MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Δεξιοτεχνιών. Β. Ελλάδος: 3ος Γύρος – Δεξιοτεχνία Βέροιας

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας ΛΑΒ, διοργάνωσε στις 29 – 30 Απριλίου τον 3ο γύρο δεξιοτεχνιών για το κύπελλο Β. Ελλάδος. Χώρος τέλεσης της δεξιοτεχνίας μπροστά στο Δημαρχείο Μακροχωρίου. Η διοργάνωση ήταν διήμερη, με το Σάββατο 29/4/2023 το απόγευμα να ξεκινάει η «γιορτή» για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού με διάφορες δραστηριότητες, με έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων (αγωνιστικά, ιστορικά 4×4, κ.α.) με πολλά άλλα happenings και πάρτι.

Την Κυριακή στις 11.00 το πρωί έγινε η εκκίνηση του αγώνα, στην πολύ ωραία και σωστά διαμορφωμένη πίστα που σχεδίασαν οι άνθρωποι της ΛΑ Βέροιας.

Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τον μεγάλο αριθμό θεατών που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αγωνιζομένων, σωστά τοποθετημένοι, ύστερα από υποδείξεις των κριτών της λέσχης. Πλούσιο το θέαμα και στα δυο σκέλη και πολύ το χειροκρότημα για τους 18 οδηγούς που δήλωσαν συμμετοχή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΛΑΣΗ Ν 3 (μεταξόνιο πάνω από 2.55 μέτρα)

Στην κλάση Ν 3 υπήρχε μόνο μια συμμετοχή, αυτή του Τσαχουρίδη Αριστείδη από την ΛΑ Βέροιας με Mitsubishi Lancer. Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση με καλύτερο χρόνο 1΄.36΄΄.87.

ΚΛΑΣΗ R 1 (μεταξόνιο μέχρι 2.45 μέτρα)

Νικητής ο Φουρκαλίδης Γεώργιος με Opel Kadett, από την ΑΛΕ Ξάνθης, με καλύτερο χρόνο 1’.20’’.47. Δεύτερος τερμάτισε ο Κοντοκωστόπουλος Θωμάς επίσης με Opel Kadett από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την ΑΣΠΙΣ Νέου Ρυσίου με χρόνο 1’.22’’.21. και τρίτος ήταν ο Κολτσίκογλου Λάζαρος από τον ΣΜΑ Κοζάνης με Toyota Corolla και χρόνο 1’.40’’.48. Ένα ακόμη Opel Kadett, με τον Γυφτάκη Ιωάννη από την ΑΛ Πτολεμαΐδας τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κατηγορίας.

ΚΛΑΣΗ R 2 (μεταξόνιο από 2.45 έως 2.55 μέτρα)

Νικητής ήταν ο Οικονομίδης Κωνσταντίνος με Fiat Punto από τον Α.Ο.Θ. Θεσσαλονίκης. Ο παλαιότερος οδηγός δεξιοτεχνιών (τρέχει πάνω από 30 χρόνια, αφού ξεκίνησε το 1990) κέρδισε την κατηγορία, αλλά πέτυχε και τον καλύτερο χρόνο ημέρας με 1’.13’’.61.

Δεύτερος ήταν ο Φωτιάδης Νικόλαος από τον ΟΦΑ Δράμας με Opel Manta και χρόνο 1’.15’’.20, ενώ άλλος ένας οδηγός από τον Α.Ο.Θ. ο Ραφαηλίδης Χαράλαμπος με Opel Corsa ήταν τρίτος με χρόνο 1’.14’’.82. Πίσω από τους τρεις πρώτους τερμάτισαν οι Κούκος Γεώργιος (ΣΜΑ Βελβεντού με 1’.23’’.50) και ο Ανθόπουλος Γεώργιος (ΟΦΑ Δράμας με 1’.17’’.36) οδηγώντας και οι δυο από ένα Opel Manta και προσφέροντας πολύ θέαμα.

ΚΛΑΣΗ R 3 (μεταξόνιο πάνω από 2.55 μέτρα)

Νικητής στην μεγάλη κατηγορία ήταν ο Κουρτίδης Σταμάτης από την ΑΛ Πτολεμαΐδας με Mercedes 190 C, με 1’.29’’84. Τον ακολούθησε στην δεύτερη θέση, 0.9 δέκατα μόλις πίσω του ο Ευαγγελίδης Ευάγγελος από τον ΟΦΑ Δράμας με BMW E 30 με χρόνο 1’.29’’.93, ενώ τρίτος με μια άλλη BMW E30 τερμάτισε ο Βαβάμης Γρηγόριος από την ΛΑ Βέροιας, στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα δεξιοτεχνίας κάνοντας χρόνο 1’.41’’.79.

Ο Ιωακειμίδης Οδυσσέας από την ΛΑ Βέροιας επίσης με BMW E 30 τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 1’.21’’.74, ενώ ο Ιασωνίδης Ευστάθιος από την ΑΛ Πτολεμαΐδας με χρόνο 1’.44’’.12 ήταν στην 5η θέση οδηγώντας μια BMW 316.

Μια ακόμη BMW E 30 από τις πολλές που συμμετείχαν στον αγώνα, οδήγησε ο Παπαδόπουλος Βασίλειος από την ΛΑ Βέροιας, αλλά δεν κατατάχτηκε λόγω του ότι έκανε κακή εκτέλεση και στα δυο σκέλη.

ΚΛΑΣΗ Τ (φορτηγά με μεταξόνιο μέχρι 2.70 μέτρα)

Στον αγώνα και μάλιστα στην πιο δύσκολη κατηγορία συμμετείχε και μια γυναίκα. Η Τσικίνα Κυριακή από την ΛΑ Βέροιας, με Mitsubishi L 300. Τις αξίζουν συγχαρητήρια για την συμμετοχή της με αυτό το δύσκολο όχημα σε αγώνα δεξιοτεχνίας.

Μετά το τέλος του αγώνα, η τελετή της απονομής των επάθλων έγινε μπροστά στα γραφεία της ΛΑ Βέροιας, με τον Γιάννη Τσικίνα να έχει το μικρόφωνο και να λέει τα αποτελέσματα. Όπως ήταν φυσικό την απονομή στη μόνη γυναίκα που συμμετείχε έκανε ο ίδιος, αφού τυχαίνει να είναι το έτερον ήμισύ του.

Σαν επίλογο να πούμε ένα μπράβο στους ανθρώπους της ΛΑ Βέροιας για τον πολύ σωστά οργανωμένο αγώνα που έκαναν, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους από τον Πρόεδρο Γιώργο Λαζό, μέχρι και το τελευταίο μέλος.