώτης με το πολύ όμορφο Ford Escort MK II, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές και τρίτοι ήταν οι Θεόδωρος Καλαμαράς – Βασιλική Ψαράκη με Renault Clio Ragnotti.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C4

Στην κατηγορία C4 νικητές ήταν οι Γεώργιος Μανέτας – Ανδρέας Αδαμόπουλος με Toyota Corolla AE 111, δεύτεροι τερμάτισαν οι Παναγιώτης Τριαντόπουλος – Κωνσταντίνος Δελέγκος με Toyota Corolla AE 86, ενώ ένα ακόμη Toyota Corolla AE 92, τερμάτισε στην τρίτη θέση με τους Αναστάσιο Αναστασόπουλο – Αχιλλέα Παρασκευόπουλο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C5

Οι Επαμεινώνδας Καρανικόλας – Γεώργιος Κακαβάς με Ford Fiesta R4 ήταν οι νικητές στην κατηγορία C5. Έτσι, συνέχισαν τις πολύ καλές εμφανίσεις κερδίζοντας την 6η θέση γενικής και την 1η στην F2.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Αντώνιος Αγγελόπουλος – Χρήστος Δίπλας με Peugeot 208 R2 στην πρώτη τους επαφή με το αυτοκίνητο και στην τρίτη θέση ήταν οι Γεώργιος Δελαπόρτας – Ευάγγελος Παναρίτης με ένα ακόμη Ford Fiesta R4.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C6

Ολική κατάληψη των αποτελεσμάτων της κατηγορίας C6 έκαναν τα αυτοκίνητα της Toyota. Πρώτοι τερμάτισαν οι Δημήτριος Σταυρόπουλος – Ιωάννης Νικολακόπουλος με Toyota Yaris. Τους ακολούθησαν στην δεύτερη θέση οι Παντελεήμων Τζαβάρας – Παναγιώτης Μιχαλόπουλος με Toyota Starlet ΕΡ 91 και το βάθρο της κατηγορίας έκλεισαν οι Ιωάννης Αθανασόπουλος – Ιωάννης Κουζούλης με Toyota Yaris, ενώ ένα ακόμη Toyota Yaris τερμάτισε στην 4η θέση της κατηγορίας με τους Παναγιώτη Μαντά – Παναγιώτη Ρηγόπουλο.

Επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος, το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδος στις 3 – 4 Ιουνίου.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία                             VW Polo Gti R5
  2. Γεώργιος Κεχαγιάς – Χρήστος Κουζιώνης                      Skoda Fabia RS Rally 2
  3. Ιωάννης Μπαντούνας – Ηλίας Παναγιωτούνης              Mitsubishi Lancer VI
  4. Παναγιώτης Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης                      Mitsubishi Lancer IX
  5. Κων/νος Τζέμος – Δημήτριος Σαΐνης                                 Mitsubishi Lancer IX
  6. Επαμεινώνδας Καρανικόλας – Γεώργιος Κακαβάς              Ford Fiesta R4
  7. Αργύρης Τσούλος – Παναγιώτης Σπυρογιάννης             Mitsubishi Lancer VIII
  8. Ηλίας Τσετσώνης – Βασίλης Μπασιούκας                     Subaru Impreza WRX Sti
  9. Αντώνης Αγγελόπουλος – Χρήστος Δίπλας                          Peugeot 208 R2
  10. Στέφανος Θεοχαρόπουλος – Γεώργιος Κότσαλης            Mitsubishi Lancer IX
Related posts
MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Formula 1Motorsport

F1: 5ος Γύρος - GP Κίνας [19 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!