Auto NewsNews

Ντεμπούτο για την πρώτη υβριδική Mercedes-Maybach

Η Mercedes-Maybach S580e είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της πολυτελούς μάρκας (Maybach), ενώ να θυμίσουμε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία (Mercedes-Benz) προσφέρει βέβαια ήδη μια έκδοση που δεν είναι Maybach, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2020.

Το plug-in υβριδικό μοντέλο της κοινοπραξίας Mercedes-Maybach θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κίνα, στην Ταϊλάνδη, στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Στο επίκεντρο του plug-in υβριδικού συστήματος είναι ο εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 3,0 λίτρων της Mercedes, που αποδίδει 367 ίππους ισχύος και 500 Nm ροπής από μόνος του, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας παράγει 150 επιπλέον ίππους και 440 Nm ροπής, η οποία είναι διαθέσιμη από την πρώτη περιστροφή του κινητήρα.

Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας και ο βενζινοκινητήρας αποδίδουν συνδυαστικά 510 ίππους και 750 Nm, ίδια απόδοση με τη Mercedes-Benz S580e. Η Mercedes λέει ότι το Maybach μοντέλο της S580e μπορεί να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,1 δευτερόλεπτα και να έχει τελική 250 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου σε ηλεκτρική λειτουργία είναι πολύ χαμηλότερη, στα 140 χλμ./ώρα.

Το νέο μοντέλο της Maybach διατίθεται στάνταρ με φορτιστή 11 kWh, αλλά ένας φορτιστής DC 60 kW είναι μια ακόμα επιλογή. Από άδεια -και με τον DC των 60 kW- μπορεί να ξαναγεμίσει η μπαταρία σε περίπου 30 λεπτά, χωρίς ωστόσο η Mercedes-Maybach να αποκαλύπτει το μέγεθος της μπαταρίας. Το μόνο που αποκαλύπτει είναι η ηλεκτρική αυτονομία, η οποία ανέρχεται σε 100 χιλιόμετρα, όπως και στην έκδοση της Mercedes-Benz.

Τέλος, η Mercedes-Maybach δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του μοντέλου και την τιμή διάθεσης, αλλά ούτε αποκάλυψε άλλες σημαντικές αλλαγές που έκανε στο μοντέλο για την έκδοση plug-in. Θα είναι όμως γεμάτο με χλιδή, πολυτέλεια και τεχνολογία, όπως και η υπόλοιπη σειρά της Maybach.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!