Moto NewsNews

Νέες τεχνολογίες και χρώματα για την KTM 1290 Super Adventure R του 2023

Η KTM ανανεώνει μεγάλο μέρος της γκάμας περιπέτειας για το 2023, με τεχνολογικές αναβαθμίσεις, αλλαγές στο στυλ αλλά και την επαναφορά του παράλληλου δίδυμου κινητήρα 790.

Επόμενο στη λίστα επιτυχιών της εταιρείας είναι το 1290 Super Adventure R, το οποίο για τη νέα χρονιά αποκτά μια νέα απόχρωση, ενώ παράλληλα ακολουθεί τις αναβαθμίσεις που ανακοινώθηκαν στο μοντέλο 1290 Super Adventure S στις 13 Δεκεμβρίου 2022.

Το νέο 1290 θα εφοδιάζεται στάνταρ με ελαστικά Bridgestone AX41 και έχει αναβαθμισμένη έγχρωμη οθόνη επτά ιντσών. Έτσι, δε θα χρειάζεται πλέον να σχεδιάζετε διαδρομές μέσω της εφαρμογής KTM για κινητά, με την πλοήγηση να προγραμματίζεται πλέον μέσω της ίδιας της οθόνης.

Εάν θέλετε να παραμείνετε συνδεδεμένοι, μπορείτε επίσης να απαντάτε σε κλήσεις και να καταχωρήσετε μια δεκάδα από τους αγαπημένους σας αριθμούς, για εύκολη πρόσβαση εν κινήσει.

Παράλληλα με αυτές τις αναβαθμίσεις, θα υπάρχει και ένα νέο σχέδιο βαφής λευκού, πορτοκαλί και μπλε χρώματος. Φυσικά, το γυαλιστερό πορτοκαλί χρώμα παραμένει διαθέσιμο.

Κατά τα άλλα, το 1290 λειτουργεί ως συνήθως, με τον ίδιο V-twin κινητήρα 1301 κ.εκ. που τροφοδοτείται από ρεζερβουάρ καυσίμου 23 λίτρων. Υπάρχει επίσης χειροκίνητα ρυθμιζόμενη ανάρτηση WP, με πιρούνια που προσφέρουν διαδρομή 220 χλστ. για οδήγηση εκτός δρόμου.

Και δε θα ήταν ένα KTM για μεγάλες περιπέτειες χωρίς ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, τα οποία έγιναν δυνατά χάρη στον αισθητήρα κλίσης γωνίας 6D της Bosch. Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο τροχών, το ABS στις στροφές και πολλαπλούς τρόπους οδήγησης για εντός και εκτός δρόμου, αλλά και πολλά άλλα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsMoto NewsNews

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο!

Moto NewsNews

Aprilia Tuareg Racing: Ξεκινά η φετινή σεζόν...

Auto NewsEcoNews

Πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό Isuzu D-Max…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!