MotorsportRace News

Κυπ. Αναβάσεων Β. Ελλάδος: 6η Ανάβαση Ελασσόνας [19 – 20 Νοεμβρίου 2022]

Σε μια περίοδο όπου δεν γίνονται καθόλου αγώνες αυτοκινήτου (συγκεκριμένα φέτος στην Β. Ελλάδα έγιναν μόνο δυο αναβάσεις, στην Πορταριά του Βόλου και τώρα στην Ελασσόνα), το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε η 6η ανάβαση Ελασσόνας, με 34 συμμετοχές!

Οι μισές από τις οποίες ήταν Peugeot (έντεκα 106, δύο 206 και ένα 306). Ο καιρός έκανε τα δικά του «ανακατεύοντας την τράπουλα», αφού όλο το δεύτερο σκέλος της Κυριακής έγινε υπό βροχή, φέρνοντας τα πάνω κάτω στα αποτελέσματα, ενώ η απονομή των κυπέλλων έγινε στην πλατεία της πόλης υπό ήλιο, αφού η βροχή είχε πια σταματήσει…

CAT 1

Στη μεγάλη κατηγορία νικητής ήταν ο Σωτήριος Γρηγορίου με Opel Astra OPC. Έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, τόσο στο στεγνό αλλά και στο βρεγμένο, πετυχαίνοντας τον απόλυτο χρόνο, όχι μόνο της κατηγορίας αλλά και όλου του αγώνα, τόσο το Σάββατο στα χρονομετρημένα, αλλά και την Κυριακή στον αγώνα. Και το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι κάθισε πίσω από το τιμόνι στη θέση του οδηγού πρώτη φορά (μέχρι τώρα εκτελούσε χρέη συνοδηγού και μηχανικού).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σταύρος Κόντος με Mitsubishi Lancer, στην πρώτη του επαφή με τετρακίνητο αυτοκίνητο και το βάθρο συμπλήρωσε ο Αναστάσιος Χατζηχρήστου με BMW M3 E36, στην πρώτη του συμμετοχή στην Ελασσόνα, δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης πίσω κίνησης στο βρεγμένο.

CAT 2

Ο Γιώργος Ξενοκώστας με Peugeot 106, ήταν ο νικητής της κατηγορίας. Δεύτερος ο τοπικός Παναγιώτης Καραγκιοζόπουλος με Seat Ibiza και τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Μαγγιδάς, με τι άλλο, με Peugeot 106.

CAT 3

Η κατηγορία με τα Peugeot! Αφού στους εννιά εκκινήσαντες οι επτά οδηγούσαν 106 και 206. Στο βάθρο ανέβηκαν τρία 106, με τον Απόστολο Βεργοζήση να παίρνει τελικά τη νίκη. Ο τοπικός Γεώργιος Γκέκας ήταν δεύτερος και ο Άγγελος Αλέκος τρίτος, παίρνοντας το πρώτο κύπελλο της καριέρας του.

Να σημειώσουμε εδώ και την 6η θέση του Γρηγόρη Ρακιντζή με το 206, πρώτη του φορά στην Ελασσόνα, αφού το αυτοκίνητο ήρθε στα χέρια του πριν ένα χρόνο και κάνει πολύ καλή προσπάθεια για να είναι ανταγωνιστικός.

CAT 4

Στην κατηγορία CAT 4, ένας απίστευτος Ευθύμης Λακόρτε με Peugeot 106, τόσο στο στεγνό, αλλά και στο βρεγμένο, στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελασσόνα, πήρε άξια τη νίκη.

Δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Μανωλόπουλος και τρίτος ο Νίκος Ντούρας, που ήρθε από το μακρινό Αλιβέρι, οδηγώντας και οι δυο Peugeot 106, από τα πολλά που συμμετείχαν στον αγώνα.

FSA2L

O Ιορδάνης Χορίδης με Peugeot 106 τερμάτισε πρώτος, ενώ ο Πασχάλης Τζίκος με το Citroen AX, τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Ένας πολλά υποσχόμενος νέος οδηγός στον δεύτερο του μόλις αγώνα….

Και τρίτος ο Γιώργος Σανιδάς με Peugeot 306.

FSA

Ο Δημήτριος Μπερτζέμης με BMW M3 E36 ήταν ο νικητής, με τον Αχιλλέα Μαρκούλη επίσης με BMW E30 (4πόρτη όμως) να είναι στη δεύτερη θέση.

FST2

O Σγουρής Μπαλάσης με Toyota Corolla, πήρε άξια τη νίκη και λέμε άξια γιατί είναι 78 χρονών και παρόλα αυτά αγωνίζεται ακόμη…

Ο Κωνσταντίνος Ζαρμπάλης με BMW 318 και ο Αχιλλέας Μποχώρης με Audi A4 ήταν αυτοί που συμπλήρωσαν το βάθρο της κατηγορίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ID PAPAS

Related posts
MotorsportRace News

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Σαφάρι...

HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Σαφάρι: Με τα Snorkel σε «πρώτο πρόσωπο»…

MotorsportOther RacesRace News

Εντυπωσιακή «εκκίνηση» για το Rotax MAX Challenge…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!