Auto NewsEcoNews

Νέο Polestar 3: Με 517 ηλεκτρικά άλογα και 610 χιλιόμετρα αυτονομία!

Η Polestar, η μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της αυτοκρατορίας Geely και η αδελφή εταιρεία της Volvo, μόλις αποκάλυψε το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της, το νέο 3, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό SUV με μέγιστη απόδοση 517 ίππων και αυτονομία που αγγίζει τα 610 χιλιόμετρα!

Το ολοκαίνουργιο 3 λοιπόν –σε αντίθεση με τα 1&2- βασίζεται στην πλατφόρμα SPA-2 που θα δούμε προσεχώς και στο αδελφό, επερχόμενο EX90 της Volvo, ενώ παρά τον αυξημένο όγκο του, καταφέρνει και κρύβει περίτεχνα τις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις του (μήκος 4,9 μ.), χάρη στη μινιμαλιστική προσέγγιση της σχεδίασης.

Αντίστοιχα μίνιμαλ είναι και το εσωτερικό, με τους διακόπτες να περιορίζονται μόνο για τα παράθυρα, τα φλας και τους υαλοκαθαριστήρες, ενώ όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες γίνονται μέσα από μια τεράστια οθόνη αφής 14,5 ιντσών στο ταμπλό, η οποία εμπεριέχει Android Automotive, Google Maps και ασύρματο Apple CarPlay, ενώ επιδέχεται φυσικά και over-the-air αναβαθμίσεις.

Συνεχίζοντας με το τεχνολογικό υπόβαθρο, το ολοκαίνουριο σουηδικό SUV  διαθέτει πέντε ραντάρ, πέντε εξωτερικές κάμερες και 12 αισθητήρες υπερήχων για αυξημένη ασφάλεια, ενώ θα μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομους στο άμεσο μέλλον, όταν και θα επιτραπεί από τη νομοθεσία.

Για την κίνησή του, το Polestar 3 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη (έναν σε κάθε άξονα), οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 489 ίππους με 840 Nm ροπής για τη μικρή έκδοση και 517 ίππους με 910 Nm ροπής για την μεγάλη έκδοση. Αντίστοιχα, το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,0 και σε 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Από άποψη μπαταρίας, το νέο Polestar 3 εφοδιάζεται με έναν συσσωρευτή 400V με χωρητικότητα 111 kWh (107 ωφέλιμη) και η μέγιστη ταχύτητα φόρτισης φτάνει τα 250 kWh σε DC και σε 11 kWh σε AC, ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 610 χιλιόμετρα!

Όσο για τη διάθεσή του, αυτή θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους και οι ευρωπαϊκές τιμές που ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία για το Polestar 3 ξεκινούν από τα 89.900 ευρώ, με το πακέτο Performance Pack να κοστίζει επιπλέον 6.600 ευρώ.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
EcoHot

BYD: Η Κινέζικη Άνοιξη στην Ελλάδα!

Auto NewsMoto NewsNews

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο!

Moto NewsNews

Aprilia Tuareg Racing: Ξεκινά η φετινή σεζόν...

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!