Auto NewsNews

Με 663 άλογα το νέο AC Cobra GT Roadster [video]

Το AC Cobra GT Roadster κάνει το ντεμπούτο του ως μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του κλασικού σπορ αυτοκινήτου, με τη βρετανική μάρκα να αποκαλύπτει το «αναγεννημένο» μοντέλο στο στάδιο Tottenham Hotspur στο Λονδίνο.

Το Cobra GT Roadster διατίθεται με δύο επιλογές κινητήρα. Έναν ατμοσφαιρικό Ford Coyote V8 5,0 λίτρων που αποδίδει 460 ίππους ισχύος και μια υπερτροφοδοτούμενη έκδοση αυτού του κινητήρα που αποδίδει 663 ίππους ισχύος. Ο πιο ισχυρός από τους δύο μπορεί να πετύχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Το AC Cobra GT Roadster κινείται πάνω σε πλαίσιο από εξηλασμένο αλουμίνιο αντίστοιχο των διαστημικών κατασκευών. Τα πάνελ του αμαξώματος είναι συνθετικά και από ανθρακόνημα, με αποτέλεσμα τα ελαφριά υλικά να διατηρούν το βάρος κάτω από τα 1.450 κιλά.

Το Cobra GT Roadster έχει μεταξόνιο 2,570 μ., που το καθιστά 284 χλστ. μακρύτερο από ένα AC Cobra Mk VI, ενώ το συνολικό μήκος είναι 4,225 μ., που είναι 110 χλστ. μεγαλύτερο από ένα Cobra Mk VI.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Hall of Fame: AC/Shelby Cobra

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου συνδυάζει ρετρό και μοντέρνα στοιχεία. Το ταμπλό περιλαμβάνει μια ποικιλία από κυκλικούς μετρητές, αλλά υπάρχει επίσης μια μικρή οθόνη στο κάτω μέρος του, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να το παραγγείλουν είτε ως δεξιοτίμονο, είτε ως αριστεροτίμονο.

Η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες για το νέο Cobra GT Roadster. Οι τιμές ποικίλλουν ανά περιοχή, αλλά το αρχικό κόστος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το ισοδύναμο των περίπου 335.000 ευρώ και η εταιρεία μπορεί να κατασκευάζει 250 από αυτά το χρόνο.

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!