Auto NewsNews

Ντεμπούτο για τη νέα Mercedes-Benz E-Class [video]

Η Mercedes προωθεί το σχέδιό της να γίνει πλήρως ηλεκτρoκίνητη μέχρι το τέλος της δεκαετίας, αλλά στο μεταξύ, τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα παραμείνουν στον πυρήνα της γκάμας της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποκάλυψε μια ολοκαίνουργια E-Class με κινητήρες βενζίνης και diesel, σχεδιασμένη για να «φιγουράρει» δίπλα στο ηλεκτρικό σεντάν EQE με το οποίο μοιράζεται το στυλ και την τεχνολογία.

Χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη έκδοση της πλατφόρμας MRA της εταιρείας, η E-Class δε μιμείται τη σιλουέτα των ηλεκτρικών ομόσταβλών της, ωστόσο η μαυρισμένη μπροστινή μάσκα και η διάταξη των προβολέων είναι γνωστά, όπως γνωστά είναι και άλλα αεροδυναμικά στοιχεία όπως πχ. τα χωνευτά χερούλια θυρών και οι λείες επιφάνειες του αμαξώματος. Αυτό συνεισφέρει στη δημιουργία συντελεστή οπισθέλκουσας (μόλις 0,23), υποστηρίζοντας την απόδοση της νέας E-Class.

Με το προαιρετικό πακέτο τεχνολογίας, η E-Class αποκτά μια πλήρη σειρά ηλεκτρονικών εξαρτημάτων πλαισίου, συμπεριλαμβανομένης της αερανάρτησης με συνεχώς ρυθμιζόμενους και προσαρμοζόμενους αποσβεστήρες.

Διατίθεται επίσης σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα, περιστρέφοντας τους πίσω τροχούς έως και 4,5 μοίρες για να βελτιώσει την ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες και τη σταθερότητα στις υψηλές.

Με το μεταξόνιο της E-Class να έχει αυξηθεί κατά 20 χλστ. αυτή τη φορά, η ικανότητα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς θα μπορούσε να βοηθήσει στην μίμηση της αίσθησης ενός πιο ευέλικτου, συμπαγούς αυτοκινήτου, μειώνοντας τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου έως και 90 εκ..

Η ηλεκτροκίνηση κάνει την εμφάνισή της σε ολόκληρη τη γκάμα αυτής της γενιάς E-Class, με επιλογές ήπιων και plug-in υβριδικών συνόλων βενζίνης και diesel. Τα κινητήρια σύνολα κατασκευάζονται γύρω από τετρακύλινδρες μονάδες δύο λίτρων από την οικογένεια κινητήρων FAME της Mercedes, ξεκινώντας με την ήπια υβριδική έκδοση βενζίνης E200. Υποστηριζόμενο από μια ενσωματωμένη μονάδα εκκίνησης 23 ίππων, το E200 προσφέρει 204 ίππους και βρίσκεται δίπλα στον E220 d των 197 ίππων που διαθέτει το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα.

Ένα δίδυμο από plug-in υβριδικά μοντέλα βρίσκονται πάνω από αυτά. Τα E300 e και E400 e. Κάθε ένα χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα δύο λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 129 ίππων, αλλά ενώ το E300 e παράγει 313 ίππους ισχύος, το E400 e πιέζει περισσότερο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και φτάνει σε μέγιστη απόδοση 381 ίππων.

Στο εσωτερικό, η Mercedes επιμένει με την «βαριά» ψηφιοποιημένη αρχιτεκτονική καμπίνας που έκανε το ντεμπούτο της με τη ναυαρχίδα EQS, η οποία ονομάστηκε “Superscreen”. Έτσι, ενώ μια μεγάλη κεντρική οθόνη είναι στάνταρ, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μια πρόσθετη οθόνη επιβατών για να επιτρέψουν τον έλεγχο των συστημάτων πλοήγησης και ψυχαγωγίας. Υπάρχει επίσης μια νέα εφαρμογή του φωνητικού βοηθού “Hey Mercedes” της εταιρείας, με το Automated Valet Parking επιπέδου 4 να επιτρέπει στο μοντέλο να παρκάρει μόνο του χωρίς οδηγό μέσα, εάν επιλέξετε την επιλογή Intelligent Parking Pilot.

Τέλος, τα βιβλία παραγγελιών για την ολοκαίνουργια Mercedes-Benz E-Class πρόκειται να ανοίξουν το Σεπτέμβριο και η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!