MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Ασφ. Κρήτης: Ράλλυ Σπριντ Ποταμιές – «Γιώργος Λουκάς»

Ο ΑΟ Κρήτης στις 29 – 30 Απριλίου διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα του κυπέλλου ράλλυ ασφάλτου της Κρήτης. Το Ράλλυ Σπριντ Ποταμιές – «Γιώργος Λουκάς». Ο αγώνας ονομάστηκε «Γιώργος Λουκάς» προς τιμήν του παλιού αγωνιζόμενου και μέλος του ΑΟ Κρήτης που έφυγε από κοντά μας.

Το Σάββατο το απόγευμα στις εγκαταστάσεις ΗΚ ΑΕΒΕ Βιομηχανική στην Αλικαρνασσό έγινε ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος πληρωμάτων και αυτοκινήτων. Το service park ήταν στον δρόμο Καστελίου – Χερσονήσου, στο Καστέλι, όπου ήταν και η γραμματεία του αγώνα και ο χώρος της απονομής των επάθλων.

Ο αγώνας είχε μια Ειδική Διαδρομή την «Ποταμιές – Ασκοί» μήκους 11.55 χλμ, που τα 19 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, την έκαναν τρεις φορές.

Νικητές του αγώνα οι Γεώργιος Αναπολιοτάκης – Αθανάσιος Τσούκας με το γνωστό Ford Fiesta R5, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα τρία περάσματα.

Δεύτεροι τερμάτισαν τα αδέλφια Δημήτριος και Εμμανουήλ Κτιστάκης με Peugeot 306, κερδίζοντας και την κατηγορία C3, ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι Γεώργιος Περουλάκης – Ελευθέριος Σαρρής με Mitsubishi Lancer.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C 6

Μεγάλο συναγωνισμό είχε η κατηγορία C 6 με τους Αντρέα Μαραγκάκη – Ευάγγελο Αργυρό με Citroen Saxo να παίρνουν τη νίκη, έχοντας πίσω τους στην δεύτερη θέση τους Ευάγγελο Παρθενιάδη – Δημήτριο Σηφάκη επίσης με Citroen Saxo στα 12’’.58 δευτερόλεπτα. Και 0.75 δέκατα πίσω στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Μιχαήλ και Γεώργιος Πουλάκης με Toyota Yaris.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C 5

Στην κατηγορία C 5 πρώτος τερμάτισε ο Μιχαήλ Πόλιας με συνοδηγό την μοναδική γυναίκα του αγώνα Στυλιανή Ρουσσάκη με Citroen Saxo. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Γεώργιος Ιωαννίδης – Γεώργιος Δήμου με Citroen Ax και τρίτοι ήταν οι Γιάννης Καφετζάκης – Ευάγγελος Προβιδάκης με Peugeot 106.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C 3

Την κατηγορία C 3 κέρδισαν οι δεύτεροι γενικής του αγώνα, τα αδέλφια Δημήτριος και Εμμανουήλ Κτιστάκης με το Peugeot 306. Δεύτεροι ήταν οι Δημήτριος Φρατζεσκάκης – Φραγκίσκος Κλαριδόπουλος με Ford Fiesta ενώ την τριάδα γενικής της κατηγορίας έκλεισαν οι Τίτος Τιτάκης – Μάριος Χρονάκης με Citroen DS 3 R3/T.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

Στις 5/6/2022 έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Λουκάς σε ηλικία 75 χρονών. Η καταγωγή του ήταν από το χωριό Ελαιώνας Φωκίδος, αλλά κατοικούσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στα τέλη Μαρτίου του 2002. Είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στο Ράλλυ Θερμαϊκού.

Στους αγώνες της Β. Ελλάδος είχε για μηχανικό, έναν πολύ καλό μου φίλο τον αείμνηστο Λάκη Βαλασίδη. Στο συνεργείο του Λάκη λοιπόν γνωριστήκαμε και δέχτηκα να πάω συνοδηγός του στο ράλι Θερμαϊκού (31ο Ράλλυ Θερμαϊκού, 6/4/2002, 4οι Α/5).

Στην περίοδο των δοκιμών (10 μέρες πριν το αγώνα), αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα κατάλαβα τι άνθρωπος ήταν. Ήρεμος, συγκαταβατικός, μεταδοτικός (είχε τον τρόπο του να σε κάνει να μάθεις) μεθοδικός, εν ώρα αγώνα ήξερε τα πάντα δίνοντας σου ένα αίσθημα ασφάλειας. Είχε τον σεβασμό όλων των συναθλητών του αγωνιζομένων. Το ρητό του ήταν: «κερδίζω όπου μπορώ και χάνω όταν πρέπει». Θεωρώ τον εαυτό μου από τους πολύ τυχερούς που τον γνώρισα και θεωρώ ότι ήταν τιμή μου που έκατσα στο διπλανό κάθισμα. Αιωνία του η μνήμη…

Related posts
MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Formula 1Motorsport

F1: 5ος Γύρος - GP Κίνας [19 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!