FeaturesOld School

Ο θησαυρός των Fiat, Lancia και Abarth!

Κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει διάφορες συλλογές αυτοκινήτων. Διαφορετικές σε μέγεθος και είδος, οι συλλογές των καλύτερων κατασκευών στον κόσμο της αυτοκίνησης πάντα μας εντυπωσιάζουν και μας κάνουν να ζηλέψουμε… Όμως εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό. Μέσα σε μια γιγάντια αποθήκη, η FCA συγκέντρωσε όλη την ιστορία των θρυλικών μοντέλων των Fiat, Lancia και Abarth, δημιουργώντας ένα πραγματικό θησαυρό!

Το μέρος αυτό ονομάζεται “Heritage HUB”, ή αλλιώς το «κέντρο της κληρονομιάς» και είναι η νέα εγκατάσταση όπου η FCA αποφάσισε να συγκεντρώσει κάτω από μια κοινή στέγη τους θρύλους της αυτοκίνησης από τις τρείς θρυλικές μάρκες.

Η αποθήκη αυτή των 15 στρεμμάτων βρίσκεται στην περιοχή του Τορίνο της Ιταλίας και έχει στο εσωτερικό της περισσότερα από 250 μοντέλα της συλλογής της FCA από ιστορικά Fiat, Lancia και Abarth αυτοκίνητα, τα οποία συντηρήθηκαν και «αναστηλώθηκαν» προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Στη συλλογή αυτή περιλαμβάνονται αυτοκίνητα από σπάνιες σχεδιαστικές μελέτες των εταιρειών, τρελά πρωτότυπα και concept μοντέλα, ιστορικά αγωνιστικά, καθώς επίσης και πολλές μοναδικές κατασκευές που ποτέ δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν μοντέλα όπως η Lancia Fulvia HF1600, η θρυλική Stratos HF, η εντυπωσιακή Delta HF, το Fiat Panda Rock Moretti, το 124 Abarth Rally και οι Lancia Beta Monte carlo Turbo και LC2, καθώς και πολλά πολλά άλλα.

Η συλλογή του “Heritage HUB” δημιουργήθηκε για να διαφυλάξει και να διαδώσει την αυτοκινητιστική κληρονομιά των Fiat, Lancia και Abarth και είναι συνολικά χωρισμένη σε οκτώ θεματικές ενότητες (Archistars, Concept and Personalised cars, Eco and Sustainable, Epic Journeys, Record sand Races, Small and Safe, Style Marks, The Rally Era) παρουσιάζοντας μοντέλα που χρονολογούνται έως και το 1908.

Παρά το ότι δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ημερομηνίες, η συλλογή του “Heritage HUB” δε θα μείνει κρυφή για αποκλειστική χρήση των εταιρειών, αλλά θα ανοίξει για το κοινό. Είμαστε σίγουροι ότι, όπως και εμείς, ήδη περιμένετε να μάθετε το πότε…

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Formula 1HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolΧρήστος Κίτσος

F1 - Chinese GP: Η ιστορία του κινεζικού Grand Prix…

HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Κροατίας: Από το Delta Rally του ’74, στον τέταρτο γύρο του ’24…

FeaturesIn Pen & Ink

Throwback: Όταν η Mitsubishi «έφτιαξε» ένα ηλεκτρικό EVO…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!