Auto NewsEcoNews

Ντεμπούτο για το ηλεκτρικό Nissan Townstar Combi

Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη των παραγγελιών για το αμιγώς  ηλεκτρικό Townstar Combi, την επιβατική έκδοση του Townstar που είναι τώρα διαθέσιμο για επαγγελματίες αλλά και οικογένειες, όπου η άνεση και οι χώροι, σε συνδυασμό με τη βιώσιμη κινητικότητα, είναι το ζητούμενο.

Το ολοκαίνουργιο Townstar υπόσχεται ένα εντελώς νέο επίπεδο χρησιμότητας και πρακτικότητας. Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις που μεταφέρουν προσωπικό, για τουριστική εκμετάλλευση αλλά και για οικογενειακές περιπέτειες, η πενταθέσια έκδοση του Townstar EV Combi συνδυάζει τους άπλετους χώρους με την ικανότητα ρυμούλκησης των 1.500 κιλών.

Προσφέροντας υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και τις τελευταίες τεχνολογίες της Nissan, το επιβατικό μοντέλο διαθέτει δύο σειρές καθισμάτων, εκτεταμένο χώρο αποσκευών έως 2.500 λίτρα και συνολική αυτονομία έως και 285 χλμ.

Μάλιστα, η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί επίσης να μετακινηθεί προς τα εμπρός και προς τα πίσω, προκειμένου ο χώρος των αποσκευών να προσαρμοστεί στις εκάστοτε απαιτήσεις των χρηστών του.

Σχετικά με τον ηλεκτροκινητήρα, αυτός αποδίδει 90 kW (122 ίπποι), αντλώντας ενέργεια από την μπαταρία 45 kWh. Αυτή η μπαταρία μπορεί να δεχθεί φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (11kW και 22kW) και χρειάζεται 90 λεπτά για να φορτιστεί από το 15 έως το 80%.

Η μπαταρία δέχεται επίσης ταχεία φόρτιση DC (80kW), η οποία χρειάζεται μόλις 37 λεπτά για να φορτίσει την ίδια ποσότητα και είναι η ιδανική μέθοδος για όσους χρειάζονται μια μπαταρία φορτισμένη σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Η έκδοση με τον φορτιστή των 22 kW διαθέτει επίσης αντλία θερμότητας, η οποία προσφέρει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο θέρμανσης της καμπίνας, καθώς και σύστημα ψύξης μπαταρίας για βελτιστοποίηση της αντοχής της.

Σχεδιαστικά, το Townstar EV Combi διαθέτει φρέσκο στυλ, εμπνέοντας δυναμισμό. Σε αυτό συμβάλλει η γυαλιστερή μάσκα του με ένα κομψό σχέδιο Kumiko, το οποίο αντανακλά το ιαπωνικό DNA της Nissan.

Στο εσωτερικό, το Townstar EV Combi συνεχίζει να προσφέρει τεχνολογία αιχμής, με εσωτερικό που αναβαθμίζει την εμπειρία των επιβατών. Διαθέτοντας ένα μοναδικό φινίρισμα που χαρακτηρίζει ένα Nissan EV, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών βοηθά τον οδηγό να εστιάσει στις απαραίτητες πληροφορίες  και μειώνει την απόσπαση της προσοχής, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει ασύρματη φόρτιση για smartphone. Το τελευταίο μοντέλο της Nissan διαθέτει προαιρετικό διζωνικό σύστημα κλιματισμού, θερμαινόμενο παρμπρίζ, θερμαινόμενο τιμόνι, όπως και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, καθώς και αεραγωγούς πίσω για βελτιστοποίηση της άνεσης στην καμπίνα, για όλους τους επιβάτες.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι όπως και με την υπόλοιπη γκάμα LCVs της Nissan, το Townstar EVCombi συνοδεύεται από την εγγύηση των 5 ετών ή των 160.000 χλμ., όπως και με 8 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία.

Όσο για την τιμή του, αυτή ξεκινά από τις 41.000€, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», καθώς και του οφέλους της κρατικής απόσυρσης.

Related posts
Auto NewsFeaturesIn Pen & InkNews

WCOTY 2024: Οι νικητές...

Moto NewsNews

Ducati Season Opening 2024: Η αρχή από το Ducati Athens…

Auto NewsEcoNews

Baw Pony: Τώρα και σε έκδοση ΙΧ και μάλιστα με τέσσερις θέσεις!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!