Auto NewsNews

Νέα Chevrolet Corvette E-Ray: Με 665 υβριδικά άλογα [video]

Η Chevrolet Corvette E-Ray του 2024 κάνει το ντεμπούτο της ως το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου…

Με τον ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με τον V8 των 6,2 λίτρων, το υβριδικό μοντέλο έχει συνολική ισχύ 665 ίππων και η Chevrolet ισχυρίζεται ότι το E-Ray μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το νέο της μοντέλο ως το πιο γρήγορο Corvette παραγωγής που δημιουργήθηκε ποτέ…

Στον μπροστινό άξονά του, το E-Ray έχει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 ίππων (120 kW) ισχύος με 165 Nm ροπής, που για την τροφοδοσία του χρησιμοποιεί μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου μόλις 1,9 kWh.

Στη λειτουργία Stealth, η υβριδική Corvette μπορεί να οδηγηθεί χωρίς να λειτουργεί ο V8 φτάνοντας ταχύτητα έως και 70 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ο γνωστός V8 LT2 των 6,2 λίτρων που είδαμε και στη Stingray. Αποδίδει 495 ίππους ισχύος και 637 Nm ροπής σε αυτήν την εφαρμογή του, ενώ το E-Ray διαθέτει και μια νέα ελαφριά μπαταρία ιόντων λιθίου 12V που τροφοδοτεί το σύστημα stop-start.

Πέρα από το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, το E-Ray έχει και άλλα χαρακτηριστικά που το κάνουν ξεχωριστό. Το σύστημα ανάρτησης Magnetic Ride Control 4.0 διατίθεται ως στάνταρ, ενώ διατίθενται επίσης φρένα Brembo κράματος άνθρακα-κεραμικού.

Επιπλέον, αυτή η Corvette χρησιμοποιεί ελαστικά Michelin Pilot Sport τεσσάρων εποχών σε τροχούς διαστάσεων 20 και 21 ιντσών, ενώ το καλοκαιρινό λάστιχο Michelin Pilot Sport 4S διατίθεται ως προαιρετική αναβάθμιση.

Όσον αφορά στη σχεδίαση, το E-Ray είναι 9,14 εκατ. πιο φαρδύ από τη Stingray. Διαθέτει διαφορετική μπροστινή όψη με πιο εμφανή οριζόντια στοιχεία, ενώ στο πίσω μέρος, υπάρχουν νέοι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα.

Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν από 14 εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των νέων αποχρώσεων Riptide Blue, Seawolf Grey και Cacti. Τα σήματα Carbon Flash θα είναι στάνταρ και οι πελάτες θα μπορούν να προσθέτουν κιτ εφέ ανθρακονήματος.

Κλείνοντας, το E-Ray θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Η Chevrolet δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία, αλλά το έτος μοντέλου 2024 πιθανότατα θα σημαίνει άφιξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ η τιμή θα ξεκινά από 104.295 δολάρια για το κουπέ 1LZ και 111.295 δολάρια για το 1LZ κάμπριο (στις ΗΠΑ).

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!