Other RacesRacesWe the North

Παν. Πρωτ. Ασφάλτου: 2ος γύρος – 53ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Κρητική υπόθεση για δεύτερη χρονιά το Δ.Ε.Θ….

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (12 – 13 Σεπτεμβρίου) διοργανώθηκε το ράλλυ Δ.Ε.Θ. από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, Α.Ο.Θ. Επειδή τη φετινή χρονιά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν έγινε λόγω Covid-19, έτσι και ο ομώνυμος αγώνας δεν χρησιμοποίησε τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ., αλλά μεταφέρθηκε λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Ο αγώνας έγινε με την τήρηση του Πρωτοκόλλου Υγιεινής και ασφάλειας αγώνων ράλλυ για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοιού.

Ο αριθμός των συμμετοχών της 53ης έκδοσης του αγώνα έφθασε στο νούμερο 28, με τη διαδρομή του να έχει πέντς ειδικές διαδρομές: Γαλάτιστα – Πετροκέρασα (9.81 χλμ.) και τον κλασικό Χολομώντα (23.20 χλμ.), που έγιναν από δυο φορές και στο τέλος η ειδική Γαλάτιστα – Λιβάδι (6.35 χλμ.), η οποία ήταν και η power stage του αγώνα. Ονομάστηκε μάλιστα «Ιωάννης Ψηφίδης» προς τιμήν του επίτιμου προέδρου του Α.Ο.Θ. που έφυγε από κοντά μας πριν λίγες μέρες.

Το Σάββατο το πρωί λοιπόν, στο γυμνάσιο Γαλάτιστας, όπου ήταν και η γραμματεία του αγώνα, έγινε ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Στον ίδιο χώρο ήταν και το service park και από εκεί έγινε η εκκίνηση την Κυριακή το πρωί αλλά και ο τερματισμός του αγώνα, ενώ το ίδιο μεσημέρι (Σάββατο) έγινε και το shakedown των 4.49 χλμ. στον επαρχιακό δρόμο Γαλάτιστα – Βάβδου.

Την Κυριακή το πρωί στις 9.00 έγινε η εκκίνηση του αγώνα με τα πληρώματα να κατευθύνονται στην πρώτη ειδική διαδρομή. Νικητές του αγώνα ήταν οι Κρητικοί, Αναπολιοτάκης – Τσιούκας με το γνωστό Ford Fiesta R5. Κέρδισαν και τις πέντε ειδικές και σημείωσαν άλλη μια νίκη στο ενεργητικό τους.

Ένα ακόμη πλήρωμα από την Κρήτη, τα αδέλφια Κτιστάκης Δημήτριος και Εμμανουήλ με Peugeot 306 S16 και οι Ιωάννης Πλάγος – Αλκιβιάδης Ρέντης με Honda Civic Type R, τερμάτισαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Οδήγησαν στο όριο παντού, φανταστικά περάσματα και από τους δυο και βρίσκονται άξια στο βάθρο. Πραγματικά οι άνθρωποι του αγώνα!

Επίσης κέρδισαν τις δυο πρώτες θέσεις στην κατηγορία F2, αλλά και στην κατηγορία C3.

Στην τέταρτη θέση γενικής βρέθηκαν, ο υιός και πατήρ  Καρπάνος Νικόλαος και Δημήτριος, από την Πάτρα, με Mitsubishi Lancer Evo X. Σταθεροί στις επιδόσεις τους χωρίς λάθη, πέτυχαν ακόμη έναν τερματισμό, αλλά και νίκη στην κατηγορία C2.

Πίσω τους στην πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Γιάννης Μπίστας – Χρήστος Μπακλώρης με το πολύ όμορφο Peugeot 208 T16 R5. Πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη επαφή με το αυτοκίνητο, βελτίωναν τους χρόνους τους ειδική με ειδική και έπεται συνέχεια.

Πολύ καλή εμφάνιση επίσης από τους Βεροιώτες, Στεργιάδης Αθανάσιος – Γαζγάζης Παναγιώτης με Peugeot 106 S16. Τερμάτισαν στην έκτη θέση γενικής και στην πρώτη της C5, ενώ έβδομοι γενικής τερμάτισε ένα πλήρωμα από τα όμορφα Γιάννενα, οι Γορίτσας Ποσειδώνας – Σπύρου Απόστολος με ένα ακόμη Mitsubishi Lancer Evo X.

Όγδοοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία C6, ήταν οι “Pazonen” – Κοτρώνης Απόστολος με Toyota Yaris και 14 δευτερόλεπτα πίσω τους τερμάτισε ο Θεοφανίδης Συμεών με συνοδηγό τον 20χρονο γιό του Κυριάκο στην πρώτη του επαφή με το δεξί κάθισμα, με το Peugeot 207 RC. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κυριάκος ήταν στην ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in schools το 2016.

Την δεκάδα γενικής έκλεισαν οι Βάτσος Νικόλαος – Κυρλαγκίτση Μαρία με Renault Clio Sport R3.                                                                                              Κλείνοντας, για άλλη μια φορά οι άνθρωποι του Α.Ο.Θ. έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν καλές διοργανώσεις, ευχόμαστε ακόμη καλύτερα, με κόσμο στις ειδικές διαδρομές και με περισσότερες συμμετοχές από τον ελλαδικό χώρο αλλά και από τα Βαλκάνια…

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Αναπολιοτάκης – Τσιούκας
  2. Κτιστάκης – Κτιστάκης
  3. Πλάγος – Ρέντης
  4. Καρπάνος – Καρπάνος
  5. Μπίστας – Μπακλώρης
  6. Στεργιάδης – Γαζγάζης
  7. Γορίτσας – Σπύρου
  8. ‘’Pazonen’’ – Κοτρώνης
  9. Θεοφανίδης – Θεοφανίδης
  10. Βάτσος – Κυρλαγκίτση

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Αναβάσεων Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - Ανάβαση Ιωαννίνων

MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Ράλλυ: Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας [13 - 14 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Παν. Κυπ. Ράλλυ Ασφ. Ν. Ελλάδος: 1ος Γύρος - Ράλλυ Κένταυρος [30 - 31 Μαρτίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!