Auto NewsNews

Μόνο υβριδικά τα ανανεωμένα Mercedes GLE και GLE Coupe!

Η Mercedes πέρασε τα GLE και GLE Coupe από το ίδιο facelift για τη νέα χρονιά, αλλά η κύρια είδηση είναι ότι κάθε σύστημα μετάδοσης κίνησης που προσφέρεται στην Ευρώπη εφοδιάζεται πλέον και με κάποιας μορφής υβριδικό σύστημα, ακόμα και στις «μεγάλες» AMG…

Η Mercedes δηλώνει ότι «τα περισσότερα μοντέλα έχουν πλέον περισσότερη ισχύ από τις προηγούμενες εκδόσεις», κάτι που δεν είναι ποτέ κακό…

Τα πετρελαιοκίνητα GLE300d των 269 ίππων και GLE450d των 367 ίππων χρησιμοποιούν αμφότερα ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, όπως και η βενζινοκίνητη GLE450 των 381 ίππων.

Στη συνέχεια, υπάρχουν δύο plug-in υβριδικές επιλογές «τέταρτης γενιάς»: το GLE400e και το πετρελαιοκίνητο GLE350de, που αμφότερες προσφέρουν πάνω από 100 χλμ. πλήρως ηλεκτρικής αυτονομίας.

Ενώ φυσικά υπάρχουν επίσης και ακόμα δύο GLE προδιαγραφών AMG. Το πρώτο είναι το εξακύλινδρο GLE53 που αποδίδει 429 ίππους (+22 από το ηλεκτρομοτέρ) και το δεύτερο είναι το V8 GLE63S με τους 603 ίππους (+22 επίσης από το ηλεκτρομοτέρ).

Όλα τα GLE διατίθενται στάνταρ με τετρακίνηση και η Mercedes έχει κάνει κάποιες αλλαγές στις λειτουργίες εκτός δρόμου. Αν βέβαια βγείτε ποτέ εκτός δρόμου με το GLE σας…

Κατά τα λοιπά, το «λίφτινγκ» είναι σχετικά συνηθισμένο, με νέους προφυλακτήρες, νέα φώτα και νέα σχέδια τροχών, ενώ τα μοντέλα AMG διαθέτουν πιο πολύ «βασικό εξοπλισμό» και μια ενημέρωση λογισμικού για την αερανάρτηση που βοηθά στη σταθεροποίηση κατά την κίνηση.

Κλείνοντας, στο εσωτερικό υπάρχει νέα επένδυση στις επιφάνειες, ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto, λαβές χρωμίου και νέα οθόνη καντράν 12,3 ιντσών και νέες οθόνες infotainment.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!