MotorsportRace News

Ιταλ. Πρωτ. Χώματος: 6ος γύρος – Rally de Brunello | Η ελληνική σημαία και πάλι εκεί…

To Σάββατο που μας πέρασε 10 Δεκεμβρίου 2022, διοργανώθηκε ο 6ος και τελευταίος γύρος του Ιταλικoύ Πρωταθλήματος για το χώμα. Το Rally de Brunello, στην περιοχή της Τοσκάνης με έδρα το Montalcino. O αγώνας είχε 7 ειδικές διαδρομές και 75 συμμετοχές. Η εκκίνηση έγινε από την Piazza del Popolo στο Montalcino. To regroup ήταν στην Piazza Garibaldi στο Buonconvento, όπου και τα 2 service area, ενώ ο τερματισμός έγινε στη Piazza Cavour στο Montalcino.

Νικητές ήταν οι Paolo Andreucci – Ruby Briani με Skoda Fabia Rally 2. Φανταστική οδήγηση, κέρδισαν και τις 7 ειδικές διαδρομές και πήραν άξια τη νίκη. Την 5η φετινή σε 6 αγώνες και βέβαια κατέκτησαν και το Πρωτάθλημα χώματος για το 2022.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Andrea Mabellini – Virginia Lenzi και Enrico Oldrati – Elia de Guio, οδηγώντας και οι δύο Skoda Fabia Rally 2. Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα συμμετείχαν 21 Skoda Fabia Rally 2/R5, από τα οποία τα 15 τερμάτισαν στην πρώτη 15αδα!

Συγχρόνως έγινε και o 5ος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος χώματος για τα Ιστορικά αυτοκίνητα, το Rally de Brunello – Storico, με 8 ειδικές διαδρομές και 47 συμμετοχές. Νικητές στα Ιστορικά ήτανοι Alberto Battistolli – Simone Scattolin με Lancia 037 Rally του Team Bassano.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι ‘’Lucky’’ – Fabrizia Pons (συνοδηγός της Michele Mouton στο WRC) με Lancia Delta Integrale 16V, επίσης του Team Bassano, κερδίζοντας και μια ειδική διαδρομή. Καιτρίτοι ήταν οι Bruno Pelliccioni – Mirco Gabrielli με Ford Escort RS 1800 MK II της Scuderia Malatesta.

Από τον αγώνα δεν θα μπορούσε να λείψει ο συμπατριώτης μας Θεσσαλονικιός Νίκος Παυλίδης, που συμμετέχει στο ιταλικό πρωτάθλημα χώματος. Αυτή τη φορά, συμμετείχε με την ομάδα του Paulo Andreucci με ένα Skoda Fabia Rally 2, με συνοδηγό τον Giovanni Bernacchini (πολύπειρος συνοδηγός επιπέδου WRC – ERC με 311 αγώνες και πολλές διακρίσεις) και το νούμερο 22 στις πόρτες και την ελληνική σημαία στον αεραγωγό οροφής του Fabia.

Ξεκίνησε πολύ καλά, με την ειδική διαδρομή του Shakedown (Santa Marcella 2.61 χλμ.) να γράφει τον 11ο χρόνο γενικής και τον 9ο στην κατηγορία R5/ Rally 2, ανάμεσα σε 18 συμμετέχοντες. Στον αγώνα ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος μετά από 3 ειδικές διαδρομές στην 16η θέση γενικής κατάταξης και στην 3η θέση στην κατηγορία Over 55. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει, αφού στην πρώτη ειδική του δεύτερου σκέλους (Pieve a Salti 11.19 χλμ.) είχε μια μικροέξοδο κόλλησε σε ένα χαντάκι από το οποίο δεν μπόρεσε να βγει και εγκατέλειψε, μην μπορώντας να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει.

Να σημειώσουμε ότι ένα μήνα πριν, στις 12 – 13 Νοεμβρίου είχε συμμετάσχει και στον προηγούμενο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος χώματος, το Rally de la Marche, πάλι μέλος της ομάδας του Paolo Andreucci, με Skoda Fabia Rally 2 και συνοδηγό τον Giovanni Bernacchini. Εκεί τερμάτισε στην 19η θέση γενικής κατάταξης, στην 15η θέση της κατηγορίας R5/ Rally 2 και στην 3η θέση της κατηγορίας Over 55.

Την επόμενη χρονιά θα ακολουθήσει όλο το ιταλικό πρωτάθλημα χώματος (6 αγώνες), με την ομάδα του Paolo Andreucci, οδηγώντας μάλιστα το καινούργιο Skoda Fabia. Εμείς θα είμαστε κοντά του, παρακολουθώντας από κοντά την πορεία – εξέλιξη του σε αυτό που κάνει και μας κάνει περήφανους ως Έλληνες…

Related posts
MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Formula 1Motorsport

F1: 5ος Γύρος - GP Κίνας [19 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!