MotorsportRace News

Οδηγός της BMW M ο Valentino Rossi

Ο Valentino Rossi, γνωστός κι ως “The Doctor”, ξεκινά τη συνεργασία του ως οδηγός της BMW M Works. Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι ο Ιταλός θα δοκιμάζει αυτοκίνητα BMW M Motorsport, καθώς και θα κάνει εμφανίσεις σε αγώνες για την ομάδα WRT στο GT World Challenge Europe του 2023.

Ο Rossi τελείωσε την 21χρονη καριέρα του στις μοτοσυκλέτες τον Οκτώβριο του 2022, ωστόσο 24 ώρες αργότερα έγινε οδηγός τετράτροχων αγώνων για την Team WRT, οδηγώντας ένα Audi R8. Η κίνηση αποδείχθηκε ότι δεν είναι κακή για τον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτων, αν και οι επιτυχίες του στους αγώνες του 2022 εκτείνονται σε μια αρκετά μικρή λίστα.

Παρόλα αυτά, ο εννιά φορές πρωταθλητής MotoGP έχει προσκληθεί να επιστρέψει για δεύτερη σεζόν, αλλάζοντας το Audi R8 με την BMW M4 GT3. Έτσι, πριν από τα 44α γενέθλιά του, ο Rossi θα αγωνιστεί στο Bathurst 12 της Αυστραλίας και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει το Fanatec GT World Challenge Europe το καλοκαίρι.

Ο πρώτος γύρος ξεκινά στη Monza στις 22 Απριλίου και θα πάει στην πίστα Brands Hatch του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάιο. Βέβαια, το τί θα κάνει ο Rossi με την BMW M Motorsport, εκτός από το να προσφέρει την αξία της αγωνιστικής του φήμης, δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό. Θα φανεί…

Related posts
MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Formula 1Motorsport

F1: 5ος Γύρος - GP Κίνας [19 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!